MEB, zorunlu çalışma yükümlüğünü değiştiriyor


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

MEB, zorunlu çalışma yükümlüğünü değiştiriyor

  • #1
    kyfliii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Nisan.2009
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    299
    @kyfliii



    MEB, zorunlu çalışma yükümlüğünü değiştiriyor





    Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçeler bazında belirlenen zorunlu çalışma yükümlülüğünü değiştirecektir. Yeni düzenlemede zorunlu çalışma yükümlülüğü okul bazında belirlenecek, bu belirleme her 3 yılda bir değiştirilecektir.Bilindiği gibi, ilgi Yönetmelikle bazı il ve ilçeler zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen bölgeler kapsamına alınmış ve 11/6/2000 tarihinden sonra göreve başlayan öğretmenler bu bölgelerde belirli sürelerde zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi tutulmak suretiyle bu yerleşim yerlerinin öğretmen ihtiyacının karşılanması amaçlanmıştır.

    İlgi Yönetmelikte zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen il ve ilçelerin tamamı valiliklerin görüşleri doğrultusunda belirlenmiş ve bugün itibarıyla ülkemizdeki il ve ilçelerin yaklaşık 2/3'ü zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen bölgeler kapsamına alınmıştır. Bu durum öğretmen sirkülasyonunu zorlaştırmakta ve öğretmenlerin yer değiştirmelerini olumsuz etkilemektedir.

    Bu konularda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Bakanlığımız yetkilileri ile personelden sorumlu il milli eğitim müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla 14/7/2009 tarihinde yapılan toplantıda; zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen il ve ilçelerin durumları yeniden değerlendirilmiş ve bu yükümlülüğün öğretmen ihtiyacının karşılanması temelinde eğitim kurumu düzeyine getirilmesinin daha yararlı olacağı sonucuna varılmıştır.

    Bu noktadan hareketle halen uygulanmakta olan 3 Hizmet Bölgesi uygulamasına devam edilmesi, ilçe sınıfları yerine eğitim kurumları baz alınarak illerin 6 hizmet alanına ayrılması, bu hizmet alanlarından I., II. ve III. Hizmet Alanlarında değerlendirilecek eğitim kurumlarının zorunlu çalışma yükümlülüğü dışında tutulması, IV., V. ve VI. Hizmet Alanlarında değerlendirilecek eğitim kurumlarının ise zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumları olacak şekilde yeniden düzenlenmesi öngörülmüştür.

    Yapılmakta olan mevzuat çalışmalarına esas olmak üzere aşağıda belirtilen kriterler doğrultusunda ilinizdeki her eğitim kurumunun hizmet alanları; il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü temsilcilerinden (belediyeler, il özel idareleri ve köye hizmet birliği gibi kuruluşlardan alınacak bilgiler çerçevesinde) oluşturulacak bir komisyonca yeniden belirlenecektir.

    Buna göre ilinizdeki eğitim kurumları benzerliklerine göre gruplandırılarak 6 (altı) hizmet alanının tamamına dağıtılabileceği gibi uygun görülen diğer hizmet alanlarına da dağıtılabilecektir. Ancak zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına IV, V ve VI. Hizmet Alanlarında yer verilecektir.




    T.C.

    MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü

    Sayı :B.08.0.PGM.0.23.01.01.4- 1989/63666 Konu : Hizmet alanları

    Örneklendirmek gerekirse;

    1- Bugün itibanyla zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen 3. Hizmet Bölgesi kapsamındaki Hakkari ilimizi ele aldığımızda; bu ilimizin eğitim kurumlan öğretmen ihtiyacı ve buralarda öğretmen tutulmasındaki zorluk derecesine göre gruplandırılarak zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlan IV, V ve VI Hizmet Alanlanna alınabileceği gibi il ve ilçe merkezlerindeki eğitim kurumlan I, II ya da III Hizmet Alanına alınabilecektir.

    2- Bugün itibanyla il ve ilçelerinin tamamı zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamında bulunmayan Sakarya ilimizin eğitim kurumlan altı hizmet alanına dağıtılabileceği gibi il merkezi, Sapanca ve Arifıye ilçelerinin merkezlerindeki eğitim kurumlan I. Hizmet Alanında, belde ve köylerindeki eğitim kurumları da Il.ya da III Hizmet Alanında değerlendirilebilecek, zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamına alınması teklif edilen Kaynarca ve Kocaali ilçesinin merkezindeki eğitim kurumlan I, II ya da III. Hizmet Alanında, bu ilçelerin belde ve köylerindeki eğitim kurumlan da IV , V ve VI ncı Hizmet Alanlarında değerlendirilebilecektir.

    Uygulamada birlik ve beraberliğin sağlanması bakımından mevcut 3 Hizmet Bölgesi uygulamasına devam edilecek, ancak eğitim kurumlarının belirlenmesinde aynı hizmet bölgesindeki illerimiz arasında izah edilemeyecek derecede farklılıklar bulunmamasına özen gösterilecek ve eğitim kurumlarının dahil olduğu hizmet alanlannın en az 3 yılda bir yeniden değerlendirilebileceği hususuna özellikle dikkat edilecektir. Bu nedenle eğitim kurumlannın tamamını zorunlu hizmet alanı kapsamında değerlendiren valilikler bunun gerekçelerini de ayrıca bildireceklerdir.

    Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarının belirlenmesinde aşağıda belirtilen hususlar göz önünde bulundurulacak, buna ilaveten oluşturulacak komisyonca bölgenin özellikleri de dikkate alınabilecektir.

    Bu çerçevede eğitim kurumunun bulunduğu yerin nüfusu, coğrafi durumu, sosyo*ekonomik yönden gelişmişlik düzeyi, sağlık, ulaşım şartlan göz önünde bulundurularak, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlannın bulunduğu yerin il ya da ilçe merkezi, belde ya da köy statüsündeki yerlerde olup olmadığı yönünden herhangi bir ayrım yapılmayacaktır.

    Bu kapsamda zorunlu hizmet yükümlüğü öngörülecek eğitim kurumlarının belirlenmesinde;

    1- Eş durumu ya da diğer özürleri olan öğretmenler de dahil olmak üzere öğretmenlerin görev yapacakları eğitim kurumunun bulunduğu yerin bağlı olduğu il veya ilçeye günü birlik gidiş geliş imkanlarının bulunup bulunmadığı,



    2- Öğretmen ihtiyacının, kadrolu veya sözleşmeli öğretmen bulunmadığı durumlarda ek ders ücreti karşılığı görevlendirilebilecek yüksek öğrenimli sayısının yeterli olup olmadığı,

    3- Belirlenecek eğitim kurumunun bulunduğu yerleşim yerine atanan bir öğretmenin kendi isteğiyle asgari ve azami ortalama olarak bu yerleşim yerinde ne kadar süre ile kaldığı,

    4- Eğitim kurumunun bulunduğu yerleşim yerinde yeteri kadar lojman olup olmadığı ya da barınma/ikamet/konaklama imkanlarının bulunup bulunmadığı,

    5- Eğitim kurumunun bulunduğu yerleşim yerindeki okullaşma oranı ve norm kadro durumu ile birlikte öğretmen ihtiyacının diğer kurumlardaki öğretmenlerle karşılanıp karşılanamayacağı,

    6- Sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler yapılabilecek ortamların bulunup bulunmadığı,

    7- Sağlık Kurumu bulunup bulunmadığı ya da tedavi hizmetlerinin yerine getirilip getirilemediği

    hususları dikkate alınacaktır.

    Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde belirlenecek eğitim kurumlan örneği ekte gönderilen Eğitim Kurumu Belirleme Formuna (EK-2) elektronik ortamda açılacak ekrana en geç 12/8/2009 tarihine kadar işlenecek ve Bakanlığımızca da onaylandıktan sonra Bakanlığımızın ve il milli eğitim müdürlüklerinin web sayfalarında ilan edilecektir.

    alıntıdır

  • #2
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    bilgilendirme için teşekkürler

  • #3
    kyfliii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Nisan.2009
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    299
    @kyfliii







    seve seve ama ben pek anlayamadım şimdi iyi mi yoksa kötü bi durum mu bu :S artıları ve eksileri neler ?

  • #4
    Musa BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Şubat.2009
    Nereden
    İstanbul-Osmaniye
    Mesajlar
    5,843
    @Musa BAL







    altıya ayrılması güzel. bazen bir bölgede bir okul çok iyi oluyor başka bir okul çok vasat oluyor. ama ikisi de aynı statüde görünüyor. bu açıdan güzel olacak. ama sanki ben bu haberi yıllar önce duymuş gibiyim.

  • #5
    osse071 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.Mayıs.2009
    Mesajlar
    125
    @osse071







    aynen benim durum hocam okulum 1.bölgede görünüyor senede 10 hizmet puanı alıyorum ama okulun 1.bölegeyle merkezle alakası yok eğer doğru anladıysam puanlama derecelendirme okulların bulunduğu yere göre olacak???

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. zorunlu çalışma yükümlülüğü
      Konu Sahibi ebrars Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 07.Eylül.2011, 20:47
    2. Anne olmak beynin yapısını değiştiriyor
      Konu Sahibi Seda_ Forum KADINCA
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 29.Ağustos.2011, 23:09
    3. Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 21.Şubat.2011, 01:24
    4. Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü Bulunan Öğretmenler
      Konu Sahibi osse071 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 05.Ağustos.2009, 22:38
    5. Cevap: 0
      Son Mesaj : 26.Haziran.2009, 02:17

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş