KPSS'de ilginç sonuçlar


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

KPSS'de ilginç sonuçlar

  • #1
    burcu09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Mesajlar
    793
    @burcu09



    KPSS'de ilginç sonuçlar





    Yeni bilgiler savcılıkta

    Kopya çekildiği iddiasıyla yenilenen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçları açıklandı. Sonuçları değerlendiren YÖK kopya iddialarının güçlendiğini açıkladı. İki sınav arasındaki farklar şimdi savcılık tarafından inceleniyor

    KPSS'deki sızdırma ve kopya iddialarının ardından yenilenen Eğitim Bilimleri Sınavı'nın yeni sonuçları açıklandı. İlk sınavda 350 aday 120 sorudan 120'sini yaparken yenilenen sınavda en yüksek 111 net yapıldı. YÖK, sınavda sızdırma ve kopya iddialarının kesinleştiğini açıkladı. ÖSYM'nin bir önceki sınavla karşılaştırmalı olarak bazı adayların bilgilerini dün itibarıyla savcılığa bildirdiği öğrenildi. Şimdi savcılık soruşturmasıyla sızdırmanın ortaya çıkması bekleniyor.

    BAŞARIDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

    İlk sınavda 354 aday tam puan alırken yeni sınavda tek aday dahi tüm soruları yapamadı. 354 aday arasından yaklaşık 100'ünün sınava girmediği, geriye kalan 250 adaydan da yaklaşık 20'sinin 100 net ve üzeri yapabildiği ileri sürüldü. Bu adayların sınavdaki büyük düşüşleri de dikkat çekti.

    NET YAPAN SAYISI DÜŞTÜ

    ÖSYM uzmanları ilk sınavda yaklaşık 6 bin kişinin 100 net ve üzeri yaptığını ifade ederken yeni sınavda 2 bin 718 aday 100 net ve üzeri yapabildi. Yeni KPSS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sızdırma ve kopya iddialarının soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da devreye girdi. ÖSYM'nin dün itibarıyla ilk sınavla yenilenen sınava ilişkin karşılaştırmalı sınav verilerini ve sınava girmeyen adayların bilgilerini Savcı Şadan Sakınan'a verdiği ifade edildi. ÖSYM'nin 100 net ve üzeri yapan bazı şüpheli gördüğü adaylara ilişkin bilgileri de savcılığa bildirdiği kaydedildi. Savcılığın sınava giren yaklaşık 250 adayın ilk sınav ile yenilenen sınav kitapçıklarını da incelemeye alacağı kaydedildi. Bu adayların el yazılarının da inceleneceği öğrenildi. Savcılık gerek duyması halinde bu adayların da ifadelerine başvurabilecek.

    60 BİN ADAY GİRMEDİ

    ÖSYM'den dün yapılan açıklamada, 294 bin 909 adayın başvurmasına rağmen sınava 235 bin 134 adayın katıldığı kaydedildi. Katılım oranı yaklaşık yüzde 80 olarak gerçekleşti. 11 Temmuz 2010'da yapılan ilk sınava başvuran adaylardan 15 bin 60'ı girmemişti. Yenilenen sınavda başvuruda bulunan adayların katılmama oranı yaklaşık 4 kat artarak yüzde 5'ten yüzde 20'ye çıktı. ÖSYM'den yapılan açıklamada. 'Kural dışı davranan toplam 280 adayın sınavı, ÖSYM Yürütme Kurulu kararı ile iptal edilmiştir' denildi.

    KOPYA İDDİASI GÜÇLÜ

    YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan, sonuçlara göre, sınavda tüm soruları yapan aday bulunmadığını, en fazla 111 net yapan olduğunu belirterek, 'Böylece kopya iddiaları güçlendi. Artık top savcılıkta' dedi.

    ÖSYM BAŞKANI SAVCILIKTA

    Öte yandan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, KPSS ile ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan ile görüştü. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. ÖSYM'den iki yetkilinin de hazır bulunduğu görüşmede, soruşturmayla ilgili konuların değerlendirildiği öğrenildi.

    ADAYLAR NE DEDİ?

    SInav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğretmen adayları çeşitli forumlarda görüşlerini dile getirdi. Adaylar görüşlerinde şu ifadelere yer verdiler:

    - Ben 10 net arttırdım 1.5 puanım düştü. Allah bu insanları bildiği gibi yapsın

    - KPSS puanları 79 puan ve altında çok kişi yığılmış. Ben ağustosta yapılan sınavda 78,492 puan almıştım. Sıram da 34 bin idi. Yeni yapılan sınavdan bir arkadaşım 78,8 puan almış sıralaması 39 bin. Benim önceki sınavımdan 0,4 daha iyi puan almış ama sıralaması 5 bin kişi geriye gitmiş.

    - İlk sınavda 80,7 aldım öncekinde 34 bininci idim. Şimdi 31 bininci oldum.

    - Geçen sınavda 75 almıştım ve kesin atanıyordum. Şimdi ise 72 aldım ve kesin atanamıyorum. Ben ne yapmalıyım? Benim hakkım ne olacak?

    ÖSYM'DEN ŞİFRE UYGULAMASI

    ÖSYM, sınav sonuçlarını ise ilk defa özel şifreyle yayınlandı. Daha önceki sınavlarda adayların sadece TC Kimlik numaraları ile sonuçları öğrenebiliyordu. ÖSYM aldığı güvenlik önlemleri çerçevesinde her adaya bir şifre vererek, sonuçları öğrenmelerini sağladı. ÖSYM, böylece bu bilgileri kamuoyundan da gizlemiş oldu.

    Atamalar 6 Aralık'ta

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen atamalarının 6 Aralık 2010 tarihinde yapılacağını ve atanan öğretmen adaylarının 7 Aralık'ta göreve başlayacağını bildirdi. Bakanlığın internet sitesinde yapılan açıklamada, ağustos ayında yapılması planlanan 30 bin kadrolu öğretmen alımının, ''KPSS'ye ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle, başvuruda bulunan öğretmen adayları açısından telafisi güç hukuki ihtilafların doğmaması adına durum netleşinceye kadar ileri bir tarihe ertelendiği'' anımsatıldı.

    Z. Kıvanç EL / ANKARA

  • #2
    çağla3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.Mayıs.2009
    Mesajlar
    180
    @çağla3







    bilgi için teşekkürler

  • #3
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    kazanan yine kopyacılar oldu
    bilgi için teşekkürler

  • #4
    lim10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.Mayıs.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,531
    @lim10







    sınav ipta oldu da ne oldu sabahki sınav baza alındı kopyacıların da ekmeğine yağ sürldü bir ödül töreni düzenlemedikleri kaldı adamlara ''biz verdik siz de kopya çektiniz bravoooo!!!'''

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Sonuçlar açıklandı!!!!
      Konu Sahibi tugba_basak84 Forum AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 04.Mart.2013, 14:42
    2. Nerde bu sonuçlar yaa :( ?
      Konu Sahibi iremsungur Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 14.Haziran.2011, 18:37
    3. Ilginç tarih, Ingilizce deyimler(Çok ilginç)
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum TARİH
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 11.Mayıs.2011, 16:44
    4. DGS Yerleştirme Sonuçlar
      Konu Sahibi sertacerbilici Forum ÖNLİSANS (okul öncesi)
      Cevap: 25
      Son Mesaj : 02.Eylül.2010, 12:30
    5. sonuçlar açıklandı
      Konu Sahibi d kara Forum AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ
      Cevap: 46
      Son Mesaj : 06.Temmuz.2010, 11:10

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş