Şimşek'e twitter kuşatması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e twitter'da atanamayan, kasımda atama isteyen öğretmenlerden mesaj yağdı. Tüm mesajları okumak istediğini belirten Şimşek, aynı mesajların yollanmasının değerlendirmeyi zorlaştırdığını belirtti. Bakan hem sitem etti hem şu bilgileri paylaştı:

- Aşırı yoğunluk içinde gerçekten ciddi fedakarlık gösterek burada her yazılanı teker teker okuyorum. Ancak bazı arkadaşlar aynı mesajı onlarca kez ve arka arkaya yolluyor. Bu şekilde bir bombardıman, haklı olduğunuz ve bize duyurmanız gereken en önemli konuları bile sempatik olmaktan uzaklaştırıyor. Bu platformu çok itinalı kullanırsak bu iletişim aracı çok daha verimli hale gelir:-)

- 2002'den bu yana bütçeden en yüksek payı eğitime ayırdık.


ATAMA İHTİYACA GÖRE

- 79 yılda 432, 000 ögretmen alınmışken biz 9 yılda 301,000 öğretmen aldık yani %70 artış sağlanmış oluyor.

- Önümüzdeki yıllarda sadece ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda öğretmen almaya devam edeceğiz.

- Geçmişte kamu çalışanları arasında yaratılan ücret dengesizliklerini AK Parti hükümetleri gideriyor. Örneğin, denge tazminatı sistemini biz kurduk ve ek ödemesi olan ve olmayan memurlar arasındaki uçurumu azalttık.

- Ne kandıran olacağız ne de kandırılan. Kimse popülist olmamızı beklemesin. Sorunların çözümünde ülke kaynaklarını rasyonel bir biçimde kullanmaya devam edeceğiz.

- Avrupa ve dünyanın gelişmiş ülkelerinin hali ortada. Bütçe disiplini olmayan bir Türkiye onlar gibi olur.

memurlarnet