Şanlıurfa'da bir ilköğretim okulunda hayata geçirilen proje kapsamında ailesi tarım işçisi olduğu için okula geç başlayıp erken ayrılan öğrencilere, hafta sonları takviye ders programı uygulanıyor.

Şanlıurfa'da bir ilköğretim okulunda hayata geçirilen proje kapsamında, ailesi tarım işçisi olduğu için okula geç başlayıp erken ayrılan öğrencilere hafta sonları takviye ders programı uygulanıyor.

Türkiye ile AB arasında mali iş birliğine yönelik geliştirilen 'Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın (IPA) 'İnsan Kaynaklarını Geliştirme' bileşeni kapsamındaki programlar çerçevesinde, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulunda 'Pamuk Tarlasına Değil Okula Gitmek İstiyorum' projesi hayata geçirildi.

Ailesi tarım işçisi olduğu için okula geç başlayıp erken ayrılan öğrencilere hafta sonları takviye derslerin verildiği ve bir süre önce başlayan projede, velilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Proje Koordinatörü Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sedat Benek, bir süre önce başlayan projenin hedef grubunun, Hayati Harrani Mahallesi'nde bulunan Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulunda kayıtlı olup, okulu erken terk etme veya sınıf tekrarı yapma riski taşıyan öğrenciler olduğunu belirtti.

Bu çerçevede, 100 kız ve 50 erkek olmak üzere 150 öğrencinin projeden yararlandığını dile getiren Benek, 'Projenin genel hedefi yoksulluk ve yoksunluk nedeniyle eğitim sisteminden kopma noktasına gelmiş çocukları yeniden sisteme kazandırmak için telafi eğitim programları düzenlemek ve eğitim veren kurumların kurumsal yapısını ve okul, aile, çocuk ilişkisini güçlendirmektir.'

Projeye, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrencilerin dahil edildiğini ifade eden Sedat Benek, 'Öğrencilerimize 15 kişilik bir öğretmen kadromuz proje sonuna kadar cumartesi ve pazar günleri ders verecek. Projemize haziran ayında okullar kapanınca ara vereceğiz, sonbaharda okullar açılınca tekrar başlayacağız' dedi.

Daha sonra soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda, kimi veliler projeyi destekleyerek çocuklarının okuması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Bazı veliler ise mayıs ayının ortalarında çocuklarını bırakacakları başka bir yer olmadığı için mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya gittikleri yere götürmek zorunda kaldıklarını anlattı

memurlarnet