ÖĞRETMENLERİN HER DERECE VE KADEMEDE ZAMLI 15 TEMMUZ 2015 MAAŞLARI

Devlet memurlarının aylıklarına 2015 yılı ikinci altı ayı için 1 Temmuz 2015 tarihinden geçerli olarak yapılan %4,76 oranındaki zam, öğretmen maaşlarına da yansıyacak.

Öğretmenlerin aylık ücretleri, maaş katsayılarındaki artışa bağlı olarak 15 Temmuz 2015 tarihinden itibaren yükselecek. Katsayı artışından kaynaklı 1-14 Temmuz maaş farkları ise öğretmenlere ayrıca ödenecek.

Öğretmen kadrolarında görev yapan Devlet memurlarının, 15 Temmuz 2015 tarihinde her derece/kademe ve hizmet süresinde alabilecekleri aylık net maaş miktarları konusunda memurunyeri olarak hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir.



NOT:

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

*Görev yapılan yerlerden kaynaklı ödeme farklılıkları dikkate alınmamıştır.

*Ek ders ödemeleri dikkate alınmamıştır.

*Gelir vergisi oranı %15 olarak uygulanmıştır.

*Sendika aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi dikkate alınmamıştır.

*Hizmet yılları itibariyle Öğretmenlerin ulaşabileceği derece ve kademelere Tabloda tahmini olarak yer verildiğinden, hizmet yıllarına karşılık gösterilen derece ve kademelerde farklılıklar olabilir.

*Tabloda hizmet süresi 6 yıl ve daha az gösterilen Öğretmenlerin 01.10.2008 tarihinden sonra göreve başladıkları varsayılarak sosyal güvenlik kesintileri buna göre hesaplanmıştır.


Kaynak: Memurunyeri