Milli Eğitim Bakanlığı Sömestr tatillerini 15 günden 30 güne çıkarmaya hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 1. dönem sonu ile 2. dönem başlangıcındaki ara tatili 15 günden 30 güne çıkarmayı planlıyor. Öğretimde reform ve yapılandırma çalışması kapsamında Sömestr tatilinin uzatılıp yaz tatilinin otomatikman kısaltılacağı konuşuluyor.

Yapılan bu değişiklik ile yerli turistin ülke içerisinde daha çok yer değiştirmesinden kaynaklanan ekonomide canlılık oluşacağı ve devlet okulları kapalı kalacağı için yakıt başta olmak üzere milyonlarca TL'lik enerji tasarrufu yapılacağı düşünülüyor.

Yapılması planlanan bu değişiklik ile 31 Aralık'tan 1 Şubat'a kadar 1 aylık bir tatil öngörülüyor. Yaz tatilinin ise 15 Haziran ile 1 Eylül arasında olacağı konuşuluyor. Bu uygulama hayata geçerse öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin büyük bir kısmının memnun olmayacağı düşünülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2015 iş takvimine göre 23 Ocak'ta karneler veriliyor ve Sömestr tatili başlıyor. 2.dönem ise 9 Şubat Pazartesi günü öğretmenler işbaşı yapacak. İlgili değişikliğin gündeme henüz gelmemesi dolayısıyla bu değişikliğin 2016 yılından itibaren geçerli olacağı düşünülmektedir. Kulislere göre böyle bir değişiklik kesin yapılacak.

Bu değişikliğin bu yıl yapılmamasının sebebi ise bakanlığın yoğun olmasıdır. Bugün özür durumu tayin başvuruları başlamış ve 19 Ocak'ta son bulacaktır. Ocak ayının son haftası ile Şubat ayının ilk haftası aralığında da 15 bin öğretmen ataması olacak. Yoğunluk sebebi ile ara tatilin 30 güne çıkarılması 2015 yılı itibariyle rafa kalkmış oldu. Gelecek yıl muhtemelen yaz tatili 3 aydan 2,5 aya düşecek ve Sömestr tatili 15 günden 30 güne çıkacak. Okulların ne zaman açılıp ne zaman kapanacağına ise Milli Eğitim Bakanlığı gelen talepler üzerine karar verecek.

Personelmebhaber' den alınmıştır.