Öğretmeni Müdür Denetleyecek


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Öğretmeni Müdür Denetleyecek

  • #1
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)



    Öğretmeni Müdür Denetleyecek





    Öğretmeni Müdür Denetleyecek

    MEB, İlköğretim Kurumları Standartları çalışmasını başlatmıştır. Bu çalışmanın amacı kurumlarda iç denetim ve öz değerlendirme yapılmasını sağlamaktır. Sistemde yönetici, öğretmen, çocuk ve veliler kuruma ilişkin değerlendirme yapacaktır.

    MÜFETTİŞLER BY PASS MI?
    MEB, İlköğretim Kurumları Standartları çalışmasını başlatmıştır. Bu çalışmanın amacı kurumlarda iç denetim ve öz değerlendirme yapılmasını sağlamaktır. Sistemde yönetici, öğretmen, çocuk ve veliler kuruma ilişkin değerlendirme yapacaktır.

    MEB, bu çalışmanın yanı sıra İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Rehberlik ve Teftiş Yönergesinin değiştirilmesine ilişkin 18-20 Kasım tarihlerinde bir çalıştay yapacaktır. Bu çalıştayda müfettişlerin sadece okul yönetimini denetlemelerini, ilköğretim okulu öğretmen ve personelinin denetiminin okul müdürleri tarafından yapılmasını, rehberlik çalışmalarının ise öğretmenin isteğine bırakılmasını ele alacaktır.

    Müfettişler Derneği olarak;

    1. Öğretmenlerin denetiminin müfettişlerden alınarak okul yöneticilerine verilmesine yönelik düşünceyi son derece yanlış buluyoruz. Bir öğretmenin denetiminin, denetim alanında hiçbir akademik eğitim almamış okul yöneticileri tarafından yapılmasını doğru bulmuyoruz.

    Biz, mevcut müfettiş sayılarının yetersiz olduğunu, her branştan yeterince müfettiş alınarak branş bazlı denetime geçilmesini ve denetimde uzmanlaşmanın sağlanması gerektiğini düşünürken, bütün branşların denetiminin okul yöneticisine verilmesini bir geriye gidiş olarak değerlendiriyoruz.

    2. Sadece kurum yöneticilerinin denetimini yapması öngörülen ilköğretim müfettişlerinin ders denetimi yapmadan öğrencilere kazandırılması gereken bilgi, beceri ve değerlerin ne düzeyde kazandırıldığını tespit edemeyeceğini, okuldaki eğitim-öğretim çalışmalarını değerlendiremeyeceğini, bunun sonucunda kurumun geliştirilmesine yönelik öneriler sunmasının mümkün olmayacağını ve denetimin amacına hizmet etmeyeceğini düşünüyoruz.

    3. Rehberlik çalışmasında gönüllülük esas olmasına rağmen rehberliğin sadece öğretmenin isteğine bırakılması düşüncesini yanılış buluyoruz. Bu düşünce yönergede yer alırsa istekte bulunmayan öğretmenlere yıllarca hiç rehberlik yapılamayacaktır. Mesleki rehberlikte kişinin hata yapma, hatalarını yıllarca sürdürme ve kendini geliştirememe gibi bir hakkı olamaz. memurlar.biz Eğitim, ülke meselesi olup öğretmenlerin üstlendiği misyon onların sürekli kendilerini geliştirmelerini zorunlu kıldığından rehberliğin isteğe bağlı olmasını doğru bir yaklaşım olarak görmüyoruz.

    Sonuç olarak, ilköğretim kurumlarında öğretmen ve personelin denetiminin müdür tarafından yapılmasına, kurumun iç denetiminin ise yönetici, öğretmen, veli ve öğrenci tarafından yapılmasına yönelik çalışmaların İlköğretim Müfettişlerini tamamen etkisizleştireceği ve sistem içindeki rollerinin bitirileceği açıktır. Denetimin uzmanlık gerektiren bir iş olduğu, öğretmen denetiminin bu alanda eğitim almamış okul müdürleri tarafından yapılmasının eğitim sistemine katkı sağlamaktan çok zarar vereceği, bunun bedelini gelecek nesillerin ödeyeceği unutulmamalıdır.

    Doğan CEYLAN

    Müfettişler Derneği Başkanı

    hadi bakalım hayırlısı

  • #2
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    güzel olan yanı müdür öğretmenini daha iyi tanır ve ona göre değerlendirir
    ama objektif olmayan idareciler nasıl davranır bilemem
    gerçi müfettişin 1 derslik teftişinden daha iyi olacağı kanaatindeyim

  • #3
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)







    aynen katılıyorum canım. Müfettiş geldiğinde evraklara birde kısa bir sohbetle çocukların öğrenme düzeylerine bakıyor. Müdür değerlendirmesi her açıdan daha iyi.

  • #4
    dönence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Haziran.2009
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    640
    @dönence







    denetimleri müdürlerin yapmasında bir sakınca görmüyorum ben yeterki müdür işinde titiz olsun..öğretmenin velilerle ve öğrencilerle olan iletişimini en iyi görebilecek ve gözlemleyecek olan müdürlerdir ama dediğim gibi işini ciddiye alan müdürler olsun yoksa bazıları çok ama çok ilgisiz buda bir gerçek malesef

  • #5
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    ASLINDAMÜFETTİŞLERİN DEĞERLENDİRMELERİN DEN DAHA OLUMLU OLACAĞI KANAATİNDEYİM BEN DE

  • #6
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    Okullarda müfettiş denetimleri sona eriyor

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yaptığı bir çalışma ile artık okullarda müfettiş denetimleri sona eriyor. Öğretmenlerin denetiminin okul idarecilerine verilmesi yönündeki çalışma ise daha şimdiden tepki aldı. Türkiye Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), ilköğretim öğretmenlerini denetleme yetkisini müfettişlerden alarak okul idarecilerine verilmesi yönünde çalışma yaptığını açıkladı. Bu konuda çalıştay yapılacağını aktaran Doğan Ceylan, akademik hiçbir eğitim almayan okul müdürlerine öğretmenlerin denetiminin bırakılmasının büyük bir yanlış olacağını ifade etti.

    İlköğretim Müfettişi Doğan Ceylan, MEB'in, İlköğretim Kurumları Standartları çalışmasını başlattığını belirterek, bu çalışmanın amacının kurumlarda iç denetim ve öz değerlendirme yapılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

    Sistemde yönetici, öğretmen, çocuk ve veliler kuruma ilişkin değerlendirme yapılacağını aktaran Ceylan, "MEB, bu çalışmanın yanı sıra İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Rehberlik ve Teftiş Yönergesinin değiştirilmesine ilişkin 18-20 Kasım tarihlerinde bir çalıştay yapacaktır. Bu çalıştay da müfettişlerin sadece okul yönetimini denetlemelerini, ilköğretim okulu öğretmen ve personelinin denetiminin okul müdürleri tarafından yapılmasını, rehberlik çalışmalarının ise öğretmenin isteğine bırakılmasını ele alacaktır." dedi.

    Dernek olarak, öğretmenlerin okul idarecilerince denetimine karşı olduklarını aktaran Ceylan, şu bilgileri verdi: "Öğretmenlerin denetiminin müfettişlerden alınarak okul yöneticilerine verilmesine yönelik düşünceyi son derece yanlış buluyoruz. Bir öğretmenin denetiminin, denetim alanında hiçbir akademik eğitim almamış okul yöneticileri tarafından yapılmasını doğru bulmuyoruz. Biz, mevcut müfettiş sayılarının yetersiz olduğunu, her branştan yeterince müfettiş alınarak branş bazlı denetime geçilmesini ve denetimde uzmanlaştırması gerektiğini düşünürken, bütün branşların denetiminin okul yöneticisine verilmesini bir geriye gidiş olarak değerlendiriyoruz."

    Okul idarecilerinin kendi bünyesinde öğrencilere verilen bilgi, beceri ve değerlerin hangi düzeyde olacağını bilmesinin de mümkün olmayacağını anlatan Ceylan, "Okuldaki eğitim-öğretim çalışmalarını değerlendiremeyeceğini, bunun sonucunda kurumun geliştirilmesine yönelik öneriler sunmasının mümkün olmayacağını ve denetimin amacına hizmet etmeyeceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

    Ceylan, rehberlik çalışmasında gönüllülük esas olmasına karşın bunun öğretmenin idaresine bırakılmasının da öğrencilere verilecek eğitimde amacına ulaşmayacağını belirterek, şu çağrıda bulundu: "İlköğretim kurumlarında öğretmen ve personelin denetiminin müdür tarafından yapılmasına, kurumun iç denetiminin ise yönetici, öğretmen, veli ve öğrenci tarafından yapılmasına yönelik çalışmaların ilköğretim müfettişlerini tamamen etkisizleştireceği ve sistem içindeki rollerinin bitirileceği açıktır. Denetimin uzmanlık gerektiren bir iş olduğu, öğretmen denetiminin bu alanda eğitim almamış okul müdürleri tarafından yapılmasının eğitim sistemine katkı sağlamaktan çok zarar vereceği unutulmamalıdır."

    Müfettişler olarak Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya da çağrıda bulunan Ceylan, "Yaşananlardan Bakanlığın bir denetim politikası olmadığı açıktır. Bakanlık içindeki birimler bir araya gelerek öncelikle bir denetim politikası oluşturmalıdır. Bu politika oluşturulurken kamu yararı gözetilmeli, ülkemizdeki yönetici, öğretmen, öğrenci ve veli nitelikleri dikkate alınmalıdır. Yapılacak bütün çalışmalar bu politikaya uygun olmalıdır." dedi.

    -memurlarnet-
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #7
    kara-kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Kasım.2009
    Nereden
    Elazığ
    Mesajlar
    491
    @kara-kartal







    Eğer bunu personel üstünde bir baskı aracı olarak kullanmazlarsa müdürün denetlemesi daha olumlu ama müdüre de allah yardım etsin. çünkü baya bir hırpalanırlar bence.

  • #8
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca







    Müfettişin değerlendirmesinden daha iyi olur. Ancak müdürler bunu ne kadar objektif ve adil yapabilir bilemiyorum.

  • #9
    Emel Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mart.2009
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    13,302
    @Emel Hoca







    Güncel

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. ücretli öğretmeni müdür işinden çıkarabilirmi
      Konu Sahibi asyanurxxx Forum ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SORUNLARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 09.Ocak.2012, 17:10
    2. etüt öğretmeni ve sorumlu müdür alınacaktır.
      Konu Sahibi atlıkarıncakreş Forum PERSONEL ARAYANLAR
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 14.Eylül.2011, 15:39
    3. Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesini Denetleyecek Bağımsız Uzmanlar
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 02.Mart.2011, 02:54
    4. Cevap: 2
      Son Mesaj : 14.Ocak.2010, 04:15
    5. Cevap: 2
      Son Mesaj : 05.Aralık.2009, 19:11

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş