Şubat'ta atama yapılacak mı? En çok hangi branşlardan öğretmen alınacak?


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Şubat'ta atama yapılacak mı? En çok hangi branşlardan öğretmen alınacak?

  • #1
    burcu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Mesajlar
    793
    @burcu09



    Şubat'ta atama yapılacak mı? En çok hangi branşlardan öğretmen alınacak?





    Şubat'ta atama yapılacak mı? En çok hangi branşlardan öğretmen alınacak?, KPSS değişiyor mu? Sözleşmeliler kadroya geçecek mi? (1)
    Şubat'ta atama yapılacak mı? En çok hangi branşlardan öğretmen alınacak?, KPSS değişiyor mu? Sözleşmeliler kadroya geçecek mi? Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'ye en çok merak edilen soruları sorup hangi konuda ne düşündüğünü sorduk.

    Verdiği cevaplardan bazıları özellikle öğretmenlerin çok hoşuna gitmeyebilir. Ama bazıları da ileriye yönelik çok önemli gelişmelerin habercisi olabilir.

    Çubukçu'nun en iyi yönü, her türlü eleştiriye açık olması. Dünkü sohbette de kendisine yöneltilen tüm eleştirilere ve merak edilen soruları sorduk.

    Tek tek cevapladı. Kararlı olduğu konularda kesinlikle geri adım atmadı.

    Bu yüzden özellikle şubat'ta atama bekleyen öğretmenlerin, Sayın Çubukçu'nun verdiği cevaplara tepkisi ve kızgınlığı olabilir. Ama ben yine de gün ola harman ola derim. Yani önümüzde seçim var ve siyasette, Demirel'in de dediği gibi 24 saat bile çok uzun bir süre.

    Sayın Bakan tek atama döneminde kararlı ama gelecekte neler olacağını zaman gösterecek.

    Şubat'ta atama yok

    Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, yüz binlerce öğretmenin dört gözle beklediği şubat ataması konusunda çok net açıklama yaptı. Çubukçu önümüzdeki yıl 55 bin öğretmen alınacağını ve tamamının ağustos ayında atanacağını söyledi.

    Bakan Çubukçu, ara atama dönemlerinin eğitim-öğretimi aksattığını ve bu yüzden tek atama döneminde kararlı olduklarını dile getirerek, şubat'ta atama olmayacağını özellikle vurguladı.

    Beklentiler konusunda ise yapılacak bir şeyin olmadığını ve tek atama döneminde kararlı olduğunu söyledi.

    KPSS değişecek

    Çubukçu, yılbaşından sonra YÖK ile toplantı düzenleneceğini ve öğretmen yetişme konusunda ileriye yönelik ciddi adımların atılacağını da hatırlatarak "Aslında KPSS'ye hiç gerek kalmadan öğretmen ataması yapılması gerekir. Ama bugünkü koşullarda bu mümkün değil. İhtiyaç duyulan alanların kontenjanlarının artırılarak, fazlalık olan alanlarda da daha az alım yapılması için YÖK ile görüşmelerde bulunacağız" dedi

    En fazla alım okul öncesine

    Önümüzdeki yıllarda en fazla ihtiyaç duyulacak olan öğretmenliklerin ise okul öncesi öğretmenliği, pdr ve ingilizce olduğuna dikkat çekti.
    İşte Çubukçu'ya yönelttiğimiz sorular ve cevaplardan bazıları:

    SORU: Öğretmen atamalarında büyük sıkıntı yaşandı. KPSS'nin iptali, atanması kesin olan pek çok öğretmeni atanamaz hale getirdi. Bu yüzden moraller çok bozuk. Olanları biraz olsun rahatlatmak için şubat'ta yeni bir atama dönemi söz konusu olabilir mi? Bu konuda yoğun bir beklenti var.

    CEVAP: KPSS'ye yaşananlar bizi de çok üzdü ve büyük sıkıntı yarattı. Ama hepsi bizim dışımızda gerçekleşti. 2011'den itibaren ağustos'ta tek atama dönemine geçeceğimizi daha önce açıkladık. Bu görüşümüzde kararlıyız. Çünkü ara atama dönemleri eğitim ve öğretimi ve çocuklarımızı ciddi ölçüde etkiliyor.

    SORU: Arada çok uzun süre var. Öğretmen arkadaşlar bu moralle ağustos'u zor getirirler. Hiç mi ihtimal yok?

    CEVAP: Doğru olduğuna inansak neden yapmayalım ki. Ama bütün göstergeler ara atama dönemlerinin eğitim ve öğretim olumsuz etkilediği yönünde. Biz de bu yüzden aldığımız bu kararın arkasında duruyoruz.

    SORU: Peki yüz binlerce işsiz öğretmen atama beklerken yeterince öğretmen alındığına inanıyor musunuz? Kadrolar daha artırılabilinir mi?

    CEVAP: Bu yıl 40 bini aşkın öğretmen ataması yaptık. Gelecek yıl da 55 bin öğretmen alacağız. Bu rakamlar önceki yıllarla kıyaslandığında bir rekordur. Alımları sürekli artırıyoruz. Elbette daha fazla öğretmene ihtiyacımız var. Ama devletimizin bugün için vereceği maksimum kadro bu kadar.

  • #2
    burcu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Mesajlar
    793
    @burcu09







    SORU: 70 bine yakın sözleşmeli öğretmen var. Bu öğretmenlerimizin kadroya geçecekleri yönünde ciddi sözler verildi. Topluca değil ama kademeli olarak geçebileceklerini siz de söylemiştiniz Arkası gelmedi? Neden?



    CEVAP: Sadece öğretmenler olsa hiç sorun yok. Ama öğretmenlerimiz için çalışma yapınca diğer bakanlıklar da kendi sözleşmelilerinin kadroya geçmesi için Maliye'den talepte bulundu. Maliye'de hepsine birden kadro verilmesinin bugünkü koşullarda mümkün olmadığı söyledi. Gecikme bu yüzden Devam edecek...

  • #3
    burcu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Mesajlar
    793
    @burcu09







    https://www.abbasguclu.com.tr/egitim...di.html?page=7

  • #4
    dauozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Ekim.2009
    Mesajlar
    34
    @dauozge







    madem okul öncesinde ihtiyaç çok o zaman kadroyu nıye 67 de kapattı..sözleşmeli alımda puan yıne 40' lara düşmeli. Bu durumda bizden sözleşmeli çok alırsa kadroya gecmek için yine çok uğrasacagız.. Ağustosu mu beklesek acaba diyeceğim bu seferde tabanı 75 te bırakırlar artık..
    Vayy halimize...

  • #5
    ayışığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Nisan.2009
    Mesajlar
    257
    @ayışığı







    Bilgi için teşekkür ederiz hocam.
    Bence de belirli bir düzen açısından,haksızlığı,karışıklığı önlemek açısından tek atama yapmak çok daha iyi.Ama sınırda kalan arkadaşlar da tekrar sınava girmeden atanmak istiyorlar,onlara da hakvermek gerekir.Umarım 55000 ağustos atamasında 6000_7000 civarında okul öncesi öğr alınır.Eğer böyle bir kontenjan alınırsa kadro ortalama 65 civarında kalır bu sıralamalara bakılırsa.İnşallah güzel günler bizleri bekliyor.

  • #6
    burcu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Mesajlar
    793
    @burcu09







    Bakan Çubukçu Abbas Güçlü'nün Sorularını cevapladı (2)KPSS ve SBS kalkacak mı? En çok hangi branşlara öğretmen alınacak? Meslek liseleri ne olacak?

    SORU: Madem bu kadar öğretmen ihtiyacı yok eğitim fakültelerine neden bu kadar çok öğrenci alınıyor? İşsiz öğretmen sayısı şu anda yüzbinlerle ifade ediliyor. İleriki yıllarda daha da artacak. Bu konuda bir girişiminiz olacak mı?

    CEVAP: Evet bu durum bizi de rahatsız ediyor. Yılbaşından sonra YÖK ile ortak bir toplantı yapacağız. Ana konusu da bu olacak. Benim gönlüm, eğitim fakültesini bitiren herkesin öğretmen olarak atanmaları yönünde. Şu an için bu mümkün değil ama eğer iyi bir planlama yapılırsa neden gerçek olmasın.

    SORU: Asıl sorun galiba ihtiyaç duyulan alanlar da öğretmen bulunmazken, bazı branşlarda da yıllardır hiç atama yapılmamasına rağmen hala çok sayıda öğrenci alınması. YÖK kontenjanları artırıyor ama baskı sizin üzerinizde. Önümüzdeki süreçte öğretmen alım politikanız ne olacak?

    CEVAP: Çok doğru bazı alanlarda açtığımız kadro kadar bile başvuru olmuyor. Yine okul öncesi PDR gibi branşlarda taban puanlar çok altlara indi. Bu konuda yeni düzenleme kesinlikle yapılmalıdır yapılacak da!..

    SORU: Türkçe, Matematik gibi branşlarda 85 alanlar atanamazken, okul öncesi ve PDR'de puanların dibe vurması içinize siniyor mu? Bu doğru mu? Bir puan sınırı getirmeyi düşünüyor musunuz?

    CEVAP: Bu bir sıralama sınavı sınır doğru değil. Zaten yeterince öğretmen yok. Keşke mezun olan herkes öğretmen olabilse. Ama bugün için bu mümkün değil. Puan sınırlaması ne kadar doğru olur!


    SORU: Önümüzde ki süreçte en fazla hangi alanlarda öğretmen alımı gerçekleşir?

    CEVAP: Okul öncesi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, ingilizce ilk aklıma gelenler.


    SORU: Anadolu liselerinden sınavı kaldıracağınızı söylediniz bu mümkün mü?

    CEVAP: Hedefimiz bu. Klasik liselerin tümü üç yıl içinde kalkacak. Bu kadar çok fazla lise çeşitliliği olmaz. Bu okullarımız ya anadolu lisesi olacak ya da meslek lisesi. Öğrenci evinin en yakınındaki okul anadolu lisesi olursa neden başka bir anadolu lisesine gitme gereği duysun ki...

    SORU: Öyle diyorsunuz ama örneğin Galatasaray Lisesi'ni 10 bin kişi tercih etti ve 150 öğrenci alacak. Bunlardan yüzlercesinin puanı da 5. Sınavsız olarak nasıl alacaksınız. Kaldı ki geçmişte süper liseler örneği var.

    CEVAP: Galatasaray ve benzeri liseler için yine sınav olacaktır....

    SORU: Anadolu liselerine gidemeyen öğrenciler meslek liselerine gitsin açıklaması yaptınız. Teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde, başarısız öğrencileri meslek liselerine yöneltmek ne kadar doğru?

    CEVAP: Bu o anlama gelmemeli. Biz klasik liselere giden öğrenciler meslek lisesine yönelsin istiyoruz. Meslek liselirinin üniversite başarısı klasik liselerden daha yüksek. Ayrıca bir de meslek öğrenecekler.

    SORU: Peki öğrenci anadolu lisesine giremedi, meslek lisesine de gitmek istemiyor. Ortada mı kalacak?

    CEVAP: Olur mu böyle şey. Anadolu liseleri ve meslek liselerinde ilk iki sınıf ortak müfredata sahip olacak ve ara geçişler her zaman için mümkün hale getirilecek. Meslek lisesindeki başarılı bi öğrenci anadolu lisesine geçebilecek. Anadolu lisesinde başarılı olamayan bir öğrenci de meslek lisesine yönlendirilebilecek. DEVAM EDECEK...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 2013 Yılında Yapılacak Öğretmen Alan Sınavı (ÖAS) Nasıl Ve Hangi Branşlara Olacak?
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 02.Ekim.2012, 02:11
    2. Hangi İllerde Hangi Branşlarda Öğretmen Açığı Yok
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 19.Temmuz.2012, 01:50
    3. MEB: Aşağıdaki Branşlardan daha fazla Öğretmen Alacağız
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 01.Temmuz.2012, 16:14
    4. Hangi Branştan Kaç Öğretmen Alınacak?(Kesin değil ama)
      Konu Sahibi ZÜLÜF Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 17.Ağustos.2010, 15:05
    5. Çubukçu: 10 bin öğretmen Haziran'da, 30 bin öğretmen Ağustos'da alınacak
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Nisan.2010, 14:52

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş