Babalar Günü'nde birlikte çalışmaya gitmişlerdi. İşlerini yapıp, ekmek paraları ile birlikte eve döneceklerdi. Bugün pazar olmasına karşın, onlar baba-oğul ekmek paralarının peşindeydi. Bilemezlerdi, çöken istinat duvarının altında yan yana can vereceklerini...
19:22 | 20 Haziran 2010



Okmeydanı Güzeltepe Seyhan sokakta bir inşaatın temel kazısında çalışan işçi baba ile oğluna toprak ve taş yığını mezar oldu.
Toprak altında kalan bir başka işçi Mustafa Karayiğit ise yaralı olarak kurtarıldı.Toprak altından ' Benbi bir an önce kurtarın" der gibi elini sallayan Karayiğit, göçük altından yaklaşık 1.5 saat geçirdi
Okmeydanında saat 16.00 sıralarından bir inşaat alanında çöken istinat duvarı inşaatın temel kazma çalışmasında çalışan işçi Abdullah Demirci ve oğlu Yunus Demirci'ye mezar oldu. Aynı inşaatta çalşışan ancak asansört bölümünde bulunan Mustafa Karayiğit yaralı olarak kurtarıldı.

ELLİNİ SALLAYARAK YARDIM İSTEDİ
Meydana gelen göçüğün ardından kurtarma çalışmaları başladı.İnşaat alanına gelen iki kepçe göçük altından elini sallayarak yardım isteyen Mustafa Karayiğit'i kurtarmak için çalışmaya başladı. Toprak altından ' Benbi bir an önce kurtarın" der gibi elini sallayan Karayiğit, göçük altından saatler sonra kurtarıldı. Mustafa Karayiğit olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

KEPÇELER YAŞAMALARI İÇİN ÇALIŞTI
Yaralı Karayiğit'in kurtaırlmasının ardından bu kez toprak altında kalan baba Abdullah Demirci ile oğlu Yunus Demirci'nin kurtarılması için çalışmalar başladı. Kepçeler bu kez baba oğulu toprağın altından canlı kurtarabilmek için uzun süre uğraştı. Ancak uzun çalışmaların ardından önce oğul Yunus Demirci'nin cesedi toprak altıdan çıkarıldı. Bir süre sonra baba Demirci'nin de cesedine ulaşıldı. Bu arada mahallede yaşayanlar meraklı bakışlarla çalışmaları izledi.

DEMİRCİ AİLESİ PERİŞAN OLDU
Oğlunun cesedinin çıkarılmasından hemen sonra olay yerine gelen anne Emine Demirci ve olay sırasında babası ve kardeşinin göçük altında kaldığını gören kardeş Yusuf Demirci'yi yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada olay yerine Demirci ailesinin yakınları da geldi. Olayı duyup yardıma koşan ve yaralı Mustafa Karayiğit'in çıkarılmasında yardımcı olan Erol Bayraktar " Çalışma anında bize geldiler bizden yardım istediler. Biz de yardım için geldik. İtfaiye ve polisi aradık. Aşağı indik. O yaralı insanı çıkartıp Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderdik. " diye konuştu. Demirci ailesinin yakınlarından İsmail Pıstık, " Biz Sultanbeyli'den geliyoruz. Bizim akrabamız. Hemen duyar duymaz geldik ama bizi yanaştırmıyorlar. Sağ olmadığını söylüyorlar " diye konuştu.

DEMİRCİ'NİN CESEDİNİ DAMADI ÇIKARDI
Göçük altında kalarak yaşamını yitiren Abdullah Demirci'yi toprak altndan çıkaran danadı Kazım Halilci ise, olayı gözyaşları içinde anlattı. Olayı duyar duymaz olayb yerşne gelen Halilci " Kuyunu içindelerdi Ben çıkardım. Yüz kısmı hep gitmişti. Belki canlanır biliyorum. " diyerek gözyaşları içinde anlattı.



milliyet