Son Röportaj 60 ay alt 72 ay Üst sınır


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Son Röportaj 60 ay alt 72 ay Üst sınır

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Son Röportaj 60 ay alt 72 ay Üst sınır





    SUNUCU- Şimdi müsaade ederseniz şöyle gidelim: Mesela bu yeni eğitim sistemiyle eğitimine başlayacak bir çocuğu ele alalım. Öncelikle kaç yaşında başlayacak, onu bir netleştirebilir miyiz? Çünkü, 5 yaş dendi, 6 yaş dendi, 72 ay dendi, hangi doğru?

    MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER- Şimdi 5 yaş ve 6 yaş tanımlamasından kaynaklanan bir farklılığı oluşturuyor. Çünkü, genellikle şayet bir çocuk 5 yaşını doldurmuş, 6 yaşından gün almışsa, bu 5 yaşında mıdır, 6 yaşında mıdır tartışmasından kaynaklandı. Bu teorik bir tartışma. Buna TÜİK başka bir cevap verdi, başka uzmanlar farklı cevaplar verdiler. Biz bu yüzden bu tartışmanın önünü kesmek için bu kez 72 ayı kullanmaya başladık. Bugüne kadarki uygulamalarımızda 72 ay alt sınırdı. Yani, 72 ayı doldurmadan çocuklarımız okula gitmekte zorunlu değildiler. Yine, okul idarecilerinin özel izniyle, velilerin talebiyle daha aşağıdaki çocuklar okullara kabul ediliyordu. Yine çevremize baktığımız zaman pek çok kişi 5,5 yaşında, 6 yaşında, daha erken yaşlarda okula gidebildiler, ama hukuken böyle bir zorunluluk olmadı. Şimdi biz bu 72 ayı üst limit olarak kullanacağız. Yani, 72 ayla 60 arasındaki çocuklarımız okula gitmek zorunda olacaklar. 72 ayın üstündeyse şayet, okula çocuğunu göndermeyen aileye idari tedbir uygulanacak.

    SUNUCU- Şöyle bir soru da akla geliyor: 72 ayı çocuk doldurdu, ama eğitim dönemi başlamadı, bir sonraki eğitim dönemi, ne olacak o çocuk?

    MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER- Eğitim dönemi başladığı zaman alacağız onu.

    SUNUCU- Tabii, yani o 72 ayı doldurdu diye o aileye bir yaptırım olmayacak değil mi? Mesela çocuk Mart'ta doldurdu, ama okullar Eylül'de açılıyor.

    MİLLİ EGİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER- Ama teorik olarak o mümkün değil, çünkü şayet Eylül ayını hesap ettiğinizde henüz 60 ayını doldurmadı diyelim, yani 59. ayda olsun. Gelecek Eylül ayına geldiğinde aslında o çocuğumuz bizim 71. ayda olacak.

    SUNUCU- 60 üzerinden hesapladığınız vakit gidecek.

    MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER- Tabii, evet gidebilecek.

    SUNUCU- Ama 72'yi doldurduktan sonraki eğitim döneminde de aile isterse gönderebilecek değil mi?

    MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER- Gönderebilir, doldurmadan önce de gönderebilecek. Şimdi orada özellikle biz 72 ayı üst limit aldığımızda, bu kez okul öncesi eğitim ne olacak sorusu ortaya çıkmaya başladı. Şimdi bakın biz okul öncesi eğitimle alakalı yeni bir karar vermiyoruz. Bizim stratejik hedeflerimiz var. Süratle Türkiye'nin her tarafında bu sene kaynaklarımızın önemli bir kısmını okul öncesi eğitim binaları için ayırmış vaziyetteyiz ve 5 yaş grubunda yüzde 100 okullaşma oranlarına ulaşmak için çaba sarf ediyorduk. Orada hiçbir değişiklik olmayacak. Biz yine sorular soruyorlar insanlar, fen lisesi ne olacak, sosyal bilgiler lisesi ne olacak gibi. Bu alanların hiçbirisiyle ilgili bir karar vermiyoruz biz. Sadece eğitimi 12 yıla çıkarıyoruz ve kademeli hale getiriyoruz.

    alıntı

  • #2
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL







    bakanın son konuşmasına inanan var mı?ben inanmıyorumda...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. site yönetimine:seminer veren hocalarla röportaj?
      Konu Sahibi kamikaze Forum SORU VE SORUNLARINIZ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 23.Kasım.2012, 13:10
    2. Taklitte sınır yok''
      Konu Sahibi merthasret Forum İLGİNÇ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 03.Mayıs.2012, 20:04
    3. HAYATLA BİR RÖPORTAJ
      Konu Sahibi d kara Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 11.Ağustos.2010, 17:06

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş