Afyon Kışla mevkiinde bulunan askeri mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Depoya 20'den fazla ambulans girdi.


Afyonkarahisar'ın kent merkezindeki Kışla mevkiinde bulunan askeri mühimmat deposundaki çalışmalar sırasında saat 21.15 civarında bir patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından yangın çıktı.

YARALI SAYISI NET DEĞİL

Olay yerindeki muhabirler, 2'si ağır, 23 yaralı olduğunu duyururken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yalnızca 2 yaralı olduğunu teyit etti. Yaralanan askerler, devlet hastanesine kaldırıldı. Hastanede, ihtiyaç duyulabileceği düşüncesiyle kan vermek isteyen binden fazla Afyonlu sıraya girdi.

Afyon Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran ise "Şu an acil serviste 4 asker, 3 sivil yaralı var, durumları genel olarak iyi. Kan ihtiyacımız bulunmuyor" dedi.

İLÇELERDEN BİLE AMBULANS GELİYOR

Patlamalar, el bombalarının bulunduğu bölümde meydana geldi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte patlama riski sona erdiğinde ve bölge tam olarak incelenebileceği zaman müdahale başlayacak.

Patlama nedeniyle depoya 20'nin üzerinde ambulans giriş yaptı.

ATAKÖY'DEKİ EVLER TAHLİYE EDİLİYOR

Şehir merkezinde de duyulan patlamanın şiddetinden evler sarsıldı. Vatandaşlar deprem olduğunu sanarak sokaklara çıktı. Patlama sonrası gökyüzünde toz bulutu meydana geldi.

Yüzden fazla evin camları kırılırken riskli bölgedeki evler, tahliye ediliyor.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, patlamanın sebebinin araştırıldığını, olayda ölen veya yaralı olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi bulunmadığını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI OLABİLİR

Afyankarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, patlamaların devam ettiğini, can kaybı olabileceğini belirtirken cephaneliğin son derece iyi korunan bir yer olduğunu ve dışarıdan birinin girmesinin mümkün olmadığını söyledi. Çoban, şöyle konuştu:

"El bombalarının sağa sola saçılma ihtimali söz konusu. Yetkililer de bunun üzerine eğiliyor. Sabaha belli olabilir.

Yakın çevredeki 2 yaralı asker, hastaneye kaldırıldı. İçeride kaç kişinin olduğunu bilemiyoruz.

Yaklaşık 4-5 gündür tasnif yapıldığını görevli askerlerden öğrendim. Bugün de akşam saatlerinde tasnif devam ediyormuş. Etrafa saçılan el bombalarından henüz patlamamış olanlar risk oluşturabileceği için ambulanslar bile kontrollü ve dikkatli olarak sevk ediliyor. Yarın sabah itibariyle bütün kontroller yapılarak bilgiler netleşecek. Patlama öncesi içeride 20 civarında görevlinin olduğu tahmin ediliyor"

Basın mensupları, güvenlik güçleri tarafından yeni patlamalar riskine karşı olay yerine fazla yaklaşamıyor.

GÖRGÜ TANIĞI: 58'DEN FAZLA AMBULANS SAYDIM

NTV canlı yayınına katılan görgü tanığı Ahmet Uçmak, "Önce deprem sandık, büyük panik oldu. Şu an çok büyük bir duman bulutu var. Yaralı askerleri sevk etmeye başladılar. 58'den fazla ambulans saydım. Emniyet bütün giriş çıkışları kesti" diye konuştu.