İlköğretim 8. sınıf öğrencisi 1 milyon 28 bin çocuğun katıldığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) saat 10.00'da başladı. Çocuklar sınav salonunda ter dökerken aileler ise okul bahçesinde evlatları için dua etti.

Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) yerine getirilen ve bu yıl ikincisi yapılan SBS'ye ilköğretim 8. sınıf öğrencileri katıldı. Öğrenciler aileleriyle birlikte sınav saatine 1 saat kala okul bahçesine geldi. Polisler ve görevliler tarafından üstleri aranan öğrenciler teker teker sınav salonlarına alındı. Sınav salonlarında yerlerini alan çocuklara görevliler tarafından önce cevap formu, salon yetkilisi tarafından kurallar okunduktan sonra da soru kitapçıkları dağıtıldı.

Öğrenciler soruları çözerken, ebeveynler de okul bahçesinde sabırlı bir bekleyişe koyuldu. Bazı aileler kendi aralarında sohbet ederken bazıları ise çocukları için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Kızı Ayşegül Soylu'nun sınavı için Konya Lisesi'ne gelen baba Ali Soylu sınava girmeden önce evladının çok heyecanlı olduğunu aktardı. Çocuğunun aylardır hazırlandığını söyleyen Soylu, "Son 4 aydır oldukça sıkı hazırlandı. Dershaneye gitmiyordu fakat arkadaşlarıyla çalışma grubu oluşturmuşlar birlikte test çözüyorlardı. Haftada 2 gün deneme yapıyorlardı. Sınav başlamadan yarım saat önce okula geldik. Kızımın heyecanını yatıştırmaya çalıştım fakat çok heyecanlıydı. Salona kadar birlikte gidelim dedi fakat görevliler izin vermedi. Şimdi sınav bitene kadar kızımı bekleyeceğim." dedi.

Bu yılki SBS'ye 6. sınıftan 1 milyon 37 bin, 7. sınıftan 1 milyon 53 bin, 8. sınıftan 1 milyon 28 bin öğrenci başvurdu.

memurlar.net