CHP'de istifa depremi
Öymen'in Dersim sözleri nedeniyle, Tunceli'de yaklaşık 300 kişi bugün partilerinden istifa ediyor

Tunceli'de CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim isyanıyla ilgili sözleri nedeniyle, aralarında 3 ilçe belediye başkanı ile ilçe başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 300 kişi bugün partilerinden istifa ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcı Onur Öymen'in 10 Kasım günü TBMM'de Dersim isyaniyla ilgili yaptığı konuşmaya tepki göstermek için Tunceli'de CHP'den bugün yaklaşık 300 kişi istifa edecek. Dün gece kentte bir toplantı yapan CHP'liler, bu toplantının ardından topluca istifa kararı aldı.

SAAT 13.00'TE BASIN AÇIKLAMASI VAR

CHP"den istifa edecekler arasında eski Tunceli Milletvekili Hasan Göyüldar, CHP'nin Tunceli'de yerel seçimlerde kazanan Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun, Ovacık İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçimleri bağımsız kazanan ve CHP'ye geçen Nazimiye İlçesi Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Pülümür İlçe Başkanı Hasan Hayri Kesik, Nazimiye İlçe Başkanı Abdullah Kırmızıdağ, ile ilçe yönetim kurulu üyerinin de aralarında bulunduğu, belediye meclis üyeleri olmak üzere yaklaxşık 300 kişi bulunuyor.

İstifacılar, bugün Saat 13.00 sıralarında Cumhuriyet Maydanı'nda bir basın açıklaması yaparak istifalarını açıklayacak.

(DHA)