Ağlayan Bebek Babasını Mucit Yaptı‏.

Şiran ilçesinde 3 yıl önce dünyaya gelen Leyla ile İsmail Gündoğan çiftinin, 1 yıl önce ''Esra'' adını koydukları bir bebekleri dünyaya geldi.

Gümüşhanede İlçede elektrikçilik yapan ve yaptığı ilginç aletlerle tanınan baba İsmail Gündoğan, küçük Esra'nın geceleri sürekli ağlamasından rahatsız olunca, ağlama sesi üzerine sallanacak beşik yapmaya karar verdi. Kısa bir çalışmanın ardından da bebek ağladıkça sallanmaya başlayan bir beşik üretti.

Bu beşik sayesinde geceleri rahat uyuma fırsatı bulan İsmail Gündoğan AA muhabirine, şunları anlattı:

''Esra dünyaya gelmeden 3 ay önce bir beşik aldık ve doğumdan sonra onu bu beşiğe koyduk. Ama geceleri durmadan ağlayıp bizi uyutmuyordu, sürekli beşiğini sallamak zorunda kalıyorduk. Sonunda çareyi beşiği sese ve harekete duyarlı hale getirmeye karar verdim. Beşiğe sensörlar yerleştirdim. Böylece bebek ağlayınca çıkardığı sesten dolayı beşik kendiliğinden sallanmaya başlıyor, bebek susunca beşik de duruyor''

Beşiğe yerleştirdiği sensörler sayesinde sayesinde, çocuğun hareket etmesi veya ağlaması durumunda beşiğin sallanmaya başladığını, bebeğin uyuması halinde de beşiğin durduğunu anlatan Gündoğan, istenilmesi halinde yine sistem sayesinde beşiğin sallanacağı sürenin de ayarlanabildiğini anlattı.

İsmail Gündoğan, sallanacağı süre konusunda beşiğin uzaktan kumanda ile ya da manuel olarak ta ayarlanabildiğini ifade ederek, yeni icatlar yapmak için çalışmalarının sürdüğünü aktardı


Not:bu haberin tarihi bilinmiyor..