Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Özel Nilüfer Safvet Koleji, "Her Çocuk Kukla Yapabilir" sloganıyla okulda kukla atölyesi çalışması başlattı. Antares Sanat Merkezi ile ortak düzenlenen 'Kukla ve Oyuncak Atölyesi' çalışmaları ile öğrenciler kendi kuklalarını yapmanın mutluluğunu yaşadı. Öğrenciler ayrıca, kukla yapımı ile ilgili yöntem ve teknikleri de öğrendi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği çalışma ile bilgi veren okul Müdürü Bayram Yayla, kukla sanatını, derslerde nitelikli biçimde eğiten ve öğreten bir eğitim materyali olarak kullandıklarını söyledi.Öğrencilerinin mutlu olabilmeleri için kendilerini çok iyi ifade edebilmeleri gerektiğini düşündüklerini kaydeden Yayla, çocuklardaki potansiyeli açığa çıkartabilecek en önemli araçlardan birisinin sanat çalışmaları olduğunu kaydetti.Okul olarak drama dersleri ve değerler eğitimi derslerinde kuklaları yoğun olarak kullandıklarını aktaran Yayla, "“Kuklalar çocukların, hayal gücünü, yeteneklerini ve üretken düşünmesini, dil gelişimlerini, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekler.” şeklinde konuştu.

Ankara Antares Sanat Merkezi kukla sanatçısı Hakan Arısoy ise “Kukla; çocuğun hayal dünyasının geliştirmesine, estetik beğeni düzeyinin yükselmesine, hayallerin hayatımıza uyarlanabilir olduğunu kavramasına ve kendini en iyi şekilde ifade etmesine yardımcı oluyor.” diye konuştu.Arısoy öğrencilere uygulamalı bir şekilde kuklanın nasıl yapılacağını gösterdi. Öğrencilere kukla yapımı hakkında teknik bilgiler de veren sanatçı, bu işi yaparken sabırlı olmaları ve hayal dünyalarındaki kahramanları yapabilmeleri için çok çalışmalarını tavsiye etti.