Eğitim Bir Sendikası Görele Temsilciliği'nin, okul idarecileri ve öğretmenler arasında yaptırdığı anketin sonuçları açıklandı.185 öğretmenin katıldığı ankete göre, idareci öğretmenler 65 yaşından önce emekli olmak ve okul tamiratlarından muaf olmak istiyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Görele Temsilcisi Dr. Hayrettin Karadeniz, 185 öğretmenin katılımı ile yaptırdıkları anketin hem istatistik veri, hem de öğretmenlerin yaklaşık 100'den fazla beklenti ve önerilerini ortaya çıkardığını söyledi.
Anket sonuçlarını değerlendiren Karadeniz, "Bir arkadaşımız öğrenci işleri, muhasebe, onarım işleriyle ilgilenecek okul sekreterlik sistemi kurulmasını önermekte. Çünkü idareci arkadaşlar bu işlerle sürekli meşgul olmaktan eğitime daha az vakit ayırmakta. Dolayısıyla da okullarda verim azalmakta." dedi.
Öğretmenlerde emeklilik yaşının 65'in altına çekilmesinin de öneri olarak geldiğini kaydeden Karadeniz, "Öğretmenlik dikkat isteyen bir meslek. Öğretmenler her yönüyle öğrencilere bir model teşkil etmekte. Öğretmenlerin duyguları ve heyecanlarının yerinde olması, eğitim-öğretim için çok önemli. İlerleyen yaşlarda bu özelliklerini kaybeden öğretmenlerin 65 yaşına kadar çalıştırılması pek doğru değil." diye konuştu.
Dr. Hayrettin Karadeniz, ankette okul müdür ve yardımcılarının belirli dönemlerde idareci olarak il dışına tayin hakkı olması önerisinin geldiğini söyledi.
Karadeniz, İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencileri için, haftada iki gün cami ve kuran kurslarında uygulama yaptırılmasının mecburi tutulmasının istendiğine işaret etti.
Öğretmenlerden yüzde 31'inin sendikaları 'gereksiz' olarak gördüğüne dikkat çeken Karadeniz, deneklerin yüzde 85'inin sendikaların amacı dışında kullanıldığını yüzde 96'sının da öğretmen evlerinden alınan 60 TL'lik bandrol ücretini fazla bulduğunu dile getirdi.
Karadeniz, anket sonuçlarına göre, öğretmenlerin yüzde 68'inin yeni uygulanan müfredatı beğendiğini bildirdi.
Hayrettin Karadeniz, dershane okul ilişkisinin sorulduğu öğretmenlerden yüzde 67'sinin, 'dershane ve okulun birbirini tamamlayıcı tarzda olması gerekir' şıkkını işaretlediğini sözlerine ekledi.