KPSS kurslarını kapanması biraz zor görünüyor.
KPSS kursları ve dershanelerin kapanması gündemde, peki şimdi ne olacak.
KPSS kurslarının kapanması daha zor görünüyor. Dersaneleri Milli Eğitim Bakanlığı kapatmayı düşünüyor. Fakat geçmişte yapılan çalışmalarda Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı eğitim politikalardan sürekli vazgeçmiş, eski değişiklikleri geri dönmüştü.
Örneğin eski Milli Eğitim bakanı Hüseyin ÇELİK zamanında sbs sistemine kaldırmış , yerine OKS'yigetirilmişti. O dönem yapılan açıklamalarda Hüseyin ÇELİK dershanelere artık ihtiyacın kalmadığını, öğrencilerin bir sınavla değerlendirmesinin yanlış olduğunu vurgulamıştı.
Sonuçta tek sınav yerine üç sınav getirildikten sonra, dershane sayısında büyük bir patlama yaşandı, öğrenciler bir değil üç sınava girdiği için strese girmiş oldu.
Daha sonra Hüseyin ÇELİK'in yerine gelen Milli Eğitim Bakanı nimet çubukçu OKS sistemini kaldırılarak yerine, eski sistem olan SBS'yi getirmişti.
Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI dershanelerin kapatılacağını söyledi. Dershanelere 2014 yılından itibaren ruhsat yenilenmeyeceğini söyledi. Fakat bu uygulamanın yanlış olduğunu zaman içerisinde emin Milli Eğitim Bakanlığı anlayacak ve bu uygulamadan vazgeçeçektir.
Daha önce yapıldığı SBS yerine OKS getirilmiş, sonra tekrardan SBS'ye dönülmüştü. Bu durumda kaybeden dershaneler değil, ülkenin geliceği...
Şu unutulmamalıdır ki dershanecilik sisteminin ortaya çıkmasının nedeni Eğitimdeki aksaklıklar. Eğitimdeki aksaklıklar ortadan kaldırılırsa dersanelere gerek kalmayacak, dershaneler otomatik kendileri kapancak.
Peki eğitim sistemdeki açık nedir?
Eğitim sistemin eksikliği nedir?
Eğitim sistemin en büyük eksikliği öğrencileri okullarda yeterli Eğitimi alamamasıdır. Yeterli Eğitim alamadığı için takviye dersi, dershanelerden almaktadır.Eğitim sisteminde, Milli Eğitimin bu eksikliği giderirse kimse öğrencisini dershaneye göndermez.
Hiçbir veli fazla para ödeyerek, bütçesini zorlayarak dershaneye göndermek istemiyor. Ama sistemin açıklarından dolayı buna mecbur kalıyorum