Üniversiteye başlayan öğrencilere destek


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Üniversiteye başlayan öğrencilere destek

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Üniversiteye başlayan öğrencilere destek





    Uzmanlar, üniversiteye yeni başlayacak öğrencilerin ''barınma, okula uyum sağlama, uyku ve beslenme düzeni, arkadaşlık ilişkileri, aileden ayrılma'' gibi durumlarda yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelebilmeleri için üniversitelerdeki psikolojik danışma ve rehberlik merkezlerine başvurmalarını önerdi.

    Anadolu Üniversitesi (AÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra Ceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteye yeni başlayacak ve özellikle farklı kentte öğrenim görecek öğrencilerin, ailelerinden fiziksel ve duygusal anlamda kopamadığını söyledi.

    Lisede yatılı okullarda öğrenim gören öğrencilerin üniversite yaşamına biraz daha çabuk uyum sağladıklarını belirten Doç. Dr. Ceyhan, öğrencilerin genel anlamda en çok arkadaş ilişkilerinde zorluk çektiğini vurguladı.

    Doç. Dr. Ceyhan, üniversiteye yeni başlayacak öğrencilerin birçok stres faktörüyle karşılaşacağını anlatarak, şöyle konuştu:

    ''Öğrenciler alışık olmadıkları ve uyum sağlamaları gereken birçok yeni durumla karşı karşıya gelecekler. Gençlerimizin, bu tür problemlerle karşılaştıklarında sorunlar birikmeden, üst üste gelmeden, üniversitelerdeki psikolojik ve rehberlik danışma merkezlerine başvurmaları gerekir. Bu merkezler öğrencilerin girişken olmaları konusunda yardımcı olur. Fiziksel sağlığımız açısından erken teşhis çok önemlidir. Psikolojik anlamda da hayatta karşılaştığımız zorluklarla baş edebilmemiz için problemler daha yeni başlarken işin profesyoneliyle çalışırsanız bu süreç daha hızlı ve etkin bir şekilde tamamlanır. Birçok üniversitede bu konunun uzmanları var. Öğrenciler zorlandıkları zaman psikolojik destek almaktan kaçınmamalıdırlar. Çünkü öğrenciler yeni bir yaşama başlıyor. Kendinden beklentiler var. Sıkıntılar yaşadıklarında işin uzmanına gitmek her zaman için en sağlıklı yoldur.''

    -''ÖĞRENCİLERE KENDİLERİNİ TANIMALARINI ÖĞRETİYORUZ''-

    Bir üniversite öğrencisinden ortalama 4 yıl boyunca okul hayatında birçok şey başarmasının beklendiğine dikkati çeken Doç. Dr. Ceyhan, bunu başarmak için çabalayan öğrencinin çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

    Ceyhan, bazı öğrencilerin arkadaşlarından yardım almaya çalıştığını ifade ederek, ''Bu çok uzun sürer ve her zaman başarılı olmayabilir. Ancak işin uzmanına başvurduğunda sorunlar çok kısa sürede çözülecektir. Öğrencilerin kendilerine verilen bu hizmetten sonuna kadar yararlanması gerekir'' dedi.

    Öğrencilerin, üniversite öncesindeki donanımlarına bağlı olarak sıkıntılar yaşadığına da değinen Doç. Dr. Ceyhan, ''Biz öğrencilere önce kendilerini tanımalarını öğretiyoruz. Yani kişi, neyi ne kadar yapabiliyor? Öğrencilerin 'Ben kimim, benim olanaklarım neler, ben bu imkanlarımla bu ortamda ne yapabilirim gibi sorularına cevap bulmalarına yardımcı oluyoruz'' diye konuştu.

    Anadolu Ajansı

  • #2
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    teşekkürler

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. A sesiyle başlayan kelimeler
      Konu Sahibi feryline Forum SES BİLGİSİ ETKİNLİKLERİ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 20.Kasım.2016, 18:22
    2. Yetiştirme yurdundan üniversiteye
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 01.Ekim.2011, 10:34
    3. 3 yıl yurtdışında oku üniversiteye sınavsız gir
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 05.Eylül.2011, 14:39
    4. e sesiyle başlayan nesneler
      Konu Sahibi kanzap Forum SES BİLGİSİ ETKİNLİKLERİ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 31.Mart.2011, 16:51
    5. ben sıfırdan başlayan bir öğretmenim
      Konu Sahibi ilardali Forum NASIL BİR ÖĞRETMENSİNİZ? Anlatın
      Cevap: 38
      Son Mesaj : 20.Mayıs.2010, 12:38

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş