Milli Eğitim Bakanlığındaki 8 bin şef, Maliye Bakanlığından gelecek haberi bekliyorMilli Eğitim Bakanlığına Bağlı Merkez ve taşra teşkilatında Şef olarak görev yapan personelleriz. Görevde Yükselme Sınavına tabi Şeflik kadrosuna atandığımızda, aynı kurumda çalışan bir memur ile şefin maaşı aynı olup; şefler memurdan fazla olarak, Yönetim Görevi karşılığı olarak haftada 15 saat ek ders ücreti almaktaydılar.

2008 Yılının Ağostos ayından itibaren verilen ek ödemeden yararlandırılmadık, sebebi bize haftada 15 saat verilen ek ders ücretiydi. Oysaki biz bu ekdersi fazladan değil, idari hiyerarşinin gereği olarak, yönetim görevi karşılığı almaktaydık. Milli Eğitim Bakanlığı Ocak 2009 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik yaparak, bizim gibi ek ödemeden yararlandırılmayan, idari hiyerarşinin gereği olarak Özel Hizmet Tazminatı yüksek olan ve ayrıca haftada 15 saat ek ders ücreti alan, Merkez ve Taşra tekilatında çalışan ilçe milli eğitim müdürü, müdür yardımcısı, ve şube müdürlerine haftada 10 saat, eğitim müfettişlerine 5 saat olmak üzere, ek ders artışı yaptı. Bizler kapsam dışında tutulduk.

2008 den 2011 Yılının Ocak ayına kadar verilen 380 TL ek ödeme, idari hiyerarşiye göre astımız olan memurlara da verildiğinden, astımız olan memurla maaşlarımızın aynı olmasına neden olmuştur. Bu durum görevde yükselme sınavına tabi olan Şef kadrosunda çalışan bizlerin motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Bu durum ‘eşit işe, eşit ücret’ politikasına aykırıdır.

5. kadro derecede, 10 yıllık hizmeti bulunan bir şefin; Mart 2011 maaşı; 120 TL aile yardımıyla birlikte 1080 TL olup, 438 TL ek ders ücreti ile birlikte toplam 1518 TL dir. Bu ücret, Sayın Başbakan’ımızın açıklamış olduğu en düşük memur maaşı oranına tekabül etmektedir. Kaldı ki ek ders aldığımız için ek ders ücretinin tamamı vergi matrahına sayıldığı için bu yılın Temmuz ayından itibaren %20 lik vergi dilimine gireceğiz. Bu durumda maaşımız 75 TL daha azalarak, 1443 TL olacaktır.

Bakanlığımız durumumuzu bir nebze olsun düzeltmek için; bizleri de kapsam içine aldığı, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” taslağını, 10/02/2011 tarihli ve 9271 sayılı yazıları ekinde, Maliye Bakanlığına gönderdi.

Ancak; 1,5 ay’ı geçmesine rağmen Taslak, Maliye Bakanlığında halen beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığında çalışan 8 bine yakın şef ve bunların ailesi sabırsızlıkla bu taslağın yürürlüğe girmesini, mağduriyetlerinin giderilmesini beklemektedir.


memurlarnet