Sivas'ta, bir kişinin solunum yoluna kaçan pisi pisi otu, akciğeri dolaştıktan sonra sırt bölgesinden kendiliğinden vücut dışına çıktı.

Sivas’ta yaşanan vaka, tıp dünyasında şaşkınlık uyandırdı.
Yaklaşık 5 yıl önce Sivas’ın bir köyünde yaşayan ve şu anda vatani görevini yapmak üzere askere gittiği öğrenilen 15 yaşındaki Cuma E’nin ağzına aldığı pisi pisi otu birden bire öksürünce solunum yoluna kaçtı.

Bu durumu ailesinden gizleyen Cuma E, bir süre sonra rahatsızlanınca Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine başvurdu.

Durumu doktorlara da anlatmayan ve tedavisinin ardından taburcu edildikten sonra aynı şikayetle bir süre sonra tekrar hastaneye başvuran Cuma E’nin pansuman sırasında sırtındaki şiş ve akıntılı bölgeden akciğerine kaçan pisi pisi otunun çıktığı görüldü.

Doktorlarda şaşkınlık yaratan ve tıp literatüründe bir ilk olduğu bildirilen vaka, ilginçliği nedeniyle CÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Cankorkmaz ve hastane görevli bir grup öğretim üyesi tarafından olgu sunumu olarak bilimsel yayın haline getirildi.

TRT Haber