Bornova'nın Çiçekliköy piknik alanında çıkan yangın, İzmir'in büyük bir bölümünü dumanlar altında bıraktı. Yaklaşık 200 hektarlık bir alanın yandığı tahmin edilen yangının çıkış sebebinin araştırıldığı öğrenildi.
İzmir'in Bornova ilçesi Çiçekliköy mevkiinde dün çıkan orman yangını çevre sakinlerine zor saatler yaşattı. Manisa yolu üzerindeki Çiçekliköy piknik sahasındaki çam ormanında çıkan yangın, gece geç saatlerde ancak kontrol altına alınabildi.

Evka 3 semtine kadar ilerleyen orman yangını yüzünden, Erzene Mahallesi'ndeki site ve apartmanlar boşaltıldı. Evlerini, gözyaşları içinde boşaltan site sakinleri, araçlarıyla binalarını terk etti. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; yangına 40 arazöz, 10 dozer, 5 uçak, 6 helikopter ile çok sayıda yer ekibinin müdahale ettiği bildirildi. Evlerini alevlerin tehdit ettiği bazı vatandaşlarda, kova ve hortumlarda yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Rüzgarın da etkisiyle duman ve küller, şehir merkezini kapladı. Yangının şehir merkezine ilerlemesini engellemeye çalışan dev yangın söndürme uçakları, İzmir Körfezi'ne çok sayıda sorti gerçekleştirerek su alıp orman yangınına müdahale etti. Akşam saatlerinde Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Yangın Hareket Merkezi tarafından yapılan açıklamada yangının, 'kontrol altına alındığı' belirtildi. ZAMAN