Öğretmenlerin %84 ü Bakanı Başarısız Buluyor


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Öğretmenlerin %84 ü Bakanı Başarısız Buluyor

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Öğretmenlerin %84 ü Bakanı Başarısız Buluyor





    Türk Eğitim Senin yaptığı ankette Bakan Dinçer'in karnesi kötü notlarla dolacağa benziyor. Ankete katılanlara “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i başarılı buluyor musunuz?” sorusunu yönelttik. Buna göre katılımcıların yüzde 84.4’ü Bakan Ömer Dinçer’i başarılı bulmazken; yüzde 11.7’sı kısmen başarılı, yüzde 3.9’u da başarılı bulmaktadır.
    Türk Eğitim-Sen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in çalışmalarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla bir anket çalışması yaptı. 11-21 Şubat 2012 tarihleri arasında internet üzerinden yapılan ankete 22 bin 120 eğitim çalışanı katıldı.

    Ankete katılanların yüzde 20.2’si kadın yüzde 79.8’i erkektir. Ankete katılanların yüzde 61’i ilköğretim kurumlarında, yüzde 27.7’si ortaöğretim kurumlarında görev yaparken; yüzde 3’ü Bakanlık taşra teşkilatında, yüzde 2.3’ü yükseköğretimde, yüzde 0.7’si Bakanlık merkez teşkilatında görev yapmaktadır. Bu soruya diğer cevabı verenlerin oranı ise yüzde 5.3’tür.

    ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 87.6’SI EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET DÜZENLEMESİNDE ÖĞRETMENLERİN VE AKADEMİSYENLERİN YOK SAYILMASINDA BAKANIN SORUMLULUGU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

    Ankete katılanların yüzde 87.6’sı eşit işe eşit ücret düzenlemesinde öğretmenler ve akademisyenlerin yok sayılması konusunda Bakan Dinçer’in sorumluluğu olduğunu düşünürken; yüzde 6.3’u kısmen sorumluluğunu olduğunu, yüzde 6.1’i de sorumluluğu olmadığını düşünmektedir.

    ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 84’Ü ÖMER DİNÇER’İN ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERE BAŞKA İŞ BULSUNLAR ŞEKLİNDEKİ ÖNERİSİNİ DESTEKLEMİYOR

    Ankete katılanların yüzde 84’ü Ömer Dinçer’in atama bekleyen öğretmenlere başka iş bulsunlar şeklindeki önerisini desteklemediğini, yüzde 15.9’u ise desteklediğini kaydetti.

    Bu öneriyi destekleyenlere nedenlerini sorduk. Buna göre Ömer Dinçer’in atama bekleyen öğretmenlere başka iş bulsunlar şeklindeki önerisini desteklediğini belirtenlerin yüzde 54.5’i Türkiye’de eğitim fakültelerinin ihtiyacın üzerinde mezun verdiğini, yüzde 23.9’u MEB’in her eğitim fakültesi mezununu istihdam etmek zorunda olmadığını, yüzde 3.9’u ülkemizde zaten herkesin kendi mesleğini yapmadığını, yine yüzde 3.9’u öğretmenlerin başka sektörlerde maddi ve özlük haklarının daha iyi olabileceğini söylerken; yüzde 13.8’i de diğer cevabını vermiştir.

    Bu öneriyi desteklemeyenlere nedenlerini sorduk. Buna göre Ömer Dinçer’in atama bekleyen öğretmenlere başka iş bulsunlar şeklindeki önerisini desteklemediğini belirtenlerin yüzde 50.6’sı “öğretmenler kendi mesleklerini yapmak için eğitim fakültelerinde okudu” derken; yüzde 29.7’si “eğitim fakültesi mezunu olmayanların öğretmenlik yaptığı ülkemizde bu öneri geçerli değil”, yüzde 11.6’sı “çok sayıda öğretmen ihtiyacı var”, yüzde 5.5’i de “MEB’in görevi yeterli sayıda öğretmen ataması yapmak” cevabını vermiştir. Bu soruya “diğer” cevabı verenlerin oranı ise yüzde 2.5’dir.

    ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 94.7’Sİ BAKAN’IN BÜROKRATLARINI MEB DIŞINDAN ATAMASINA KARŞI

    “Bakan Dinçer’in bürokratlarını MEB dışından atamasını destekliyor musunuz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 94.7’si “hayır”, yüzde 5.3’ü “evet” cevabı vermiştir.

    Bu soruya hayır cevabı verenlere nedenlerini sorduk. Buna göre yüzde 72.7’si “MEB dışından atanan üst düzey yöneticiler eğitim-öğretimin, eğitim çalışanlarının sorunlarına hakim değil” derken; yüzde 13.6’sı “MEB bilgi ve tecrübeyi değerlendirmeye almıyor, MEB’in hafızasını siliyor”, yüzde 7.5’i “MEB’in kendi içerisinden yönetici çıkaramaması çok vahim”, yüzde 6.1’i de “MEB dışından atanan üst düzey yöneticilerle eğitimde ciddi aksaklıklar yaşanır” cevabını vermiştir.

    ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 77.2’Sİ BAKAN’IN ÖZÜR GRUBU TAYİNLERİ İLE İLGİLİ VERDİĞİ SÖZÜ TUTTUĞUNA İNANMIYOR

    Bilindiği gibi Bakan Ömer Dinçer, eş durumu özür atamalarının bir kısmını yapıp, sağlık ve öğrenim özrü atamalarını yapmamıştı. Eğitim çalışanlarına “Bakan’ın özür grubu tayinleri ile ilgili verdiği sözü tuttuğuna inanıyor musunuz?” diye sorduk. Buna göre ankete katılanların yüzde 77.2’si Bakan Dinçer’in sözünü tutmadığını, yüzde 15.9’u kısmen sözünü tuttuğunu, yüzde 6.9’u ise sözünü tuttuğunu düşünmektedir.

    EĞİTİM ÇALIŞANLARININ YÜZDE 82.1’İ BAĞIŞ ALAN OKUL MÜDÜRLERİNE SORUŞTURMA AÇILMASINA KARŞI

    Katılımcılara Bakan Dinçer’in bağış alan okul müdürlerine soruşturma açmasını destekleyip, desteklemediğini de sorduk. Buna göre ankete katılanların yüzde 82.1’i desteklemediğini, yüzde 17.9’u desteklediğini kaydetti.

    Bakan Dinçer’in bağış alan okul müdürlerine soruşturma açmasını desteklemeyenlere nedenlerini sorduk. Yüzde 85.6’sı “MEB okullara yeterli kaynak ayırmadığı için okul müdürleri zorunlu olarak bağış alıyor”, yüzde 10.2’si “Okul-Aile Birliği’nin topladığı bağışlar nedeniyle okul müdürlerine soruşturma açılması hukuki değil”, yüzde 2.3’ü “okul müdürlerinin motivasyonu düştüğünden eğitim-öğretim aksıyor” cevabını verirken; yüzde 1.8’i de “diğer” seçeneğini işaretlemiştir.

    Bakan Dinçer’in okul müdürlerine soruşturma açmasını destekleyenlere de nedenlerini sorduk. Yüzde 44.3’ü okullarda bağış toplanmasının Anayasa’nın 42. maddesinde yer alan ilköğretimin devlet okullarında parasız olacağına ilişkin hükme aykırı olduğunu söylerken, yüzde 18.5’i “okul müdürü-öğretmen-veli-öğrenci ilişkisi zedelenir”, yüzde 12.6’sı “veliler zor durumda kalıyor”, yüzde 12.5’i “yöneticilik makamı suistimal ediliyor”, yüzde 4’ü “Bakan'ın talimatlarına uyulmadığı için soruşturma açılmasını doğru buluyorum” cevabını vermiştir. Diğer seçeneğini işaretlerin oranı ise yüzde 8.1’dir.

    ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 45.1’İ BAKAN’IN ÖĞRETMENLERİN KAÇ GÜN TATİL YAPTIĞINI BİLMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

    Katılımcılara “Bakan Dinçer’in öğretmenler üç ay yapamayacak açıklaması size aşağıdakilerden en çok hangisini düşündürdü?” sorusunu yönelttik. Buna göre katılımcıların yüzde 45.1’i “Bakan öğretmenlerin kaç gün tatil yaptığını bilmiyor”, yüzde 29.3’ü “Bakan öğretmenlik gibi çok zor ve meşakkatli bir mesleğin itibarını zedeledi”, yüzde 20’si “Bakan öğretmenleri sürekli tatil yapan kişiler olarak lanse ediyor”, yüzde 5.6’sı da “Bakan öğretmenlerin mesaisinin olmadığını göz ardı ediyor” cevabını verdi.

    ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 76.9’U OKULLARIN AKŞAM 21:00’E KADAR VE HAFTA SONLARI DA AÇIK KALMASINA KARŞI

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Okullar Hayat Bulsun projesini hayata geçirecektir. Bu projeye göre okullar akşamları saat 21:00’e kadar ve hafta sonları açık kalacaktır. Katılımcılarda Bakanın ‘hayalim’ dediği bu projeyi destekleyip, desteklemediklerini sorduk. Katılımcıların yüzde 76.9’u projeyi desteklemediğini, yüzde 14.1’i kısmen desteklediğini, yüzde 9’u ise desteklediğini belirtti.

    Bu projeye karşı çıkanlara bunu nedenlerini sorduk. Projeyi desteklemediğini belirtenlerin yüzde 53’ü “şu anda bile angarya işler de yapan öğretmen ve idarecilerin yükü daha da artar” cevabını verirken; yüzde 17.3’ü “okulların alt yapısı uygun değil”, yüzde 11.7’si “okullarda güvenlik sorunu yaşanır”, yüzde 9.9’u “okulların misyonuna aykırı”, yüzde 5.2’si “personel yetersizliği var”, yüzde 2.9’u da “diğer” cevabını vermiştir.

    ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 73.6’SI MEB’İN AĞUSTOS AYINDA YETERLİ SAYIDA ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞINI DÜŞÜNMÜYOR

    Ankete katılanlara “MEB’in Ağustos ayında yeterli öğretmen ataması yapacağını düşünüyor musunuz?” sorusunu yönelttik. Buna göre ankete katılanların yüzde 73.6’sı hayır, yüzde 16.1’sı evet, yüzde 10.3’ü de evet cevabı verdi.

    ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 83.6’SI BAKAN’IN MEB MEVZUATINA HAKİM OLMADIĞINI SÖYLÜYOR

    “Bakan Dinçer’in MEB mevzuatına hâkim olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 83.6’sı “hayır”, yüzde 11.1’ “kısmen”, yüzde 5.3’ü “evet” cevabını vermiştir.

    KATILIMCILARIN YÜZDE 42.8’İ BAKAN DİNÇER’İN TELEVİZYON PROGRAMLARINDA YAPTIĞI AÇIKLAMALAR İÇİN “VAR OLAN SORUNLARI TESPİT EDİYOR” DİYOR

    Eğitim çalışanları Bakan’ın televizyon programlarında yaptığı açıklamaları nasıl buluyor? Buna göre katılımcıların yüzde 42.8’i Bakan Dinçer’in sorunları çözmek yerine, var olan sorunları tespit ederek, kendisini ön plana çıkardığını düşünüyor, yüzde 35.6’sı Bakan’ın MEB’in 10 yıldır kendi partisinin Bakanları tarafından yönetildiğini unutup, muhalefet partisinin milletvekili gibi konuştuğuna inanıyor, yüzde 10’u MEB’e yönelik artan tepkileri dindirmeye yönelik açıklamalar yaptığını söylüyor, yüzde 5.4’ü de Bakan Dinçer’in sürekli kamuoyunu bilgilendirmesi noktasındaki gayretini olumlu buluyor. Bu soruya diğer cevabı verenlerin oranı ise yüzde 6.2.

    ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 92.9’U BAKAN’IN EĞİTİM ÇALIŞANLARINI SAHİPLENMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

    Eğitim çalışanlarının yüzde 92.9’u Bakan’ın eğitim çalışanlarını sahiplendiğini düşünmezken, yüzde 4.4’ü kısmen sahiplendiğini, yüzde 2.7’si ise sahiplendiğini düşünmektedir.

    MİLLİ BAYRAMLAR EĞİTİM ÇALIŞANLARINA NE İFADE EDİYOR?

    Katılımcılara “milli bayramlar size en çok aşağıdakilerden hangisi ifade etmektedir?” sorusunu yönelttik. Buna göre ankete katılanların yüzde 47.4’ü “Anadolu coğrafyasının vatan yapılmasına vesile olan aziz şehit ve gazilerimizi anmak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hangi koşullarda kurulduğunu genç nesillere hatırlatmaktır”, yüzde 30.4’ü “Milli bayramlar birlik ve beraberlik duygularını besler, birlikte yaşama ülküsünü geliştirir”, yüzde 15.5’i “Bu ülkenin geleceğe emin adımlarla yürümesini sağlamak için genç nesillerin geçmişle bugün arasında bağlantı kurmasını sağlamaktır” derken; yüzde 6.7’si “Milli bayramlar anlamsızdır, tek amacı toplumu eğlendirmektir” cevabını vermiştir.

    ANKETE KATILANLAR, 19 MAYIS TÖRENLERİNE ÖĞRENCİLERİN KATILIMININ ENGELLENMESİNE KARŞI

    Katılımcılara “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin Ankara dışındaki illerde törenlere öğrencilerin katılımının engellenmesini destekliyor musunuz?” sorusunu da sorduk. Buna göre katılımcıların yüzde 55.6’sı “hayır” cevabını verirken, yüzde 44.4’ü “evet” cevabını vermiştir.

    Bu soruya hayır cevabı verenlere bunun nedenlerini sorduk. Buna göre yüzde 27.4’ü “Atatürk’ün Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihi Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcıdır ve bu nedenle çok önemlidir”, yüzde 25.2’si “Milli değerlerimizin, milli bayramlarımızın içi boşaltılmak isteniyor”, yüzde 18.3’ü “19 Mayıs’ın stadyumlarda kutlanması halkın milli bayramlara yönelik farkındalığını sağlıyor”, yüzde 16.6’sı “Milli bayramlarımızın ve Atatürk’ü anmanın yasaklanmasından endişe duyuyorum”, yüzde 12.5’i “Bakanlığın ‘havalar soğuk’, ‘eğitim-öğretim aksıyor’ gibi gerekçeleri gülünç” cevabını vermiştir.

    BAKANIN ÖĞRENCİ ANDI VE GENÇLİĞE HİTABEYE YÖNELİK SÖZLERİ EĞİTİMCİLERİ TATMİN ETMEDİ

    “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Gençliğe Hitabeye yönelik “Bu haberler haksız, yanlış, bazen de yalan haber” şeklindeki açıklaması ile Öğrenci Andı ile ilgili “Böyle bir çalışma olduğunda sizinle paylaşacağım” şeklindeki sözleri sizi tatmin etti mi?” soruna katılımcıların yüzde 68.8’i “hayır”, yüzde 14.1’i “kısmen”, yüzde 17.1’i “evet” cevabını vermiştir.

    ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 49.9’U OKULLARDA İSTİKLAL MARŞININ YASAKLANABİLECEĞİNDEN ENDİŞE EDİYOR

    “İstiklal Marşı’nın okullarda yasaklanabilecek olmasından endişe duyuyor musunuz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 49.9’u “evet”, yüzde 50.1’i “hayır” cevabı vermiştir.

    EĞİTİM ÇALIŞANLARI EN ÇOK BAKANIN MEB DIŞINDAN ÜST DÜZEY YÖNETİCİ ATAMASINDAN RAHATSIZ

    Eğitim çalışanlarının Ömer Dinçer’in olumsuz bulduğu icraatları nelerdir? Katılımcıların yüzde 31.3’ü “MEB dışından üst düzey yöneticiler ataması”, yüzde 16.1’i “İl emrini kaldırması”, yüzde 15.3’ü “Performans yönetim sistemi getirmesi”, yüzde 12.8’i “Özür grubu tayinlerini yılda iki kereden yılda bir kereye düşürmesi”, yüzde 10.5’i “Bakanlığın teşkilat yapısını değiştirmesi”, yüzde 10.3’ü “Bağış alan okul müdürlerine soruşturma açması”, yüzde 3.7’si de “Okul müdür başyardımcılarına ve müdür yardımcılarına rotasyon getirmesi” cevabını vermiştir.

    ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 84.4’Ü BAKAN DİNÇER’İ BAŞARILI BULMUYOR

    Ankete katılanlara “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i başarılı buluyor musunuz?” sorusunu yönelttik. Buna göre katılımcıların yüzde 84.4’ü Bakan Ömer Dinçer’i başarılı bulmazken; yüzde 11.7’sı kısmen başarılı, yüzde 3.9’u da başarılı bulmaktadır.

    ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 57.8’İ BAKAN DİNÇER’E 0-24 ARASINDA PUAN VERDİ

    “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in performansını değerlendirseniz 100 üzerinden hangi puan aralığını verirsiniz?” sorusuna katılımcı eğitim çalışanlarının yüzde 57.8’i 0-24, yüzde 19.1’i 25-44, yüzde 10.8’i 45-54, yüzde 6.5’i 55-69, yüzde 3.3’ü 70-84, yüzde 2.5’i de 85-100 cevabını vermiştir.

    Anket sonuçları ile ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk şunları söyledi: “ Anket sonuçları eğitim çalışanlarının Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile ilgili sıkıntıları olduğunu gözler önünü sermektedir. Sayın Bakan’ın bazı icraatları eğitim camiasında rahatsızlık yaratmaktadır. Bu da Bakana olan güveni azaltmaktadır. Bugüne kadar ne yazık ki AKP’nin Milli Eğitim Bakanları eğitim çalışanlarını sahiplenen, onların dertleriyle dertlenen, sorunlarına kalıcı çözümler üreten kişiler olmamıştır. Göreve yeni geldiği dönemde Bakan Dinçer’den yana umutlu olan çalışanlar, ne yazık ki bugün hayal kırıklığı yaşamaktadır. Özellikle Bakanın eğitim çalışanlarının maddi ve özlük haklarını savunmaması ve bu konuda gayret gösteren bir çaba içerisinde olmaması, özür grubu tayinlerini yılda bir kereye düşürüp, il emrini kaldırması, okul müdürlerine soruşturma açması, performans yönetim sistemi getirerek öğretmenlerin moral ve motivasyonlarını düşürmesi, öğretmen atamaları konusunda basiretli bir yaklaşım içerisine girmemesi ciddi hayal kırıklıkları yaşamamıza neden olmuştur. Biz isterdik ki; Sayın Dinçer temsil ettiği kitlenin haklarının savunucusu olsun, eğitim çalışanlarını gözeten uygulamalara imza atsın. Ancak Bakanın uygulamalarının aksi yönde olması eğitim çalışanlarını her geçen gün daha da umutsuzluğa sevk etmekte ve geleceğe güvenle bakmalarına engel olmaktadır. Türk Eğitim-Sen olarak Bakanın bu anket sonuçlarını da dikkate alarak, bazı olumsuz çalışmalarını yeniden gözden geçirmesini, eğitim çalışanlarının lehine icraatlar ortaya koymasını, eğitimcilerin Bakanı olduğunu hatırlamasını istiyoruz.”

    meb.personeli+personelmeb
    Konu BURCU-BAŞKAL tarafından (05.Mart.2012 Saat 15:44 ) değiştirilmiştir.

  • #2
    casminnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29.Eylül.2010
    Mesajlar
    298
    @casminnn







    bizde dahil skandalll olarak görüyoruz...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Milli Eğitim Bakanı Değişti ! Milli Eğitim Bakanı Artık Nabi Avcı !
      Konu Sahibi Musa BAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 28.Ocak.2013, 04:48
    2. Bakanı Dinçer: Üç yılda bir öğretmenlerin yeterlilikleri ölçülecek
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 16.Ağustos.2011, 12:04
    3. En düşük okul alışverişi 100 Lirayı buluyor
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 03.Eylül.2010, 15:02
    4. Neden herşey beni buluyor?
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum KİŞİSEL GELİŞİM
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 25.Ocak.2010, 23:18
    5. Öğrenciler kitapları pahalı buluyor!
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum KİTAP-DERGİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 02.Aralık.2009, 20:22

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş