Bakan Çubukçu meclisin açılmasıyla Sözleşmeli Öğretmenlerin kadroya alınmasıyla ilgili Kanun düzenlemesinin yapılacağını söylemişti.
AŞAĞIDAKİ HABER BUNDAN BİR AY ÖNCE MEDYADA YER BULMUŞTU. BAKAN NİMET ÇUBUKÇU TBMM'NİN AÇILMASIYLA SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN KADROYA ALINMASI İÇİN KANUN ÇIKARACAKLARINI SÖYLEMİŞ BUDA MEDYADA YANKI BULMUŞTU.

İŞTE MEDYADA O GÜNLERDE YER BULAN O HABER:
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeyi meclisin açılmasıyla meclise sevk edileceğini açıkladı. Bakan Çubukçu, söz konusu düzenlemenin sözleşmeli öğretmenlerin daha önce yaptıkları hizmetleri de gözetecek adil bir düzenleme olacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeyi Kasım ayına kadar yetiştirmeyi planladıklarını açıkladı. Bakan Çubukçu, söz konusu düzenlemenin sözleşmeli öğretmenlerin daha önce yaptıkları hizmetleri de gözetecek adil bir düzenleme olacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile makamında görüştü. Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Çubukçu, sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasındaki yapılanma farkının çalışma barışını bozduğunu, ayrıca sözleşmeli öğretmenin kendini kötü hissettiğini belirterek sözleşmeli öğretmenin aidiyet duygusunun tam anlamıyla gelişemediğini ifade etti. Bakan Çubukçu, "Dolayısıyla sözleşmeli öğretmenlerimizin kadroya geçirilmesine yönelik çalışmamızı sürdürüyoruz. Ben olumlu anlamda sonuçlanacağına, yasal hazırlıkların kısa zamanda Meclise sevk edileceğine inanıyorum. Ama bundan sonra tutum olarak da herhangi bir şekilde sözleşmeli öğretmen talebinde bulunmayacağız. Bütün öğretmenlerimizi kadrolu olarak istihdam edeceğiz" dedi.

-MECLİS AÇILINCA DÜZENLEME YETİŞECEK-

Bakan Çubukçu, gazetecilerin sorusu üzerine, konu ile ilgili çalışmanın bitirilmesinin ardından açıklama yapılacağını ifade etti. Çubukçu, "Görev yerlerine göre onların mecburi hizmet yöresi olarak adlandırılan yerlerde yaptıkları hizmetleri gözeteceğiz. Sözleşmeyi öğretmenlerimizin hizmet puanlarını, bulunduğu süreyi gözeteceğiz. En adil en doğru şekilde sonuçlandıracağız" dedi. Çubukçu, Maliye Bakanlığı ile kadrolara yönelik görüşmeleri sürdürdüklerini bildirdi.

MEMURUZ.NET OLARAK SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERDEN ONLARCA MAİL ALDIĞIMIZI SÖYLÜYOR ,BU SORUNUN SÖZ VERİLDİĞİ GİBİ YERİNE GETİRİLMESİ ÇAĞRISI YAPIYORUZ.

MEMURUZ.NET - ANKARA

https://www.memuruz.net/news_detail.php?id=15463