Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları İle Eğitim Araçlarının İncelenmesi ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönergede, Eylül-2008 Tebliğler Dergisinde yayımlanan düzenlemeyle, değişiklik yapmıştır.

Eğitim Sen, değiştirilen bazı hükümlerin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açmıştır. Danıştay 8.Dairesi 20.5.2009 gün ve E: 2009/1873 sayılı kararıyla yürütmeyi durdurma istemini reddetmiş, bunun üzerine sendika Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na anılan kararın kaldırılması ve yürütmeyi durdurma istemiyle itiraz etmiştir. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu 17.9.2009 gün ve YD İtiraz N: 2009/610 sayılı kararıyla iki hükmün yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir.

Yürütmesi durdurulan hükümlerden biri anılan yönergenin 2/2-8 maddesinde yer alan “olumsuz davranışlara yönlendirmemek koşuluyla” ibaresidir. Anılan yönerge hükmü ile olumsuz davranışlara yönlendirmemek koşuluyla eğitim araçlarının reklam ögesi taşıyabileceği kurala bağlanmıştır. Karar ile lumsuz davranışlara yönlendirmemek koşuluyla olsa eğitim araçlarına reklam ögesi konamayacaktır.

Yürütmesi durdurulan ikinci hüküm ise anılan yönergenin 2/2-c maddesidir. Bu maddeyle, sonraki baskılarında düzeltilmesi koşuluyla hatalı eğitim araçlarının uygun bulunmasına olanak sağlanmaktadır. Bu hususa ilişkin gerekçe şu şekildedir.






-memurlarnet-