Okul Öncesi Öğretmenlere İlk Yardım Semineri

Okul öncesi eğitim kurumlarında görevli personele ilk yardım eğitimi verildi.

Antalya Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği'nin okul öncesi kurucuları, öğretmenleri ve personeline yönelik düzenlediği ilk yardım konulu seminer, İstek Antalya Yeditepe Koleji'nde yapıldı. Antalya İlk Yardım Eğitim Merkezi'nde görevli ilk yardım eğitmeni Tuğba Çankaya tarafından verilen seminere, okul öncesi eğitim kurumlarında çalışan 300'ün üzerinde öğretmen ve personel katıldı.

Çankaya, küçük çocuklara acil durumlarda uygulanacak ilk yardım çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Bazı ailelerin acil durumda Amerikan filmlerinden esinlenerek 911'i aradığını kaydeden Çankaya, Türkiye'de acil durumlarda aranması gereken telefon numarasının 112 olduğunu hatırlattı.

Acil müdahalede soğuk kanlı davranmanın önemini vurgulayan Çankaya,

"Çocuklarda küçük kazaları asla küçümsemeyin. Doğru gözlem ve aileye doğulu bilginin verilmesi çok önemli" dedi. Çankaya, ilk yardımı maket üzerinde uygulamalı olarak da anlattı.

Antalya Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Nilay Akbaş da, semineri dernek olarak düzenlediklerini belirterek, "Kurumlarımızda olası yaşanacak kazalar ve beklenmedik durumlarda personelimizin nasıl müdahale etmesi gerektiğini anlatmak için bu semineri düzenledik" dedi.

Seminerde, her kurumdan en az bir kişinin ilk yardım sertifikası alması yönünde yönlendireceğini kaydeden Akbaş, "Aileler en değerli varlıkları çocuklarını bize emanet ediyorlar. Zaman dilimi olarak çocuklar en uzun zamanı bizimle geçiriyor. Bu nedenle onlara daha iyi hizmet verebilmek için bu seminerin önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Seminere katılanlara daha sonra katılımcı belgesi verildi.

alıntı...