Çanakkale'de 5 lise öğrencisi, okul aidatını ödemedikleri gerekçesiyle sınava alınmadıklarını iddia etti.

Lise öğrencileri C.H, Ü.Ç, Y.A, Y.K. ve S.K, 90 TL'lik okul aidatını ödemedikleri gerekçesiyle coğrafya dersinin sınavına alınmadıklarını, okul idarecilerinin aidatlar ödendiği takdirde sorunun çözüleceğini söylediğini iddia ederek, konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdi.

Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, yaptığı açıklamada, öğrencilerin iddiaları üzerine okul müdürüyle görüşerek konuyla ilgili bilgi aldığını söyledi.

Okul idaresinin sunduğu gerekçelerle çocukların iddiaları arasında örtüşmeyen noktalar olduğuna işaret eden Bardakçı, şöyle devam etti:

"İki taraf da kendine göre haklı görünüyor. İdare tarafından bana aktarılana göre, konu çocukların bahsettiği gibi değil. Ancak şöyle bir şey var: Devletin dili yazı dilidir. Ortada bir iddia varsa ki okul aidatını ödemedi diye böylesi bir şey yapılıyorsa, bu bana göre korkunç bir iddiadır. Bu gerekçelerle öğrencinin eğitim hakkından mahrum bırakılması son derece ciddi bir konudur. Çocuklara bu iddiayı önemsediğimi, bu duruma tanık olanlar ve bunu ispatlayıcı nitelikte belge ve bulguları varsa bana bir dilekçeyle vermelerini, bununla ilgili yasal işlemleri başlatacağımı söyledim."


"ÖĞRENCİYİ MUHATAP ALMAK YANLIŞTIR"

Okulun maddi konularıyla ilgili öğrencilerle değil okul aile birlikleriyle görüşülmesi konusunda idarecileri uyardığını ifade eden Bardakçı, öğrencilerin eğitim hakkının korunmasından yana olduğunu söyledi. Bardakçı, şöyle konuştu:

"Öğrenci demek, zengin çocuğu bile olsa desteğe ihtiyacı olan kişi demektir. Biliyorsunuz ki bizim inancımızda sadaka verilebilecek kişiler sıralanır ve bu sıranın en başında öğrenciler gelir. Onların başarılı olabilmesi için desteklenmesi gerekirken, böyle basit bir konuya indirgenip böylesi bir işlem gerçekleşmişse bunu yapan her kim olursa olsun hakkında gerekli her türlü işlemi yaparım."