Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seraceddin Çom, Tüm Sağlık Sen Yönetim Kurulu Üyeleri’ni kabulünde yaptığı açıklamada, 112 sağlık çalışanlarının kıyafetlerinin bakanlık tarafından verileceğini, yemek ihtiyacının karşılanması için de genelge hazırlandığını, 112 çalışanlarına döner sermayenin riskli birimden verileceğini müjdeledi

Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN ve yönetim kurulu üyeleri Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seraceddin ÇOM’ u 08.03.2011 günü saat 14.00 de makamında ziyaret etti.


Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN ziyaret sırasında çalışanların sorunlarını ve sendika olarak taleplerini anlatırken Tüm Sağlık Sen’in sunduğu raporu okuyan ve dinleyen Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seraceddin ÇOM, belirtilen hususların çoğuna katıldığını bu sorunların önemli bir bölümünü Genel Müdürlük olarak çözeceklerini, günü birlik görevlendirme olamayacağını nöbet listelerinin aylık listeler halinde asılması gerektiğini belirtti.

ÇOM, "yemek sorununu çözdük, bunun için genelge hazırlıyoruz çalışanlara bu konuda müjde verebilirsiniz. Kıyafet sorununu çözüyoruz hazırlıklarımız devam ediyor 4/B li ve 4924 lü kadrolarda istihdam edilen 112 çalışanlarının kıyafetleri de Genel Müdürlüğümüz tarafından karşılanacaktır bununda müjdesini verebilirsiniz" dedi.

ÇOM, Riskli birimlerden döner sermaye ödenmesi konusunda sorunun çözüldüğünü bunun hala sorun olarak karşımıza çıkmasında yerel yönetimlerin kusuru olduğunu bunu ortadan kaldırmak için de yeniden bir genelge yayınlayarak bu sorunu da ortadan kaldıracağız diye belirtti..

memurlarnet