Trabzon Valisi Recep Kızılcık, 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında 3, 4 ve 5 yaş gruplarında 16 bin 846 öğrencinin okula kayıt yaptırdığını, yüzde 56,4'lük oranla kentin Türkiye birincisi olduğunu açıkladı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında 3, 4 ve 5 yaş gruplarında 16 bin 846 öğrencinin okula kayıt yaptırdığını, yüzde 56,4'lük oranla kentin Türkiye birincisi olduğunu bildirdi.

Vali Kızılcık, Beşirli Anaokulu'nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, Trabzon'un okul öncesi eğitimde önemli bir aşama kaydettiğini belirterek, alınan başarılı sonuçların devam etmesini sağlayacaklarını söyledi.

2009-2010 eğitim ve öğretim yılında Trabzon'da okul öncesi eğitimde kayıt yaptıran 3, 4 ve 5 yaş gruplarında 16 bin 846 öğrenci olduğunu ifade eden Kızılcık, ''Yüzde 54,6'lık oranla Trabzon, Türkiye birincisi oldu. Birinciliğimizi daha da kesinleştirerek devam ettirmemiz lazım. Bunun için de güzel mekanların yapılmasının yanında velilerimize, anne ve babalarımıza yönetim olarak, öğretmen olarak güven vermeliyiz'' diye konuştu.

Çocukların erken yaşta aldıkları eğitimin gelecekleri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kızılcık, şöyle devam etti:

''Çocuklarımız hayatı anaokulunda öğreniyorlar. Arkadaş edinmeyi, sevmeyi, şefkati, el yıkamayı kısacası beraber hayata hazırlanmayı burada görüyorlar. Konuşmayı, kendine güvenmeyi bu şekilde öğrenip hayatı tanımaya adım atmış oluyorlar. Anaokulları bizim için önemli ve bunların kapasitesini artıracağız. Sadece eski okullar değil, kamu kurum ve kuruluşlarının da eğitime tahsis edilebilecek binaları varsa onları da eğitme tahsis edeceğiz.''

Vali Kızılcık, il genelinde 4 tane okul öncesi eğitim ile 20 tane de ilköğretim binasının yapımının devam ettiğini sözlerine ekledi.


https://www.abbasguclu.com.tr/okulon...e_birinci.html