Öğretmenler son zamanlarda sorun kaynağı olarak görülmüş ve bizzat Bakan Dinçer tarafından olumsuzluklarla eleştirilmiş, moral ve motivasyonunu kaybetmişlerdir.
Öğretmenlerimiz bu feryatlarını binlerce maille bize iletmeye çalışıyorlar. İşte onlardan bir kaçı;
Öncelikle öğretmenler kendilerini sahipsiz ve değersiz hissediyor.Kamuoyu önünde az çalıştığımız çok para aldığımız gibi konular öğretmenin onurunu kırıyor.Ben öncelikle öğretmenlerin sahiplenilmesini ve yaptığı işin hiç de kolay olmadığının anlatılmasını,öğretmenin kaybolan itibarını geri kazanmasını istiyorum.

Yaptığımız işe göre aldığımız maaş yetersiz bunu hepimiz biliyoruz.Bir de bu ek ödeme olayı diğer memur arkadaşlarımıza verilen ve bize verilmeyen ödemeler öğretmenleri üzdü.Açıkça maaş hususunda bir haksızlık var.Aza kanaat getiririz şükür de ederiz ama bizim kadar çalışmayan bizim kadar okumayan bir memur benden fazla maaş alıyorsa orada durun derim.Bu yüzden ek ödemenin en az 1000TL olmasını talep ediyorum.
Bir futbol takımı düşünün teknik direktörsünüz ve futbolcularla aranız iyi değil.basın mensuplarına futbolcular koşmuyor yatıyor diye demeç veriyorsunuz.Moraller alt üst.Diğer takım futbolcuları sizden daha fazla para alıyor.Başarı gelir mi sizce?

İlknur G.

Türkiye'de yeni başlayan bir öğretmenin maaşı 1630 TL iken kamuoyunda bilinçli bir şekilde daha yüksek gösterilmeye çalışılmaktadır.

Diğer memurlara verilen ek ödemeden sonra ortaya sosyal adaletsizlik çıkmıştır.

Öğretmenler en düşük maaş alan memur haline gelmiştir.

Tüm öğretmenler olarak toplu sözleşmede öğretmenlere en az 1000 tl ek ödeme istiyoruz.

Lütfen bu konuyu gündeme getirin.

Ahmet E.

ev kira, üç çocugum var. ailemin mutfak masrafından kısıyorum zaruri ihtiyaçlarımı karşılamak için. tütün sarıyorum sigara alamadıgım için. daha ne yapmalıyım, illaki ölmem mi lazım?

Fatih K.