Pantolon Serbest Etnik Sembol Yok


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Pantolon Serbest Etnik Sembol Yok

  • #1
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)



    Pantolon Serbest Etnik Sembol Yok





    Pantolon Serbest Etnik Sembol Yok

    Milli Eğitim Bakanlığı, "okullarda serbest kıyafet" hazırlıklarında sona geldi.

    Milli Eğitim Bakanlığı, 'okullarda serbest kıyafet' hazırlıklarında sona geldi. Bu hafta açıklanması beklenen kriterlere göre, kız öğrenciler artık pantolon giyebilecek. Giysilerde, dini, ideolojik ve etnik sembol içeren unsurlar yer almayacak

    Mİllİ Eğitim Bakanlığı, okullarda önlük ve formayı kaldırma çalışmalarında sona yaklaştı. Bakanlık, düzenlediği anketi de dikkate alarak 'serbest kıyafet' uygulamasında kriterlerini belirledi. Buna göre, 'Rahatlık ve işlevsellik' ön planda olacak. Kız öğrenciler okula giderken pantolon ya da pantolon etek tercih edebilecek.

    SAĞLIK ÖNCELİKLİ KONU

    Hem erkek hem de kız öğrencilerin giyeceği pantolanlar, 'kadife' ve 'kanvas' başta olmak üzere, sağlıklı ve ütüsü bozulmayan kumaşlardan seçilecek. Okullarda, kot pantolona ise izin verilmeyecek. Kıyafetlerde ayrıca 'toplumsal cinsiyet'e dayalı ayrımların da yapılmayacağı belirtildi. Öğrenciler, giysilerini ders içi ve dışı etkinliklerini rahatça yapabilmelerini sağlayacak şekilde seçecek. Kıyafetlerde, dini, ideolojik ve etnik sembol içeren unsurlar yer almayacak. Erkeklerin, saç kesimi yapılmış, kız öğrencilerin saçları temiz ve bakımlı olacak. Kız öğrencilerin saçları uzunsa arkadan toplanacak ya da örülecek.

    Sektördeki üç milyon kişi işsiz kalacak

    Okul Kıyafetleri İmalatçıları ve Satıcıları Birliği Platformu üyeleri ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve bazı Bakanlık bürokratlarıyla görüşerek serbest kıyafet uygulamasına ilişkin çekincelerini iletti. Bakan Çubukçu'nun randevu vermediği platform üyesi Abdullah Güngör, serbest kıyafet uygulamasına geçilmesi halinde '3 milyon kişinin işsiz kalacağını' savundu. Güngör, 'Zenginin çocuğu marka giyecek, fakirin çocuğu pazar kıyafetleriyle gelecek' diye de ekledi. Medya kuruluşlarına reklam vererek uygulamaya karşı çıkan platform üyelerinden Mustafa Erçin de, 'Dünya kadar stok var. 2 milyar dolar zarar çıkacak ortaya. 3 milyon kişinin ekmek yediği sektörde en az 1 milyon insan işsiz kalır' diye konuştu.

    'Okullar podyuma dönecek'

    Platform üyesi Güngör, yaptıkarı görüşmelerde yapılan değerlendirmeleri ise şöyle aktardı: 'Serbest kıyafet uygulamasına geçilirse çocuklar yan yana geldiklerinde zenginlik - fakirlik ayrımı ortaya çıkacak.

    Çocuklar, ailelerine alınmayan kıyafetlerden dolayı tepki gösterecek. PKK ya da diğer siyasi partileri simgeleyen renk ve desen giyen öğrenci okula geldiğinde, yöneticiler, 'Sizi okula almam' dediğinde bunun sorumlusu kim olacak? Okullar podyuma dönecek, özellikle liseler böyle olacak.'

    Akşam

    ALINTI
    <CENTER>
    </CENTER>

  • #2
    Gülbin HİCRİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mayıs.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    15,302
    @Gülbin HİCRİ







    ben de serbest kıyafete karşı biriydim,ama artık şunu da düşünüyorum,öğrencilerimiz ailelerin ve öğretmenlerinin desteği ile şekilcilikten kurtulmaya başlayabilirler,
    kimin ne giydiği ilk zamanlar öğrenciler tarafından çok önemsense de,daha sonraki zamanlar da bu önemini kaybedecektir,yalnız bana anlamsız gelen öğrencilerin kadife ve benzeri pantolonun giyebeleceği,,o yaştaki hangi kız ve erkeğin kadife pantolonu vardır,merak ediyorum,günümüzde bütün gençler artık kot pantolon giyiyorlar,maddi imkanları olsun veya olmasın,kot pantolon günümüzün vazgeçilmezi olmuştur,bu uygulama ailelere masraf çıkartabilir,,nacizane düşüncm budur.
    <CENTER><MARQUEE behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞINDA!</MARQUEE>
    <A< font>
    </CENTER>


    İnstagram hesabım : @madamteacherr

  • #3
    Selma Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    çorum
    Mesajlar
    22,939
    @Selma Hoca







    pantolon konusunda aynen katılıyorum..madem serbest olacaksa kot pantolonda serbest olmalı.
    Konu Selma Hoca tarafından (25.Mayıs.2010 Saat 18:54 ) değiştirilmiştir.
    Önceokulöncesi alanında lider ve öncü tek site...

  • #4
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    Çubukçu: Gelecek yıl kıyafet serbestisi yok

    - Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, gelecek eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin kıyafetlerini serbestçe seçecekleri bir yöntemi, şu anda tercih etmediklerini belirtti.

    Çubukçu, TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan'ın ilköğretim okullarında ve liselerde serbest kıyafet uygulamasına geçişe ilişkin eleştilerini yanıtladı.

    Çubukçu, ilköğretim okullarında, okul yönetimlerinin seçtiği ve belirlediği tipte kıyafet uygulaması yapıldığını anımsatan Çubukçu, ''Fiili durum bu mu? Bu. 16 milyon öğrenciyi kapsayacak bir değişikliğin 1 günde ani bir kararla alınıp uygulanması mümkün olmayacağı gibi bu konuda çalışma yürütürken de tüm kurum ve kuruluşların, ilgili akademisyenlerin araştırma ekiplerinin, ilk kez öğrenci velilerinin ve öğrencilerin de taleplerini aldık'' diye konuştu.


    -KIYAFET İÇİN ANKET YAPILDI-


    Eğitimle ilgili alacakları her kararda eğitimin paydaşı kabul ettikleri kesimlerin taleplerini de dikkate almak istediklerini ifade eden Çubukçu, şöyle konuştu:

    ''Konuya ilişkin 1 ay süreyle yapılan ankete 2 milyona yakın öğrenci ve öğretmen katıldı. Bunları değerlendirdi. Elbette değerlendirmeyi birlikte yapacağımız kesimlerden biri de tekstil sektörü olabilir ama kıyafet uygulaması bir öğrencinin ne giyeceği, nasıl giyeceği, ne şekilde belirleneceği konusu sadece tekstil firmalarını ilgilendiren bir konu asla değildir. Türkiye'de şu an yürürlükte kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olmayan bir durum vardır. Tekstil firmaları da uygun olmayan o fiili durumu sürdürmektedir. Biz, Bakanlık olarak fiili durumu mevzuata uygun hale getirme çalışmalarını yürütüyoruz. Ben, bu konuda herhangi bir açıklama yapmadım. Bu konudaki nihai değerlendirmemi ve sonuçlarını kamuoyuyla çok yakında yapacağım bir basın toplantısıyla paylaşacağım. Şunu söylemek isterim ki; önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında tamamen öğrencilerin kıyafetlerini serbestçe seçecekleri bir yöntemi tercih etmiyoruz. Bu yöntemi benimseyecek olursak önümüzdeki yıl da bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürürüz. Zamanı geldiğinde bunu açıklarız.''

    -memurlarnet-
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #5
    setsuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.Aralık.2009
    Mesajlar
    5
    @setsuna







    ben kasınlıkle kıyafet serbestlıgıne katılmıyorum ögrencı ögrencı gıbı görünmelı hatta ilkokuldA önluk altına kot gıyen erkek ögrencılerede yasak getırılerek tamamen kumaş olmalı kızlar ıçınse etek pantolan kullanımı düsünülmesi gereken yenılıkler arasında olabılır...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 4 işlem sembol boyamaları...
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum BOYAMA SAYFALARI
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 19.Mart.2011, 23:50
    2. ve bu da 2011 pantolon kreasyonumuz:)))
      Konu Sahibi peri33 Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 9
      Son Mesaj : 14.Ocak.2011, 00:32
    3. yap boz(pantolon)
      Konu Sahibi d kara Forum EĞİTİCİ OYUNCAK ÖRNEKLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 13.Ağustos.2010, 22:09
    4. etnik takılar...
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum MODA-GİYİM
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 20.Ocak.2010, 00:55
    5. Kayıp Sembol..(Dan Brown)
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum KİTAP-DERGİ
      Cevap: 25
      Son Mesaj : 04.Ocak.2010, 02:59

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş