7 yıl sonra gün ışığıyla tanıştı
Doğuştan bedensel engelli Döndü Altuntaş yeniden hayata merhaba dedi. Yardım hayatını çok ama çok değiştirdi.Adana'nın Feke ilçesinde yaşayan doğuştan bedensel engelli Döndü Altuntas (43), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) Müdürlüğü'nün temin ettiği akülü araç sayesinde 7 yıl aradan sonra evinden dışarı çıkabildi.

Feke SYDV Müdürlüğü, köylerde yaptığı araştırmada, Şahmuratlı köyünde yaşayan Altuntas'ın engelli aracına ihtiyacı olduğu tespit etti.

Yapılan çalışma sonunda Altuntas'a akülü tekerlekli sandalye alındı.

Vakıf görevlileri Altuntas'a aracını Kaymakamlık bahçesinde teslim ederken, Altuntas, aracın özellikleri ve kullanımı hakkında da bilgilendirildi.

Altuntas, AA muhabirine yaptığı açıklamada 7 yıl öncesine kadar kızkardeşlerinin sırtına alarak kendisini evden dışarıya çıkardığını ancak kardeşlerinin evlenmesiyle, evden çıkamadığını anlattı.

Döndü Altuntas şunları söyledi:

''7 yıl öncesine kadar kardeşlerim beni sırtlarına alıp gezdiriyorlardı. Onlar evlenince beni dışarı çıkaracak kimsem kalmadı. Çünkü anne ve babam çok yaşlı oldukları için beni kaldıramıyorlardı. Allah devletimizden razı olsun. Bu araç sayesinde artık tek başıma sokağa çıkabileceğim. Şu an dünyanın en mutlu insanı benim.''

Feke Kaymakamı Bünyamin Kuş da Vakıf aracılığıyla bu yıl ilçede ilk engelli aracının Altıntas'a verildiğini bildirdi.

Kuş, engelli vatandaşlara devletin her zaman yardım elini uzatacağını hatırlatarak, engellilerin sorunlarının çözülmesine dönük çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
internet haber