Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürlüğü Yönetimi Değerlendirme ve Geliştirme Dairesi Başkanı Mehmet Saraç, öğretmenlik mesleğinin son yıllarda en gözde mesleklerden biri haline geldiğini söyledi.

Afyonkarahisar Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Korel Termal Otel'de düzenlenen programda konuşan Mehmet Saraç, öğretmenliğin gençler arasında oldukça tercih edilen bir meslek grubu arasına girdiğini bildirdi. Saraç, bu güzel gelişmenin 'Yavrum hiçbir şey olamıyorsan, bari öğretmen ol' mantığını da tarihe gömdüğünü kaydetti. Toplumun her alanında emeği olan tek mesleğin öğretmenlik olduğunun altını çizen Saraç, öğretmenlik sınırlarının okul duvarları ile çizilemeyecek çok anlamlı bir görev olduğunu belirtti. Öğretmenliğin sadece ders saatleri bir kenara bırakmayacak sosyal bir sorumluluk olduğuna değinen Saraç, "Yani öğretmenlerimizi işi sadece okulun dört duvarı arasında değil, hayatın her alanında her zaman devam etmektedir." dedi.

Son 5 yılda devlet bütçesinden en yüksek ödeneği alan bakanlıklardan birisinin Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu hatırlatan Saraç, geçen yıl ise en çok bütçeyi MEB'in aldığını söyledi. Bu yıl domuz gribi vakası nedeniyle en yüksek bütçenin Sağlık Bakanlığı'na ayrıldığını aktaran Saraç, MEB'in de en çok bütçe ayrılan ikinci bakanlık olduğunu ifade etti. Öğretmenlerin gerek maaş gerekse ek ders ücretlerinde önemli artışlar sağlandığını belirten Saraç, "Ancak bunları öğretmenlik mesleğinin meşakkat ve ağırlığı karşısında yeterli görmek mümkün değildir. Bütçe imkanları doğrultusunda maaşların daha iyi olması için çalışmalar yapılıyor." diye konuştu.

Afyonkarahisar Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Hanefi Erdem de bugün dünyanın dört bir tarafında açılan Türk okullarındaki öğretmenleri yetiştiren öğretmenlerin de Türkiye'de olduğunu söyledi. ''Şu anda sizler gibi öğretmen olan meslektaşlarımız sayesinde Türkçemizin bir dünya dili olma yoluna girdiğini görüyoruz." diyen Erdem, "Bu öğretmenler sayesinde dünyaya aynı zamanda sizin kültürünüz, civan mertliğiniz ve güzel ahlakınız gitmektedir. Eğitim sisteminizden ziyade sizin arkadaşlarınızın fedakarlığı, civan mertliği ve yapmış olduğu rehberliği sayesinde dünya devletleri sizin eğitim sisteminizi araştırma ihtiyacı duymuşlardır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, dernek tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri verdi. Programda ayrıca derneğin tanıtımı da yapıldı. Programa, MEB Personel Genel Müdürlüğü Yönetimi Değerlendirme ve Geliştirme Dairesi Başkanı Mehmet Saraç, Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve çok sayıda öğretmen katıldı.




-memurlarnet-