Türkiye'de çocuk psikiyatristi sayısının 120'yi geçmediği, rakamın çocuk nüfusa oranlandığında çok yetersiz kaldığı bildirdi.

- İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Özcan, çocuk psikiyatrisinin büyük önem taşıdığını, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine zorunlu hizmet uygulaması olduğu için psikiyatr sayısında bir artışın yaşandığını, ancak bunun yeterli olmadığını savundu.

Özcan, ''Malatya'da bir uzman olmak üzere üç arkadaş çalışıyoruz. Malatya'daki çocuk sayısını düşündüğünüzde bu çok az. Türkiye geneline baktığımızda da uzman olarak sayının 120'nin üzerinde olmadığını görüyoruz. Bunu da çocuk nüfusuna oranladığımızda sayının çok yetersiz olduğunu görüyoruz'' dedi.

ÜNİVERSİTEDE ANA BİLİM DALI YOK

Hastaların Elazığ, Bingöl, Tunceli, Muş ve Adıyaman'dan Malatya'ya geldiğine değinen Özcan, şunları kaydetti:

''Zorunlu hizmet uygulamasından sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çocuk psikiyatrisi sayısı artmaya başladı. Elazığ, Diyarbakır'da çalışan arkadaşlarımız var. Ama üniversite bünyesinde ana bilim dalları yok. Bu da bir sıkıntı oluşturuyor. Giderek sayımız artsa da çok yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Malatya'da hasta yoğunluğu yaşanıyor. Kent dışından gelen hastalara öncelik tanımaya çalışıyoruz.''

-memurlarnet-