3 bin gardiyan alınacak, öncelik üniversite mezunlarında


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

3 bin gardiyan alınacak, öncelik üniversite mezunlarında

  • #1
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ



    3 bin gardiyan alınacak, öncelik üniversite mezunlarında





    Cezaevlerindeki işkence iddiaları sebebiyle sıkıntılar yaşayan Türkiye, insan hakları ihlallerini bitirmek için bir dizi uygulamayı devreye soktu.

    Tüm cezaevi çalışanlarını periyodik eğitimden geçiren Adalet Bakanlığı, ceza infaz memuru (gardiyan) alımlarında artık üniversite mezunlarını tercih edecek. Cezaevlerinde Avrupa Birliği standartlarını yakalamak istediklerini ifade eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bu amaçla infaz memuru alımlarında öncelikle üniversite mezunlarını tercih ettiklerini söyledi.

    Cezaevlerindeki sıkıntılarla muhatap olunması sebebiyle 'zor meslekler' arasında sıralanan gardiyanlığa ilgi artıyor. Üniversite mezunları, geçmiş yılların aksine bu mesleği yapmaya daha istekli. Adalet Bakanlığı da yeni alımlarda üniversite mezunlarına öncelik verileceğini duyurdu. Ceza infaz kurumlarında çalışacak görevlilerin üniversite mezunu olmasını tercih ettiklerini dile getiren Bakan Sadullah Ergin, görevlilere dört ayrı eğitim merkezinde, mesleki bilgi ve becerilerinin artırılmasına yönelik derslerin yanı sıra zorunlu ders olarak insan hakları ve uygulamaları ile uluslararası cezaevi standartları konusunda eğitim verildiğini söyledi. Ergin, "Ceza infaz kurumlarında insan hakları bilincinin geliştirilmesi için kurum görevlileri ile sivil toplum kuruluşlarının katıldığı ortak seminer, konferans ve atölye çalışmaları yapılmakta, infaz kurumları birlikte ziyaret edilmektedir." ifadelerini kullandı. Sınavla 3 bin sözleşmeli infaz ve koruma memuru almaya hazırlanan bakanlık, üniversite mezunlarına öncelik tanıyacak.

    Bakanlığın eğitim kalitesini yükseltmedeki amacı, cezaevleri koşulları ve insan hakları konusunda AB standartlarını yakalamak. Bu çerçevede cezaevi müdürlerinden aşçılara kadar tüm çalışanlar periyodik eğitimlerden geçiyor. Bakan Sadullah Ergin, DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani'nin konuya ilişkin soru önergesini cevaplandırırken, kötü muamele iddialarının giderek azaldığına işaret etti. Son 7 yılda bin 376 personel hakkında 'kötü muamele' iddiasıyla adlî ve idarî soruşturma açıldığını belirten Sadullah Ergin, "İnfaz kurumlarımızın dünya standartlarına kavuşması için AB fon ve uzman katkısıyla önemli projeler gerçekleştirilmiş olup, kabul edilen yeni projelerimizin bir kısmının 2009 yılı içinde uygulamaya geçmesi beklenmektedir." dedi. Türkiye'de cezaevlerinde 'siyasî suçlu' olmadığının altını çizen Ergin, çeşitli kesimlerce bu şekilde nitelendirilen mahkumların da terör suçlusu olduğuna işaret etti. Ergin, cezaevlerinin ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının denetimine de açık olduğunu belirtti. Cezaevlerinde Kürtçe ile ilgili yaşanan sıkıntılara da değinen Ergin, tüzük gereği yapılacak telefon görüşmelerinin Türkçe olması, Türkçe bilmediğinin yapılan araştırmalarca tespit edilmesi halinde mahkumun başka bir dil kullanabileceğini kaydetti.

    ZAMAN

  • #2
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn







    teşekkürler

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Gardiyan ve Kapı / Michelle Zink (serinin 2. kitabı)
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum KİTAP-DERGİ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 18.Haziran.2018, 20:57
    2. öncelik kimee
      Konu Sahibi okyanusfiliz Forum İDARECİLER BÖLÜMÜ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 19.Ağustos.2011, 18:16
    3. Üniversite Affı Geliyor – Üniversite Affı Ne Zaman Gelecek 2011
      Konu Sahibi LL_MeraL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 20.Şubat.2011, 23:42
    4. asker eşlerine öncelik var mı?
      Konu Sahibi zeysi Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 16.Aralık.2010, 20:45
    5. çizgi çalışmalarında öncelik var mıdır?
      Konu Sahibi mayıs Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 15.Ekim.2010, 09:54

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş