AVM'cileri rahatlatacak haber!


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

AVM'cileri rahatlatacak haber!

  • #1
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU



    AVM'cileri rahatlatacak haber!





    Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ''Pazar günü alışveriş merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili bir kural söz konusu değil'' dedi.

    İstanbul Mobilya Fuarının ardından bir televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Ergün, büyük mağazacılık yasa tasarısında AVM'lerin pazar günü kapalı olup olmayacağının sorulması üzerine, tasarıda böyle bir madde olmadığını söyledi.
    Nihat Ergün, şunları kaydetti:
    ''Pazar günü çalışma saatlerinin biraz daha kısıtlı olması, marketler bölümüyle ilgili bir kısıtlılık söz konusu veya diğer mağazalarla ilgili. Eğlence yerleriyle, sinemalarla, diğer restoran kafe gibi yerlerle ilgili herhangi bir süre kısıtlaması söz konusu değil. Ayrıca pazar günü alışveriş merkezi çalışanları açısından ayda hiç olmazsa bir pazar gününün AVM çalışanlarına izin, tatil olarak kullandırılabilmesi konusu var. Çünkü onlar hiçbir cumartesi-pazar izin yapma imkanına sahip olmuyorlar. Onların da çocukları, aileleri var. Bu tür talepleri karşılayan bir bölüm var ama pazar günü alışveriş merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili bir kural söz konusu değil.''
    Marketler ve mağazalardaki çalışma saatlerinin ne olacağının sorulması üzerine de Ergün, ''Mesela 09.00-18.00 arasında bir çalışma olabilir. Yoksa pazar günü tamamen kapanma söz konusu olmaz. O, 18.00'lik sınır da market ve diğer mağazalarla olan sınır. Lokanta, kafe, sinema, eğlence yeri gibi yerler için böyle bir sınır da söz konusu olmayacak'' dedi.

    ''TRAFİK AKIŞI AÇISINDAN SORUN DOĞURMAYACAK BİR SİSTEM''
    Alışveriş merkezlerinin şehir dışına taşınmasına ilişkin de Bakan Ergün, alışveriş merkezlerinin şehir dışına taşınmasının özellikle mevcutlar için gerçekçi bir talep olmadığını, milyonlarca dolarlık yatırımlar olduğunu ve oluşan müşteri potansiyeli bulunduğunu söyledi.
    Bakan Ergün, ''Bizim getirdiğimiz şey, bu düzenlenmemiş alana yeni düzen getirmek. Kentlerde özellikle şehircilik ve trafik akışı açısından sorun doğurmayacak bir sistem getirmek istiyoruz. Bir izin sistemi. Bu da bir ön rapora, incelemeye dayanacak. Eğer kentin imarına, şehirleşmesine ve ulaşım sistemine zarar veren noktalar varsa bu noktaları giderici bir düzenleme getiriliyor. Yine burada illa alışveriş merkezleri kentin şu kadar dışında olsun diye bir kural getirilmiyor'' diye konuştu.
    Bunun bazı şehirlerde mümkün olmadığını, İstanbul için şehir dışı tabirini kullanmanın mümkün görünmediğini ifade eden Ergün, kentin yerleşimine zarar vermeyecek noktalarda alışveriş merkezlerinin kurulmasının önemli olduğunu, tasarının da bunu öngördüğünü vurguladı.

    OTOPARKLARIN ÜCRETLERİ
    Otoparklarla ilgili olarak da Ergün, bütün alışveriş merkezlerinde otopark mecburiyeti olduğunu, otoparkı olmayan AVM olmayacağını, sadece büyük mağazalardan veya zincir mağazalardan trafiğe kapalı olarak kurulan caddelerde varsa, idare tarafından trafiğe kapatılmışsa bunlarda otopark mecburiyeti aranmayacağını, diğerlerinde satış büyüklüklerine göre otopark mecburiyeti getirilmiş olacağını kaydetti.
    Nihat Ergün, ''Otoparkların ücretli veya ücretsiz olmasına biz karışmıyoruz. Bu AVM içerisinde verilecek bir karardır. Tasarıda otopark mecburiyeti vardır, otoparkı kimin işleteceğiyle ilgili bir kural yoktur'' dedi.
    Bakkalların da niteliklerinin artırılması için ilave çalışmalar olduğunu, ''Esnaf Strateji Belgesi''ni yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getiren Ergün, işyeri birleşmeleri, bazı sektörlerin kendi niteliklerini değiştirmeleri için onlara özel katkılar sağlanması, belki bunların yapılması için AVM'lerle de işbirliği yapacak projeler geliştirileceğini, büyük mağazalarla bakkallar arasında bir doğrudan ilişkinin kurulmasının da söz konusu olabileceğini söyledi.


    milliyet
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #2
    d kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KASTAMONU
    Mesajlar
    8,423
    @d kara







    tşk
    BEN BİR DELİYİM


    ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Haber mektuplari
      Konu Sahibi empatik Forum AİLE KATILIM ÇALIŞMALARI
      Cevap: 24
      Son Mesaj : 04.Haziran.2013, 21:34
    2. Diyarbakır ve Van'dan acı haber
      Konu Sahibi Meltem YANIKOĞLU Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 22.Eylül.2011, 12:43
    3. Mutlu Bir Haber (:
      Konu Sahibi Raskolnikov Forum DUYURULAR
      Cevap: 19
      Son Mesaj : 08.Eylül.2011, 22:36
    4. çocuk gelişimciler bu haber doğru mu?(ESKİ HABER)
      Konu Sahibi gül23 Forum ÖNLİSANS (okul öncesi)
      Cevap: 25
      Son Mesaj : 14.Ekim.2010, 21:12
    5. çileri yok etmenin yolu
      Konu Sahibi şeker öğretmen Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 19.Temmuz.2009, 21:48

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş