MHP, Öğretmenler Anketini Açıkladı(Okul öncesi ile ilgili Görüş Vahim)


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

MHP, Öğretmenler Anketini Açıkladı(Okul öncesi ile ilgili Görüş Vahim)

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    MHP, Öğretmenler Anketini Açıkladı(Okul öncesi ile ilgili Görüş Vahim)





    MHP Ankara milletvekilleri Zühal Topcu ve Özcan Yeniçeri, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili olarak 2 bin 107 öğretmen ve yöneticiyle yapılan anketin sonuçlarını açıkladı.

    Topcu ve Yeniçeri Mecliste düzenledikleri ortak basın toplantısında, anket sonuçlarını değerlendirdi. Topcu, ankete katılanların yüzde 78'inin zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ile ilgili çalışmayı yakından takip ettiğini, yüzde 43,3'ünün zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılmasını yerinde bir karar olarak görmediği belirterek, ''(4 4 4 zorunlu eğitimin içeriği hakkında yeterince bilgi sahibiyim) diyenlerin oranı sadece yüzde 16,2, 'hayır, değilim' diyenlerin oranı yüzde 65,5'tir'' dedi.

    Ankette; ''zorunlu eğitimle ilgili çalışmalarda biz eğitimcilerin de fikri alınmalıydı'' diyenlerin yüzde 83 olduğuna işaret eden Topcu, yüzde 71,6'sının zorunlu eğitimi çalışmalarının şu anda eğitimin problemlerini geri plana attığını düşündüğünü, yüzde 57'sinin zorunlu eğitim çalışmalarının zamanlamasının uygun olmadığı, yüzde 51,2'sinin yeni sistemin öğrenciye katkı sağlamayacağı görüşünü taşıdığını anlattı.

    Topcu, ''Ankete katılanların yüzde 61,4'ü mevcut altyapının 12 yıllık zorunlu eğitimi kaldırma dinamiği olmadığını, zorunlu eğitilin 12 yıl olmasının kız çocuklarının eğitim düzeyleri ve ekonomik yaşama katılımlarını artıracağını düşünenlerin oranı yüzde 21,7, 'hayır, artırmayacaktır' diyenlerin oranı ise yüzde 51,3 oldu. Ayrıca, okul öncesinin zorunlu olmasının doğru bir karar olmadığına inanların oranı yüzde 57,1'dir. Eğitimcilerin yüzde 56,5'i yeni sistemin nitelikli öğretmen sorununu tavan yapacağını düşünüyor'' diye konuştu.

    MHP'li Özcan Yeniçeri de anketteki ''4 4 4 zorunlu eğitimin amacı sadece imam hatiplerin önünü açmak içindir'' görüşünü paylaşanların oranının yüzde 50,2 olduğunu belirterek,''Halbuki teklifte böyle bir düzenleme yok. Olsa ne olacak. Bunlar da Türkiye Cumhuriyeti'nin okullarıdır. Bunlar bizim çocuklarımız, onların önünü açmamızın kime ne zararı olacak. Günah keçisi ilan edilmesi aklı başında olan ve meseleyi bilimsel ele alınların yapacağı iş değildir. Biz 4. sınıftan itibaren ortaya konan seçmeli derslerin çok da insanları yönlendirebilecek etkileyecek dersler olmasının mantıki bir soncu olacağını düşünmüyoruz. Eğitim sistemi yap, boz, olmadı başa dön anlayışıyla yürütülmez. Eğitim en stratejik konudur ve taraflarına, STK'lara sormak gerekiyordu. Tam tersi yapılmıştır'' ifadelerini kullandı.

    AA

  • #2
    Neslihan Akpınar Kankurdan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Nisan.2009
    Mesajlar
    976
    @Neslihan Akpınar Kankurdan







    vay emeklerim .... boşa çırpınıyorum doğubayazıtın bu dağında zaten, ben bakıcıyım.... insanlarda okulöncesinin sadece oyundan ibaret oldugu düşüncesi hakim..her ne kadar sırf bu düşünceyi değiştirmek uğruna eşimden ayrı bebeğimle burada ki çocukları kurtarmak için debelenirken bu ankette okulöncesi ile ilgili böyle bir sonuç çıkması demek ,tüm çabamın boş oldugu anlamını taşıyor.... birlikte çalıştığım öğretmen arkadaşım bile sırf beni sinir etmek için bunun şakasını yapıyor ve ben ona eğitim sürecini anlatmak için uğraşıyorum...şimdi düşündümde bunlardan sadece bir tane değil.başta bakan bir eğitimci değil ve bunu akıl edemezken daha ucra yerlerdeki insanların bizi anlamasını beklemem ASIL BENİM HATAMMIŞ...... !!!!!!!!!!!!!!!!
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞINDA!

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Beykoz'da Okul Öncesi Öğretmenler ve Müdüre Aranıyor
      Konu Sahibi akins3 Forum PERSONEL ARAYANLAR
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 09.Eylül.2012, 23:58
    2. ERG'nin 4+4+4 raporunda 2011-2012 eğitim-öğretim Yılı İçin Okul Öncesinde Vahim Tablo
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 09.Haziran.2012, 00:18
    3. Kılıçdaroğlu, "4+4+4" anketini açıkladı(Sonuç Ortada)
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 07.Mart.2012, 18:32
    4. Cevap: 22
      Son Mesaj : 26.Ağustos.2011, 01:35
    5. okul öncesi 2. dönem öğretmenler kurul toplantısı tutanak ve kararlar örneği
      Konu Sahibi kırşehir Forum PLAN ve FORM İSTEKLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 02.Mart.2011, 02:46

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş