Veliler 66 aylık Çocuklarını 1.Sınıfa Göndermiyorlar


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Veliler 66 aylık Çocuklarını 1.Sınıfa Göndermiyorlar

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Veliler 66 aylık Çocuklarını 1.Sınıfa Göndermiyorlar





    Zorunlu kayıt uygulaması birçok ailede de 'Çocuğum için erken' endişesine yol açtı


    Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan, “Ailelerden çocuklarının ana okuluna alınması talebi var. 1. sınıfa kayıt yaptıran velilerle ortak mutabakat ile çocuklarını ana sınıfına geçirebilmeliyiz. Bu esnek düzenleme konusunda Milli Eğitim’in yönetmeliğindeki düzenleme önemli olacak”

    Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim-öğretim yılında 66 aylık (5,5 yaş) çocukların ilkokul 1. sınıfa alma kararının ardından çocuklarının okula başlama yaşının erken olduğunu düşünen veliler, çocuklarını ilkokul 1. sınıfa gönderme yerine ana sınıfına göndermenin formülünü arıyor. Özel okullara başvurmaya başlayan veliler, “Çocuğumu 1. sınıfa değil ana sınıfına alır mısınız?” diye sormaya başladı. Ancak “e-okul” sisteminde 66 ayı dolduranların otomatik kaydı yapılacağından bu soruya ret yanıtı alan velilerin, “1 yıl göndermem, cezamı da öderim” görüşünde oldukları ortaya çıktı. Bakanlığın hazırlık çalışmalarını yaptığı yönetmelikte esneklik yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu.

    MEB, 9 Mayıs’ta yayımladığı genelgeyle 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için 30 Eylül 2012 tarihi itibarıyla 66 ayını tamamlayan tüm çocukların okul kayıt işlemleri e-okul sistemi üzerinden merkezi olarak yapılacağı duyuruldu. 60-66 ay arasındaki çocukların ise velisinin yazılı isteği ile gelişim yönünden hazır olduğu anlaşılanların ilkokula devamları sağlanması karara bağlandı. Ancak 66 ay (5,5 yaş) için zorunlu kayıt uygulaması birçok ailede de “Çocuğum için erken” endişesine yol açtı.

    ‘Ana sınıfına alın’

    Birçok velinin bölgesindeki devlet okullarına çocuklarının 66-72 ay arasında olduğunu belirtip, “Ana sınıfına alamaz mısınız?” başvurusu yaptıkları öğrenildi. Bu başvurulardan olumsuz yanıt alan velilerin özel okullara başvurdukları öğrenildi. Özel okullardaki yapının daha esnek olduğunu düşünen veliler, özel okullara başvurarak, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 aylık çocuklarının 1. sınıf için erken olduğunu düşünüp, “Çocuğum için daha erken siz ana sınıfına alın” başvurusu yapmaya başladı. Ancak özel okullarda kayıtlarının e-okul üzerinden yapıldığını belirtip bu durumun söz konusu olmadığı yanıtını verdi.

    Uyum olmazsa ana okuluna

    MEB’e de bu yönde ALO 147 hattı ve bilgi edinme birimi üzerinden çok talep gelmesi üzerine bakanlığın çalışması kapsamında 66 ayı dolduran çocuklar 1. sınıfa başladıktan sonra 1-2 ay içerisinde uyum sağlayamazsa öğretmenin raporu ve velinin de yazılı taahhüt ile ana sınıfına geçirilebilecek. E-okul kaydı da ana sınıfı olarak görülecek.

    Özellere talep patlaması

    VATAN’a konuşan Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan, kendilerine ailelerden çok sayıda ana sınıfına alınması talebi geldiğini doğrulayarak, “E-okul üzerinden kayıt yapıldığından ana sınıfına kayıt yapmak mümkün değil ama ailelerin talebi bu yönde. Birçok aile çocuğu ana sınıfı okumadan 1. sınıfa geçsin istemiyor. Bakanlığın çıkaracağı yönetmelikte bir esneklik yapılacağı duyumları var. Biz de bu konuda çıkacak yönetmeliği bekleyeceğiz” dedi. Gülan, yönetmelikle düzenleme yapılırsa suistimal edilmemesi için de önlem alınması gerektiğini belirterek, “Esneklik yapılması gerekir. Esneklik hem devlet hem de özel okullar tarafından suistimal edilmemeli. Gözlemlerin ardından çocukların sınıfa uyumu, olgunluğuna bakılarak 1. sınıfa başlayamayacak çocuklar velilerin öğretmenlerin onayı ile ortak bir karar ana sınıfına geçirilmesi gerekir. Bu yönde ciddi bir talep de söz konusu. Velilerin de öğretmenlerin iyi niyetli yaklaşımıyla sorun çözülebilir” dedi.

    ‘Günlüğü 15 liradan öderim’

    VATAN’a bilgi veren Ankara’daki özel okulların yöneticileri ile bazı veliler de 66-72 aylık çocukların kaydına ilişkin esnekliğin gerekliliğini ifade etti. Özel okullara başvuran çok sayıda velinin, “Ana sınıfına siz de almıyorsanız ben de bir yıl cezamı öderim okula göndermem” görüşünde oldukları öğrenildi. Bakanlık, çocuklarını okula göndermeyen ailelere günlük 15 TL ceza uygulanacağını açıkladı. Velilere 1 yıl okla göndermemeleri durumunda 2700 TL’lik bir fatura çıkacak. MEB’in ilkokula kayıtları ise Haziran ayında başlayacak. Bakanlığın kayıtlar başlamadan yönetmeliği de çıkarması bekleniyor. Genelgeyle düzenlenen uygulamaya göre 60-66 aylık çocuklar velilerin isteği ile 66-72 aylık çocuklar da zorunlu olarak ilkokul 1. sınıfa kaydı yapılacak
    VATAN

  • #2
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL







    66 ayı dolduran çocuklar 1. sınıfa başladıktan sonra 1-2 ay içerisinde uyum sağlayamazsa öğretmenin raporu ve velinin de yazılı taahhüt ile ana sınıfına geçirilebilecek. e-okul kaydı da ana sınıfı olarak görülecek.

    peki bunun yapılması nekadar mantıklı?anasınıfı öğrencileri öğretmen tarafından zaten 1-2 ayda anca adapte ediliyor yeni gelen öğrenciler için sınıf tekrardan başa saracak ve tüm sınıfın huzuru bozulacak hani nerede eğitim öğretim?herhalde 1.dönem sırf uyum süresiyle geçecek okul öncesi öğretmeni ne iş yapar bilirmisiniz ömer dinçer!

  • #3
    AYTENO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Temmuz.2009
    Mesajlar
    1,662
    @AYTENO







    Biz sene başında sınıf mevcudumuzu dolduruyoruz.1-2 ay sonra gelen çocukları nasıl anasınıfına alalım.Bunu hiç düşünmüyorlarmı.Kayıt alırken 1-2 ay sonra 1.sınıftan çocuk gelebilir diye kontenjanmı bırakacağız.Benim sınıf mevcudum dolduktan sonra 1.sınıftan gelen çocukları alamamki.O çocuklara ne olucak.Kimse bunu düşünmüyor.Belki köylerde açık olabilir fakat merkezlerde özellikle büyük şehirlerde Okul müdürleri Anasınıflarını yönetmelikte belirlenen sayıların üstünde kayıt alıyor zaten.Birde 1.sınıftan gelen çocukları eklersen halimizi düşünemiyorum.

  • #4
    Drama06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Ocak.2011
    Mesajlar
    759
    @Drama06







    Ömer Dinçer birşey bilse bunlar başımıza gelirmiydi akşam haberlerde 1. sınıflara karnede not verilmeyecek diye haber yaptılar bizim yaptığımız işi sınıf öğretmenlerine verdiler okulöncesi eğitim bunca yıl niye vardı o zaman hiç analayamıyorum

  • #5
    gelincik_cicegi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Nisan.2012
    Mesajlar
    5
    @gelincik_cicegi







    allah razı olsun o velilerdenbu yanlıştan dönülecek benim umudum var.millet bilinçlendi okul öncesinin önemini biliyorlar.eskisi gibi değil herşey.

  • #6
    atölye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2009
    Nereden
    sakarya
    Mesajlar
    153
    @atölye







    yandık gülüm keten helva!

  • #7
    cigdem6777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Şubat.2011
    Nereden
    karabük
    Mesajlar
    13
    @cigdem6777







    biri bakanımıza okulöncesi öğretmenliğinin tanımını uzmanlık alanını hatırlatabilirmi okulöncesi öğretmenliği 0 72 ay çocuklarının gelişimlerini bilen ve bu yaş çocukların sorumluluğu ve eğitimini üstlenen öğretmenlik dalı değilmi peki bu 72 aya kadar olan çocukların eğitimi benim uzmanlık dalıma girerken neden yok sayılıyoruz lisedeki edebiyat öğretmenine senin derslerini artık fizik öğretmeni vericek dense ne kadar tuhaf karşılanırsa bence bu durumda bu derece tuhaf karşılanmalı ama ne yazıkki normal görülüyor üzülüyorum

  • #8
    gül19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Nisan.2009
    Nereden
    Bursa
    Mesajlar
    419
    @gül19







    bende tüm velilerimi uyarıyorum ç0cuklarınızı erken 1. sınıfa vermeyin diye dilekçe verin anasınıfına gelsinler zaten 12 yıl eğitim alıcaklar bırakın okulöncesi eğitimin keyfine varsınlar diyorum .... umarım veliler duyarlı olur

  • #9
    TOHUM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Haziran.2010
    Mesajlar
    17
    @TOHUM







    Okul oncesi yonetmeliginde yas 36-72 ay olarak belirtilmisti bu degisecek mi ? Degismedi ise 66 aylik bir cocuk yarim gun ilkokula, yarim gun ozel anaokuluna gidebilir mi ? Bu konudaki degerlendirmeleriniz nedir ?

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. başkasının çocuklarını almak
      Konu Sahibi gulsah84 Forum GENEL SORUNLARINIZ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 22.Şubat.2011, 12:31
    2. dünya çocuklarını tanıyorum
      Konu Sahibi glsndenizli Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 13.Nisan.2010, 20:27
    3. 23 Nisan yaklaşıyor.Dünya çocuklarını boyayalım
      Konu Sahibi papatyabahçesi Forum 23 Nisan Etkinlikleri
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 11.Mart.2010, 17:01
    4. Sportif hırsları yüzünden çocuklarını kaybediyorlar
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum ÇOCUK VE SPOR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 30.Kasım.2009, 02:32
    5. sen kendi cocuklarını öp
      Konu Sahibi Tuğba GÜLLÜ Forum ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ ANILARINIZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 07.Kasım.2009, 20:43

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş