Merhabalar;

Tübitak tarafından desteklenen “Doğa Eğitimi İle Çevre Bilinci:Sakarya ve Çevresi” isimli proje 27 Haziran- 3 Temmuz 2011 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından gerçekleştirilecektir.

Projenin amacı; çevre okuryazarı bireyler yetiştirilmesi konusunda önemli bir role sahip olacak öğretmen adaylarına Sakarya ili sınırları içerisindeki doğal çevrede yaparak-yaşayarak öğrenme fırsatı verilmesi ve öğretmen adaylarının çevre ile ilgili temel bilgi, beceri, tutum, davranış ve farkındalık kazanmalarının ve aynı zamanda informal öğrenme ortamı içerisinde doğa eğitimi ile eğlenerek öğrenmelerinin sağlanmasıdır.
Proje kapsamında Sakarya Nehri, Acarlar Longozu, Karasu ve Hendek çevresinde alanında uzman birçok akademisyen tarafından yapılacak doğa eğitimleri ile farklı üniversitelerden gelen öğretmen adaylarına çevre bilinci kazandırılması hedeflenmiştir.
Proje katılımcılarını Eğitim Fakültelerindeki programlarda öğrenim gören öğretmen adayları oluşturacaktır. İlgilenen katılımcılar için başvurular başlamıştır. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.doga-egitimi.com adresinden ulaşabilir ve başvuru yapabilirsiniz.
E-posta: [email protected]