Resmi büyütmek için tıklayın

Çanakkale'de 24 Saattir Devam Eden Kar Yağışı, Şehir Merkezinde Hayatı Felç Ederken Bazı İlçe ve Köyleri de Karanlığa Gömdü. Dün Öğle Saatlerinde Başlayan Kardan, Deniz ve Kara Ulaşımı da Olumsuz Etkilendi.
Çanakkale'de 24 saattir devam eden kar yağışı, şehir merkezinde hayatı felç ederken bazı ilçe ve köyleri de karanlığa gömdü. Dün öğle saatlerinde başlayan kardan, deniz ve kara ulaşımı da olumsuz etkilendi.
Merkeze bağlı sekiz ilçe ve 100'e yakın köyün yolu kapandı. Bursa ve İzmir karayollarında ulaşım zor şartlarda yapılıyor. Dün sabah saatlerinden itibaren poyraz fırtınası sebebiyle duran Çanakkale-Gökçeada, Geyikli-Bozcaada, Kepez-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu araba vapuru seferleri halen yapılamıyor.
Şehir merkezinde ara ara kesilen elektrik, TEDAŞ Çanakkale Müessese Müdürü Volkan Arpacı ve ekiplerinin gayretleriyle tamir ediliyor. Bazı ilçelerde arızaların halen devam ettiğini belirten Arpacı, "Gökçeada'nın yanı sıra Gelibolu ve Eceabat'ta da elektrik sıkıntısı var. Bölgeye enerji taşıyan hatta meydana gelen arıza giderilmeye çalışılıyor. Dün akşam saatlerinden bu yana sözkonusu üç ilçede aralıklarla 48 defa kesinti oldu. İstanbul-Tekirdağ arasında bulunan enerji nakil hattındaki arıza yüzünden bu üç ilçeye saat 06.00'dan ber enerji verilemiyor." dedi.

Kapanan köy yollarıyla ilgili olarak Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde kriz masası oluşturuldu. Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan Çabuk, "Merkezde ve ilçelerde 100'e yakın köy yolunun ulaşıma kapandığı ve onlarca köyün elektriğinin kesildiği bilgisine sahibiz. Bunların giderilmesi için TEDAŞ ve Karayolları'nın yanı sıra Köy Hizmetleri ekipleri de çalışıyor. Son bilgilere göre Ayvacık'ta da iki köy yolu ulaşıma kapandı, bir köy elektriksiz kaldı. Bayramiç'in iki köyüne elektrik verilemiyor. Biga'ya bağlı 28 köyün yolu da kapalı. Çan'da ise beş köy yolu kapalı, dört köye elektrik verilemiyor. Lapseki'de 15 köy yolu kapalı, 27 köyde elektrik yok. Yenice'de iki köyde elektrik sıkıntısı yaşanıyor, yedi köyün yolu kapalı." şeklinde konuştu.

Bu arada şehirdeki arabaların üzerinde kar tepeleri oluşurken evlerin çatılarında birikenler de küreklerle temizlendi. Kar yağmasına sevinenler ise her zamanki gibi çocuklar oldu. Okulların tatil gününe denk gelmesi sayesinde kendilerini dışarıya atan öğrenciler, karlar üzerinde oynayarak eğlendi. (CİHAN) (Cihan Haber Ajansı) 23.01.2010 13:27