2 ÖĞRETMEN ADAYININ BASIN AÇIKLAMASINI 11 POLİS, 8 GAZETECİ İZLEDİ
Ankara'da iki öğretmen adayı, KPSS eğitim bilimleri testinin iptal kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı. 2 kişilik basın açıklamasını güvenlik ve basın şubesinden 11 polis ile 8 basın mensubu izledi.
Öğretmen adayları Ali Kazak ve Bilge Çetin, sabah saatlerinde avukatları Dilhun Ayaydın'la birlikte Danıştay'a gelerek KPSS eğitim bilimleri testinin iptal kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı.
Arkadaşı Bilge Çetin ile birlikte basın açıklaması yapan Ali Kazak, sınavın tamamının iptal edilmesinin "Esas haksızlık ve esas hırsızlık" olarak değerlendirdiklerini söyledi. Alın teriyle puan alan öğretmen adaylarının mağdur edildiğini ve KPSS'nin iptal edilmesiyle "kopyacılar" yerine başarılı adayların cezalandırıldığını idda eden Kazak, bu adaletsizliği görmezden gelmeyeceklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sınav iptal edilerek birileri aklanmaya, skandal unutturulmaya çalışılacak ve hırsızların ekmeğine yağ sürüp, 'haydi tekrar sınava' diyerek, çalışan mağdur edilip, hırsızlara yeni bir şans verilmiş oldu. Bu devlet, sayıları ne olursa olsun hırsızları bulup cezalandıracak donanıma ve güce sahiptir. Kopya skandalının tek çözümü, hırsızların sınavlarını iptal edip, gerekli cezayı vererek biz mağdur adayların puanlarının tekrar hesaplanıp adaletin sağlanmasıdır. Adaletli olan da budur."