Okul bahçelerinin otopark olarak kullanılmasından sonra MEB, gelir sağlamak için okul duvarlarına reklam alınmasını kararlaştırdı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bütçenin okulların temel ihtiyaçlarına yetmemesi üzerine, bahçelerin otopark olarak kullanmalarından sonra, gelir getirici başka önlemler üzerine çalışma başlattı. MEB, merkezdeki okullara ait bina ve tesislerin dış cephelerine, çatılarına, çevre duvar ve bahçelerine, “milli eğitimin amaçlarına ters düşmeyecek ve genel ahlaka uygun nitelikte” reklam alınmasınma karar verdi. Bakanlık yetkilileri, durumu müsait okulların dış cepheleriyle ilgili taleplerin zaman zaman geldiğini belirterek şunları kaydetti:

YETKİ VALİLİKLERE VERİLDİ

“Şu anda bu ve benzeri durumlar için bir kanun değişikliği yapıldı. Kanun değişikliğiyle yetki il valiliklerine verildi. Bundan sonraki süreçte eğitim öğretim bütünlüğüyle ilgili olmak kaydıyla bir usul esasları hazırlanacak. Bu düzenleme, geleceğe yönelik bir açılım olarak yapıldı. Usul ve esaslarını hazırlıyoruz. Reklam ve ilanlar eğitim öğretimin bütünlüğüyle ilgili olacak. Çünkü olur olmaz bir şey asılması eğitim ve öğretimle çelişen bir durumdur.”

Milli Eğitim Bakanlığı daha önce de okulların bahçelerinin belli dönemlerde otopark olarak kullanımı gibi uygulamalar başlatmıştı. Arsası değerli olan okulların satışıyla elde edilecek gelirlerle birkaç okul yaptırma da bu yöntemler arasında. Geçmişte karnelere reklam alınması gündeme gelmiş ancak hem pedagojik sorunlar hem de uygulama sıkıntıları nedeniyle vazgeçilmişti.

Star