ANNELERE PARA YARDIMI


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

ANNELERE PARA YARDIMI

  • #1
    TURKUAZ-E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    3,548
    @TURKUAZ-E



    ANNELERE PARA YARDIMI





    Bazı illerde TC kimlik numarasının son rakamı 2 ve 4 ile biten kadınlara Anneler Günü dolayısıyla 400 TL yardım yapılacağı iddiaları üzerine bazı kadınlar, banka önünde kuyruk oluşturdu.

    KAYSERİ - TC KİMLİK NUMARASIYLA PARA YARDIMI YAPILIYOR YALANI

    TC Vatandaşlık Numarası’nın son rakamı 4 ve 6 olanlara para yardımı yapılacağı söylentilerinin gerçek olmadığı belirtildi. Kayseri Valiliği Melikgazi İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların nerden çıktığı belli olmayan para yardımı söylentileri nedeniyle evrak almak için kendilerine müracaat ettikleri belirtildi. Melikgazi İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Bozkurt, “Ziraat Bankası’nın TC Kimlik Numarası’nın sonu 4′le biten bayanlara 400 TL, 6 ile biten bayanlara ise anneler gününde 600 TL para yardımı yapılacağı yönünde söylenti var. Bu söylenti nereden ve kim tarafından ortaya atıldı bilmiyoruz. Ancak vatandaşlar nüfus müdürlüklerine ve evrak almak için akın etmeye başladı. Yüzlerce kişi de telefonla arayarak bilgi almaya çalışıyor. Gelen vatandaşlara böyle bir yardımın olmadığını anlatmakta zorlanıyoruz. Vatandaşlar yardım varda biz vermek istemiyormuşuz gibi algılıyor. Zaman zaman vatandaşlarla nüfus müdürlüğü personeli arasında tartışmalar yaşanıyor. Telefon ederek bilgi almak isteyen ve para yardımı için evrak almaya gelen vatandaşların oluşturduğu gereksiz yoğunluk nedeniyle asli işlerimizi yapmakta zorlanıyoruz.” dedi.

    TRABZON - ANNELER BANKAYA AKIN ETTİ

    Trabzon’da TC kimlik numarasının son rakamı 4 olanlara ”Anneler Günü” hediyesi olarak Ziraat Bankası tarafından 400 TL verileceği söylentisi üzerine kadınlar, Valilik ile banka şubesi önünde yoğunluk gösterdi. Aynı durum, daha önce Şanlıurfa ve Adana, bugün de Iğdır’da yaşanmıştı.

    Kentte yayılan söylenti üzerine, kimlik numaralarının son rakamı 4 olan bazı kadınlar, ”Anneler Günü” hediyesi vereceği iddia edilen Ziraat Bankası’nın Kahramanmaraş Caddesi’ndeki şubesine giderek, görevlilerden bu yardımı almak istediklerini söyledi. Görevlilerin kadınlara, böyle bir yardım dağıtılmadığını belirtmesi üzerine kadınların çoğu banka şubesinden ayrılırken, bazıları ise buna inanmayarak uzun süre beklemeyi tercih etti. İki çocuğuyla birlikte söz konusu parayı almak için şubeye gelenlerden biri olan Nurşen Ç, AA muhabirine, İstanbul’da yaşayan ablasının bu parayı aldığını savunarak, ”Ablam emekli memur. Bankaya maaşını çekmeye gittiğinde hesabında 400 TL fazla para gördü. Bunun üzerine banka görevlilerine sorduğunda paranın ‘Anneler Günü’ dolayısıyla yatırıldığını söylemişler” dedi. Görevlilerin açıklamasına rağmen banka önünden ayrılmayan bazı kadınlar da ”parayı alan arkadaşlarımız var” iddiasında bulundu.

    Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, bazı kadınların bankaların yanı sıra kurumlarına da başvurduğunu, iddiaların dedikodudan ibaret olduğu bildirildi. Açıklamada, ”Trabzon Valiliğinin Anneler Günü dolayısıyla TC kimlik numarasının son rakamına göre para dağıtıldığı iddiaları tamamen asılsız olup, bu iddialar dedikodudan ibarettir. Valiliğimizin böyle bir çalışmasının ve Anneler Günü için ayırdığı özel bir bütçesinin olmadığını vatandaşlarımıza bildiririz” denildi. Şanlıurfa, Adana ve Iğdır’da da, ”Anneler Günü” nedeniyle TC kimlik numarasının son rakamına göre para dağıtılacağı söylentisi üzerine vatandaşlar, banka şubelerine akın etmişti.

    SAMSUN - ANNELER GÜNÜ YARDIMI İDDİASI

    Anneler Günü sebebiyle TC kimlik numarasının son rakamı 4 olan ev hanımlarına Ziraat Bankası’ndan 400 TL para verileceği yönündeki dedikodu, ev hanımlarını ayağa kaldırdı. Menşei bilinmeyen dedikodunun gerek bazı basın yayın organlarında yer alması gerekse kulaktan kulağa yayılması sonucu kimlik numarasının son rakamı 4 olan ev hanımları, valiliklerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile banka şubelerine akın etti. Ziraat Bankası şubelerinde ev hanımları ile güvenlik görevlileri arasında sert tartışmalar yaşanırken, banka yetkililerinin ‘Söylentilere inanmayın’ açıklamaları anneleri tatmin etmedi. Bazı ev hanımlarının para aldığını iddia etmesi ise ev hanımlarını çileden çıkardı.

    Anneler Günü sebebiyle TC kimlik numarasının son rakamı 4 olan ev hanımlarına Ziraat Bankası’ndan 400 TL para verileceği yönündeki dedikodu ülke genelinde sosyal bir vakaya dönüşürken, Samsun’da da benzer olaylar meydana geldi. Ziraat Bankası Samsun Şubesi’ne gelen yüzlerce ev hanımı, nüfus cüzdanlarını göstererek paralarını istedi. Güvenlik görevlileri uzun süre ev hanımlarına nakit promosyonu verilmesi şeklindeki haberin gerçek dışı olduğunu anlatmaya çalıştı. Ev hanımlarının ikna olmaması üzerine banka yetkilileri, belli aralıklarla yalanlama açıklamaları yaptı. Banka görevlileri kadınları Samsun Valiliği’ne yönlendirince ev hanımları bu kez de valiliğin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na geldi. Vakıf başkanı Cemile Aygül’ün odasına giren kadınlar, vaat edilen 400 TL’nin verilmesini istedi. Vakıf Başkanı Aygül, bu uygulamadan haberleri olmadığını, bu miktarda bir paranın da dağıtılmasının mümkünatının bulunmadığını anlattı. Bunun üzerine ev hanımları, tepki göstererek valilik binasını terk etti. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Samsun Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cemile Aygül, vatandaşların menşei bilinmeyen bu tür dedikodulara inanmaması gerektiğini söyledi.

    IĞDIR - ANNELER GÜNÜ YARDIMI İDDİASI

    Iğdır’da TC kimlik numarasının son rakamı 2 ve 4 ile biten kadınlara Anneler Günü dolayısıyla 400 TL yardım yapılacağı iddiaları üzerine bazı kadınlar, banka önünde kuyruk oluşturdu.

    Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde 2 gün önce vatandaşlar arasında TC kimlik numaralarının son rakamı 2 ve 4 ile biten kadınlara ”Anneler Günü” nedeniyle 400 TL yardım yapılacağı yönünde söylenti dolaşmaya başladı. Söylentiye inanan bazı kadınların, erken saatlerden itibaren Ziraat Bankası önünde kuyruk oluşturdukları gözlendi. Bankanın açılmasının ardından yetkililerin iddiaların gerçek olmadığını belirtmesi üzerine, bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Banka önünde bekleyen kadınlardan bazıları, ”Bunlar yalansa neden bize söylemediler. Sabahın erken saatlerinden beri buradayız. Ayıptır” dedi. Vali Saffet Karahisarlı ise gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Valilik olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ettiklerini belirten Karahisarlı, ”Maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım yapıyoruz. Bu konuda da kendilerine bilgi veriyoruz. Vatandaşlarımızdan söylentilere inanmamalarını istiyoruz” dedi.

    HATAY - YARDIM DEDİKODUSU UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

    Yaklaşan anneler günü dolayısıyla T.C kimlik numarasının son rakamı 4 ile biten annelere, devletin Ziraat Bankası aracılığı ile 400 TL para dağıttığı söylentisi Türkiye’nin birçok ilini karıştırdı. Hatay başta olmak Şanlıurfa, Iğdır, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır gibi daha birçok ilde anneler gününe özel 400 TL yardım dedikodusu Ziraat Bankaları’nın şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Hatay merkezinde ve ilçelerinde Anneler Gününe özel yardım dedikodusu ise komedi filmlerini aratmayan görüntülere sahne oldu. Haberi alan yüzlerce anne, önce Hatay Valiliği’ne ardından Ziraat Bankası’na akın etti. Banka yetkilileri ve Hatay Valiliği’nin bunun bir dedikodu olduğunu söylemesine rağmen, ikna olmayan annelerin bekleyişi saatlerce sürdürdü. Bankanın güvenlik görevlileri kadınları ikna etmek için saatlerce dil döktü. Bu da yetmedi şehrin ve bankanın çeşitli yerlerine “Anneler Günü dolayısıyla her hangi bir ödeme yapılmamaktadır.” yazıları asıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren valilik başta olmak üzere Ziraat Bankası Antakya merkez şubesine 2 binin üzerinde annenin akın ettiği öğrenildi. Kimi erkekler ise ödemenin nasıl ve ne şekilde yapıldığını öğrenmek için hanımı yerine kendisi bankaya geldi. Devletin Ziraat Bankası aracılığı ile anneler günü hediyesi olarak 400 TL dağıtığı dedikodusu üzerine köylerden bile gelen kadınlar vardı. Bir anne ise anneler gününe özel yardım dedikodusuna inanarak oturduğu mahalleden 2 otobüs değiştirerek Ziraat Bankası Antakya Şubesine kadar geldi.

    OSMANİYE - PARA YARDIMI YAPILIYOR YALANI

    Valilik tarafından anneler günü nedeni ile TC numarası 4 ile bitenlere 400 TL yardım yapılıyor yalanına inanan vatandaşlar Ziraat Bankasına akın etti. Osmaniye’de, ‘Valilik tarafından anneler günü nedeni ile TC numarası 4 ile bitenlere 400 TL yardım yapılıyor’ yalanına inanan vatandaşlar Ziraat Bankasına akın etti. Asılsız olan bilgiler doğrultusunda bankaya gelerek müracaatta bulunmak isteyen vatandaşlar yetkililer tarafından uyarılarak bunun yalan olduğunu söylediler. Ayrıca banka girişine ‘Anneler günü dolayısıyla TC. Ziraat Bankalarında kadınlara herhangi bir ödeme yoktur yazısı asılarak vatandaşlar uyarıldı. Osmaniye İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sakip Pehlivanoğlu konuyla ilgili açıklamasında şunları ifade etti: Son günlerde Valiliğimiz telefon ile aranarak T.C. Kimlik Numarasının sonu 4 ile biten vatandaşlarımıza ValilikKaymakamlık tarafından 400,00 TL yardım yapıldığı yönünde müracaatlar ve talepler olmaktadır. Böyle bir uygulamanın olmadığı ve T.C. Kimlik Numarasına göre herhangi bir yardım yapılmadığı, sosyal yardımlaşma vakfı tarafından yapılan yardımların usul ve esaslarında T.C. Kimlik Numarasının her hangi bir ayrıcalık getirmemektedir.

    ŞANLIURFA - BAYANLAR BANKALARA AKIN ETTİ

    Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da bir mağazanın promosyon nedeni ile bayan müşterisine hediye çeki vermesi üzerine Ziraat Bankasına gittiği ve bankadan parasını alırken ‘Bana anneler günü dolayısı ile TC Numaramın sonu 4 ile bittiği için bu kadar para verdiler’ diyerek konuştuğu ve bunu kulaktan duyan vatandaşların yanlış anlaması üzerine TC numarası 4 ile biten tüm bayanların bankalara akın ettiği kaydedildi.

    ADANA - ANNELER GÜNÜ YARDIMI DEDİKODUSU

    Adana’da Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarasının son rakamı 4 olanlara “Anneler Günü” hediyesi olarak bir banka tarafından 400 TL verileceği dedikodusu üzerine bazı kadınlar banka şubelerine akın etti. Adana’da Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarasının son rakamı 4 olanlara “Anneler Günü” hediyesi olarak bir banka tarafından 400 TL verileceği dedikodusu üzerine bazı kadınlar banka şubelerine akın etti. Adana’da öğle saatlerinden itibaren kadınlar arasında yayılan dedikoduların ardından, kimlik numaralarının son rakamı 4 olan bazı kadınların, “Anneler Günü” hediyesi vereceği iddia edilen bankanın şubelerine giderek, görevlilerden bu yardımdan yararlanmak istediklerini söyledikleri öğrenildi. Vatandaşların Adana Valiliği’ni de arayarak konuyla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.
    Benim sana verebileceğim
    çok şey yok aslında...
    çay var içersen
    ben var seversen
    yol var gidersen...





    ...ßen ßeni ßırakırsam
    Sen ßeni ßırakma YARAB...
    ♥ ♥ ♥ ♥

  • #2
    TURKUAZ-E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    3,548
    @TURKUAZ-E







    böyle bir yardım yokmuş...
    Benim sana verebileceğim
    çok şey yok aslında...
    çay var içersen
    ben var seversen
    yol var gidersen...





    ...ßen ßeni ßırakırsam
    Sen ßeni ßırakma YARAB...
    ♥ ♥ ♥ ♥

  • #3
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    bugün bizim okulun bekçisi hocam kimlik no 4 ile bitiyorsa para veriliyormuş dedi..
    adamı ciddiye bile almadım..
    meğer haber doğru haberin aslı yalanmış

  • #4
    TURKUAZ-E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    3,548
    @TURKUAZ-E







    Alıntı emineturantunc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugün bizim okulun bekçisi hocam kimlik no 4 ile bitiyorsa para veriliyormuş dedi..
    adamı ciddiye bile almadım..
    meğer haber doğru haberin aslı yalanmış
    evet hocam malesef bugün o kadar çok insan bunu konuşuyorki ama böyle birşey yok
    Benim sana verebileceğim
    çok şey yok aslında...
    çay var içersen
    ben var seversen
    yol var gidersen...





    ...ßen ßeni ßırakırsam
    Sen ßeni ßırakma YARAB...
    ♥ ♥ ♥ ♥

  • #5
    ciximim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Nisan.2009
    Nereden
    Kırklareli
    Mesajlar
    1,003
    @ciximim







    EVET BİZİM OKULDADA ÖLE Bİ SÖYLENTİ VARDI AMA BİZİM 0 VE 8 SAYISI İLE ZİRAAT BANKASNDAN OLDUĞU HATTA ÖĞRETMEN ARKADAŞIM KAYINPEDERİNİ BANKAYA YOLLAMŞ VE ÖYLE BİRŞEY OLAMADIĞINI ÖĞRENDİİ ÇOK KOMİKTİ İNANIN
    ÇOCUK KALBİ İLE YAKLAŞTIM SEVGİYE AMA NEREDEEEE? AAAAAAAA BAKIN YANIMA GELMİŞ

    BURCU DÜKKANCI ALBAYRAK
    http://www.onceokuloncesi.com/imageh...ab43f8ae90.jpg

  • #6
    gülcelem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    istanbul-Kırklareli
    Mesajlar
    1,974
    @gülcelem







    herkes hemen atlamış desene beni de bir arkadaş bugün söyledi. Geçim sıkıntısı işte eğitimli insanlar bile buna inanıyorsa vay Türkiyemizin haline.. kim kime karşılıksız birşeyler vermişki bu ülkede???
    SEVDİĞİNİZE GÜL VERİN GÜLÜNÜZ YOKSA GÜLÜVERİN...

  • #7
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca







    Haberlerde gördüm bende. Güzel yurdumun güzel insanları

  • #8
    TURKUAZ-E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    3,548
    @TURKUAZ-E







    bütün özel günlerde çıkan haberler bunlar arkadaşlar bence,bu seferde anneler günü öne sürülmüş,sevgililer günü babalar günü hep aynı şeyler yaşanıyo yurdumda...
    Benim sana verebileceğim
    çok şey yok aslında...
    çay var içersen
    ben var seversen
    yol var gidersen...





    ...ßen ßeni ßırakırsam
    Sen ßeni ßırakma YARAB...
    ♥ ♥ ♥ ♥

  • #9
    bluecars2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Nisan.2009
    Nereden
    ELAZIĞ/MERKEZ
    Mesajlar
    1,532
    @bluecars2







    EEE TABİ BİZ BUKADAR SAF OLURSAK SEMER VURAN ÇOK OLUR YANİ

  • #10
    TURKUAZ-E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    3,548
    @TURKUAZ-E







    Alıntı bluecars2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    EEE TABİ BİZ BUKADAR SAF OLURSAK SEMER VURAN ÇOK OLUR YANİ
    haklısın valla tatlım ben diyemedim sen dedin
    Benim sana verebileceğim
    çok şey yok aslında...
    çay var içersen
    ben var seversen
    yol var gidersen...





    ...ßen ßeni ßırakırsam
    Sen ßeni ßırakma YARAB...
    ♥ ♥ ♥ ♥

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. KİTAP YARDIMI YAPACAĞIZ...
      Konu Sahibi findik Forum KARDEŞ OKUL VE YARDIMLAŞMALAR
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 05.Ekim.2013, 21:20
    2. AĞRI EKİNCİK İ.Ö.O ACİL KIRTASİYE MALZEMESİ YARDIMI !!
      Konu Sahibi black 2 Forum KARDEŞ OKUL VE YARDIMLAŞMALAR
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 08.Aralık.2011, 00:14
    3. SEMİNER YARDIMI
      Konu Sahibi mahlim21 Forum SEMİNER DUYURULARIMIZ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 01.Mart.2011, 15:10
    4. BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARI YARDIMI
      Konu Sahibi kimya84 Forum AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 08.Eylül.2010, 02:22
    5. para
      Konu Sahibi nesrin can Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Şubat.2010, 13:09

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş