Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak öğretmen atamalarında, ''Sözleşmeli öğretmenlik alımına Kasım ayında değil, Ağustos ayında son verilmesi" talep edildi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun ''bundan sonra sözleşmeli öğretmen ataması yapılmayacağını'' Kasım ayında kadrolu öğretmen ataması yapılacağını duyurduğunu belirtti.
Bakan Çubukçu'nun açıklamasına göre, Ağustos ayında yapılacak atamalarda sözleşmeli öğretmen alınacağını, daha sonra kanun değişikliği yapılarak, Kasım ayından itibaren öğretmenlerin kadrolu olarak atanacağını ifade eden Koncuk, şunları kaydetti:
''Ağustos ayında kanun değişikliği yapılamayacağı gerekçesiyle, verilen söze rağmen, Ağustos ayında sözleşmeli öğretmen ataması mecburiyeti nereden çıkmaktadır? Ağustos 2009'da yapılacak atamalarda 10 bin öğretmenin tamamının kadrolu olarak atanmasının önünde hangi kanuni engel bulunmaktadır?
Ağustos ayında yapılacak atamalarda 10 bin öğretmenin tamamının kadrolu olarak atanmasının önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Çünkü sözleşmeli öğretmen atamak veya atamamak tamamen hükümetin yetkisindedir. Bu konuda kadro ihdas etmenin önünde hiçbir engel yoktur. Hükümet, Milli Eğitim Bakanı'nın verdiği sözü bir an önce yerine getirmeli ve sözleşmeli öğretmen alımına Kasım ayında değil, Ağustos ayında son vermelidir.''
Şu anda görev yapan 50 bin sözleşmeli öğretmen bulunduğunu belirten Koncuk, bu öğretmenlerin tamamının herhangi bir şarta bağlı olmaksızın kadroya geçirilmesi gerektiğini de belirtti.
( aa )