Öğretmenlere Garip Anket!


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Öğretmenlere Garip Anket!

  • #1
    çilekli pastam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29.Nisan.2009
    Mesajlar
    220
    @çilekli pastam



    Öğretmenlere Garip Anket!





    Öğretmenlerin tepkilerine rağmen, Adana’da 9 bin öğretmenin görev yaptığı Çukurova, Yüreğir, Sarıçamve Seyhan ilçelerindeki 20 ilköğretim okulunun orta kademesinde görev yapan 500 branş öğretmenine ‘dindarlıklarının sorgulandığı’ anket formları dağıtıldı
    . Öğretmenler arasında huzursuzluğa yol açan anket çalışmasına, “Bu anketin amacı, öğretmenlerin mesleki memnuniyetinin çeşitli değişkenler bağlamında tespitten ibarettir” diye bir not düşülmüş olması da eğitimcileri rahatlatmak için yetmedi.

    ‘MANEVİYAT ARAŞTIRMASI’
    Anket çalışmasını, Çukurova Üniversitesi öğretimüyesi Doç.Dr. AsımYapıcı ile birlikte sürdüren Çukurova Milli EğitimMüdürlüğü Program Geliştirme Sorumlusu ve Eğitim Bir Sen Adana 1 Nolu Şube Mali Sekreteri Sedat Altunkanat, anket çalışmasına bu hafta başladıklarını bildirdi. Her iki yetkili de Adana Valiliği, İlMilli Eğitim Müdürlüğü ile Çukurova Ünivresitesi’nin senatosundan resmi onay aldıklarını kaydetti. Altunkanat, AB ülkelerinde de bu tür anketler yapıldığını Hacettepe ve ODTÜ’nün daha öncemesleki tükenmişliği araştırdığını bildirdi. Çeşitli etkenler ve değişenlerle manevi tükenmişliği saptamaya çalıştıklarını kaydeden
    Altunkanat, “İnançla meslek arasında nasıl bir bağlantı var? Bunu ölçeceğiz” dedi.

    TÜRKİYE KOŞULLARINA UYARLANDI
    Dinin insanın vazgeçilmez fenomenlerinden biri olduğunu söyleyen Sedat Altunkanat, anketi Avrupa ülkelerinden aldıklarını orada, “Kiliseye gidermisiniz? İncilden pasaj okurmusunuz? Kiliseye yardımeder misiniz? Hz.İsa’ya ne kadar bağlısınız?” gibi sorular olduğunu, kendilerinin de bunu Türkiye koşullarına uyarladıklarını kaydetti. Din psikolojisi konusunda, kaynakların yetersiz olması nedeniyle mecburen yabancı kaynaklardan yararlandıklarını anlatan Sedat Altunkanat, “Bilim üretemediğimiz için böyle taklitlerle gidiyoruz. İnsanların inançlarının beyan edilmesi taraftarı değiliz. O nedenle de kişilerin kimliğini ifade edecek hiçbir bilgiye yer vermedik. Yargılama yapmıyoruz. Art niyetimiz yok” dedi.

    ‘Dua ediyormusunuz diye sorarım’
    Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. AsımYapıcı da alanının din psikolojisi olduğunun altını çizerek araştırmanın gerekçesini şöyle anlattı: “Türkiye’de öğretmenler üzerinde, dini boyut dikkate alınarak bir çalışma yapılmadı. Bu çalışmayı akademik olarak profesörlük dosyama koyacağım.

    İlköğretimdeki branş öğretmenleri olacak. En az 30-40’ının din kültürü öğretmeni olmasını istiyoruz. Acaba bunların tükenmişlik durumu nasıl? Göreceğiz.Maneviyat ve din ilişkisini inceleyeceğiz.

    KADERE VE ALLAH’A İNANMA
    İlahiyatçıyım, doğal olarak değişkenlerim içinde dini sorular olacak. Başka şey sorarsam bu benim akademik olarak işime de yaramaz. ‘Eşinizle haftada kaç defa birlikte oluyorsunuz?’ diye soramam. Ben, ‘dua ediyormusunuz?’ diye sorarım” dedi.

    Öğretmenlerinmesleğinde tükenmişlikleri ve bu noktada dinin etkisini görmek istediklerini anlatan Yapıcı, “Mesleğinde tükenmişlik noktasındasındayken, kadere inanma, Allah’a inanma içsel bir motivasyon sağlıyormu? Dinin pratiklerini yapanların dinin teselli taraflarını kullanıyorlarmı? araştırıyoruz. Biz bu çalışmayı yaparken, öğretmenlerimizin işlerinden memnuniyet, yaşam kalitesi ve tükenmişlik
    düzeylerini çeşitli sosya ekonomik ve dini değişkenlerle inceleyeceğiz” diye konuştu.

    ‘İNANÇ HARİTASI' ÇIKARILMAK İSTENİYOR
    Çalışmanın bir an önce durdurulmasını isteyen Eğitim-İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, “Anket, sözde öğretmenlerin mesleki memnuniyetlerini, çeşitli değişkenler bağlamında tespit etmek amacıyla hazırlanmış. Ancak anketin son bölümündeki 11.12.13 ve 14. sorular gerçekten çok şaşırtıcı. Özellikle 11. ve 12. soruların, öğretmenlerin dini inançları noktasında nasıl bir yapıya sahip olduklarının haritasının çıkartmak için hazırlandığını düşünüyoruz. Böyle bir harita çıkartılarak kime veya neye hizmet edilmek isteniyor? “diye tepki gösteriyor.

    İŞTE O TESTTEN ÇARPICI SORULAR:

    https://www.memuruz.net/news_detail.php?id=16230

    Habertürk

  • #2
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)







    Gerçek amaçları neydi acaba.........

  • #3
    064264 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Eylül.2009
    Nereden
    uşak
    Mesajlar
    160
    @064264







    SAÇMA PEKİ KİM DAĞITMIŞ BU ÖNEMLİ MEB'İN ANKETİ OLDUĞUNU SANMIYORUM SONUÇTA HERKES ANKET YAPABİLİR. ÖRNEĞİN ÜNİVERSİTEDEN ÖĞRENCİLER GELİP NASIL BİR ÖĞRETMENSİNİZ DİYE ANKAT YAPIYOR
    MEB'İN BÖYLE BİRSEY YAPACAĞINI SANMIYORUM

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Ben bir garip Keloğlanıım:))
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum Pamuk-Kumaş-İp-Yün vs Etk.
      Cevap: 10
      Son Mesaj : 02.Aralık.2011, 18:01
    2. Bir Garip Sokak Aşkı!
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum AŞK&SEVGİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 06.Nisan.2010, 20:55
    3. garip bir tırtıl :)
      Konu Sahibi Gülbin HİCRİ Forum Pamuk-Kumaş-İp-Yün vs Etk.
      Cevap: 13
      Son Mesaj : 24.Şubat.2010, 14:03
    4. ilginç,garip resimler..
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum İLGİNÇ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 13.Nisan.2009, 20:46

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş