MİLLİ EĞİTİM BAKANI NİMET ÇUBUKÇU VERDİĞİ SÖZÜ TUTSUN


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NİMET ÇUBUKÇU VERDİĞİ SÖZÜ TUTSUN

  • #1
    teachme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Mayıs.2009
    Mesajlar
    797
    @teachme



    MİLLİ EĞİTİM BAKANI NİMET ÇUBUKÇU VERDİĞİ SÖZÜ TUTSUN





    Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU, sözleşmeli öğretmen alımı yapılmayacağını açıklamasına rağmen, 14 Eylül tarihinde 10 bin, 25 Eylül tarihinde de okul öncesi için yine 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmen alımındaki ısrarını anlamak mümkün değildir. Bugün Türkiye’de son öğretmen alımları ile birlikte sözleşmeli öğretmen sayısı 70 bin’e ulaşmıştır. Üstelik sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilmediği takdirde eğitim alanında güvencesiz, haktan, hukuktan yoksun olarak çalıştırılan öğretmenlerin sayısı giderek artacaktır.

    Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması ile ilgili kanun taslağının Maliye Bakanlığı tarafından değerlendirildiği söylenmektedir. Ancak bu taslakta sözleşmeli öğretmenlerin hangi usul ve esaslarla kadrolu öğretmen haline getirileceği kamuoyu ve sendikalarla paylaşılmamıştır. Türk Eğitim-Sen olarak şu anda görev yapan tüm sözleşmeli öğretmenlerin herhangi bir şarta bağlı olmaksızın kadrolu öğretmen olarak atanmasını istiyoruz. Böyle bir atama sonucunda bütçeye herhangi bir yeni yük gelmeyeceğini de biliyoruz. Bu noktada Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’nun kamuoyuna açıkladığı bu söz daha fazla beklemeye gerek kalmaksızın, Türk Eğitim-Sen’in talepleri doğrultusunda bir an önce yerine getirilmelidir.

    KADROLU ÖĞRETMENLİK DIŞINDA YAPILAN ÖĞRETMEN İSTİHDAMI ANAYASASINDA HUKUK DEVLETİ YAZAN BİR ÜLKE İÇİN UTANÇTIR

    Kadro sorunu yaşayan sadece sözleşmeli öğretmenler değildir. Ülkemizde 100 bin civarında ücretli ve vekil öğretmen çalıştırılmaktadır. Aynı sıraları paylaşan, aynı okullardan mezun olan, öğrencilerine aynı eğitimi veren insanların bu şekilde ayrımcılığa tabi tutulması eğitim açısından kara bir tablodur. Eğitim gibi insan yetiştiren önemli bir alanda farklı istihdam türlerinde öğretmen çalıştırılması Anayasasında HUKUK DEVLETİ yazan bir ülke için utançtır.

    MEB’İN ÖĞRETMEN ALIMI DEVEDE KULAK KALMAKTADIR

    Basına yansıyan haberlere göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2010 yılı için öğretmen ihtiyacını 40 bin olarak belirlediği dile getirilmektedir. Şayet bu bilgi doğruysa, 40 bin öğretmen alımı öğretmen ihtiyacını karşılamadığı gibi atanamayan öğretmenlerin yaralarına merhem de olmayacaktır.

    Bugün Türkiye’de 250 bin öğretmen atama beklerken, öğretmen ihtiyacı 150 bin iken, yılda 15-20 bin öğretmen emekli olurken, 2010 yılı için yapılacak toplam 40 bin öğretmen ataması devede kulak kalmaktadır. Üstelik ilköğretimde okullaşma oranı yüzde 96,49, ortaöğretimde ise yüzde 58,52’dir. Buna göre ilköğretimde yüzde 3.51, ortaöğretimde ise yüzde 41,42 oranında öğrenci okula gitmemektedir. İlköğretim ve ortaöğretimde okullaşma oranının yüzde 100’e ulaştığı ve okul öncesi eğitimin önümüzdeki yıllarda 81 ile yaygınlaştırılacağı düşünüldüğünde, bugün bulunan 150 bin öğretmen ihtiyacının çok daha fazla olacağı ve atama bekleyen 250 bin öğretmenin tamamı atansa dahi öğretmen açığının kapatılamayacağı açıktır.

    Türkiye ile OECD ülkeleri karşılaştırıldığında da açığın boyutu daha net ortaya çıkmaktadır. OECD ülkelerinde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 16, ortaöğretimde 13’tür. Bu rakam İsveç’te ilköğretimde 12.3 ortaöğretimde 12.5; Norveç’te ilköğretimde 11, ortaöğretimde 10; Almanya’da ilköğretimde 18.3, ortaöğretimde 14.9; Belçika’da ilköğretimde 12.6, ortaöğretimde 9.8; Lüksemburg’ta ilköğretimde 11.2, ortaöğretimde 9’dur. Türkiye’de ise Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre; 2008-2009 eğitim-öğretim yılında ilköğretimde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 23.6, ortaöğretimde 19.5’tir. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı OECD ülkeleri gibi ilköğretimde 16, ortaöğretimde 13 olarak hesap edildiğinde Türkiye’de öğretmen açığı ilköğretimde 216 bin 52; ortaöğretimde ise 98 bin 453 olacaktır.

    Öğretmen atamaları her yıl tartışma konusu olmaktadır. Çünkü Bakanlık öğretmen ihtiyacını normalin çok altında belirleyerek, öğretmen ataması yapmaktadır. Ancak öğretmen açığı sorunu Türkiye’nin sorunudur. Öğretmen açığı sorununu 30 bin, 40 bin öğretmen atayarak, doğru bir strateji yapmadan, günü birlik öğretmen alım politikasıyla kökten çözmek mümkün olmayacaktır.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    İsmail KONCUK

    Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı

  • #2
    sude08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Eylül.2009
    Mesajlar
    91
    @sude08







    HOCAM SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.bu başka branşlardan görevlendirilme ile ilgili somut birşeyler yapacakmıyız.

  • #3
    teachme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Mayıs.2009
    Mesajlar
    797
    @teachme







    kanımca eğitim sen`i bolca mail ve faks yağmuruna tutmak olacak gerçekten haklarımızın arkasında duran tek merci gibi. bir şeylere baş koyma adına elimden gelen ,meslektaşlarıma birlik olma çağrısı yapmak fakat şu ana kadar 10 kişiye bile ulaşamadık oturduğumuz yerden sitemle sızlanmayla bir yere varacağımız bir ülkede yaşamıyoruz maalesef

  • #4
    sude08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Eylül.2009
    Mesajlar
    91
    @sude08







    hocam lütfen birlik olalım.ayrıca musa hocam bu konuda yönlendirme yapacaktı sanırım onun görüşlerini merakla bekliyorum

  • #5
    lim10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.Mayıs.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,531
    @lim10







    ay evet ya ben bissürü dilekçe yazdım ama ööyle bi kişini iki kişinin yazmasıyla olmaz nerdesiniz diğerleri?musa hocam hala sizden bir yönlendirme bekliyoruz sabırsızlıkla...

  • #6
    lacky lady - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Ekim.2009
    Mesajlar
    31
    @lacky lady







    bu arada önceden meb de görev alıp beş altı yıl çalışanlar yaş olayından etkilenmesin.sonuçta kanunda sigortadan memuriyete geçiş diye bir şey var ve yıllarımızı verdik lütfen

  • #7
    Zerrin KORKMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kütahya/Emet
    Mesajlar
    9,934
    @Zerrin KORKMAZ







    eğer sözleşmlileri kadroya geçirmezse,ilk atama biçimiyle yapacakları kadrolu öğretmen alımlarda sözleşmeli atanıpta yüksek puanı olanlar kadroya geçecektir ve atanmayı bekleyenler gene atanmayacaktır. devlet ya sözlemeliye devam edecek yada sözleşmelilerin hepsini kadrolu yapmalı ki ilk atama biçimiyle atama bekleyenler atanabilsin.
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 7 YAŞINDA!

    İyi İnsan;
    Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
    İyi İnsan;
    Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir.

  • #8
    teachme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Mayıs.2009
    Mesajlar
    797
    @teachme







    atama yapmıyorlar şahsım adına sözleşmeli olmayada razıyım zamanla kadroya alınma ihtimali olur sanıyorum.

  • #9
    teachme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Mayıs.2009
    Mesajlar
    797
    @teachme







    husa hocam bu günlerde offline sanırım günümüz bile kutlanmadıı

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. MİLLİ EĞİTİM BAKANIN DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR !
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 28.Ocak.2012, 19:06
    2. NİMET ÇUBUKÇU KAYSERİ'YE GELECEKMİŞ
      Konu Sahibi güloy Forum ÖNLİSANS (okul öncesi)
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Eylül.2010, 00:53
    3. NİMET ÇUBUKÇU ESK' E GELİYORMUŞŞŞ ..
      Konu Sahibi bebişşş Forum ÖNLİSANS (okul öncesi)
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 14.Haziran.2010, 20:05
    4. ÖNLİSANSLILAR!!!!!!!!!!!!!! YARIN NİMET ÇUBUKÇU İZMİRDE!!!!!!!!!!!!!
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum ÖNLİSANS (okul öncesi)
      Cevap: 9
      Son Mesaj : 09.Kasım.2009, 00:35
    5. NİMET ÇUBUKÇU:40.000 ÖĞRETMEN ALINACAK
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 16.Ekim.2009, 01:59

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş