KPSS IPTALINE HAYIR! KPSS İptalini isteyen adayların aksine iptal olmasını isteyenler de seslerini yükseltmeye başladı. işte o mail..

OSYM adaylara kitapcik hazirlarken master kitapciktan faydalanir, bazi soru ve siklarin yerlerini degistirir fakat bu her soru ve sikkin yerinin degisecegi anlamina gelmez zaten kitapcikta soru ve siklarin yeri degisebilecektir denmektedir.

OSYM master kitapcigi alir konulara gore bolumlere ayirir ve sadece bazi bolumlerdeki sorularin ve cevaplarin yerini degistirir. OSYM sadece 3 sorunun yerini ve siklarinin yerini degistirerek 1 milyondan fazla kitapcik turetebilir. [(1*2*3*4*5)^3]=1728000

DIHA'nin yayinladigi turkce sorularini inceleyelim 1'den 12. soruya kadar olan sorularin yayinlandigini goruyoruz sonra sorular 19'dan basliyor neden? Çunku sinav salonundan kacirilan kitapcikta 13. soruya kadar olan sorulardaki cevap siklari A)1 B)2 C)3 ... seklinde olan sorular master kitapcik duzeninde yani siraliydi. Oysaki 13. sorunun siklari karisik verilmisti. Bu nedenle ta ki cevap siklari ayni sekilde rakamlardan olusan 19. soruya kadar olan sorular verilmedi cunku arada cevap siklari cumlelerden olusan sorular vardi ve bunlar master duzene getirilemezdi eger o sekilde verilseydi kitapcigin master kitapcik olmadigi anlasilacakti hatta her kitapciktan 1 adet oldugu icin kitapcigin hangi salonda sinava giren hangi adaya ait oldug dahi kolayca bulunabilecekti.

Sonuc olarak dihanin yayinladigi kitapcik master kitapcik degildir o sorular herhangi bir kitapciktan alinan siklari ve soru sirasi master kitapcikla en fazla uyusan kitapcigin bir bolumudur. Bu raporun benzeri BASBAKAN'a sunulmustur basbakan da gonul rahatligiyla sinavin tertemiz oldugunu aciklamistir.
memurlar.biz/ÖZEL