Öğretmen atamalarında KPSS şartı kalkıyor !


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Öğretmen atamalarında KPSS şartı kalkıyor !

Like Tree7Likes
  • 2 Post By anaokulu
  • 4 Post By Esinay
  • 1 Post By GLJYN

Konu: Öğretmen atamalarında KPSS şartı kalkıyor !

  • #1
    anaokulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Nisan.2009
    Mesajlar
    220
    @anaokulu



    Öğretmen atamalarında KPSS şartı kalkıyor !





    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müsteşarı Yusuf Tekin eğitim alanında devrim gibi kararlar almaya hazırlanıyor. Öğretmenlere KPSS'siz mülakat ile atama da bunlardan sadece biri..

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müsteşarı Yusuf Tekin başkanlığında bir ekibin hazırladığı öne sürülen kanun taslağı, özel öğretim başta olmak üzere bütün eğitim sistemine darbe vuracak kritik değişiklikler öngörüyor.



    Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Bir torba yasaya eklenerek oldubittiyle Meclis’in gündemine getirilmesi planlanan taslağa göre, dershaneler ve bütün etüt merkezleri 2013-2014 eğitim-öğretim yılı bitiminde kapatılacak. Karara uymayanlara 500 bin liradan başlayan astronomik cezalar verilecek. Taslak, bakanlığın daha önce, ‘Dershaneler MEB’e bağlı olmadan eğitimi sürdürecek’ şeklindeki açıklamalarını da yalanlıyor. Taslak yasalaştığında ortaöğretime veya yükseköğretime giriş sınavlarına yönelik, evlerdeki özel dersler de dâhil, hiçbir özel kurs verilemeyecek. Önemli değişikliklerden biri de MEB’in kalbi olarak bilinen Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) yetkilerinin feshi. Eğitim bilimciler ve akademisyenlerden oluşan TTK’nın, bütün karar verme ve denetleme yetkileri elinden alınıyor, kurul ‘bilimsel danışma ve inceleme organı’na dönüştürülüyor. Bu düzenlemeyle eğitim sisteminin tamamen denetimsiz hale geleceği belirtiliyor.

    Kamuoyundan gelen tepkilere ve eğitim camiasının olumsuz görüşüne rağmen dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kanun taslağı tamamlandı. Tasarıya göre ‘dershane’ kavramı kanundan tamamen çıkartılıyor. Bunun yanında kapatılan dershanelerin etüt merkezi olarak çalışmasının önüne geçilebilmesi için yasadaki ‘etüt merkezi’ bölümü de tamamen yok ediliyor. Taslakta ‘ortaöğretime ve yükseköğretime hazırlık’ içeren kurs ve benzeri yapılanmaların önünün kesilmesi de hedefleniyor.

    ÖĞRETMEN ATAMALARINDA KPSS ŞARTI YOK!

    Taslağa göre dershaneler, 2013-2014 sezonunun bitimiyle kapatılacak. 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na geçici maddeler eklenmek suretiyle yapılan taslakta, dershanelerin özel okula dönüşümleri için 3 yıl süre tanındı. Bu sürede dönüşemeyenler kapatılacak. Dershane olarak çalışmaya devam edenlere 500 bin ile 1 milyon lira arasında ceza verilecek. Kapatılan dershanelerin işsiz kalan öğretmenleri de KPSS şartı aranmaksızın MEB kadrolarına mülakatla atanacak.

    TASLAKTA NELER VAR?

    İşsiz kalacak öğretmene mülakat

    Taslakla, kapatılan dershanelerin işsiz kalan öğretmenlerine kadro vaadi veriliyor. Ancak, bu mülakat şartına bağlanıyor. Değişen kanun kapsamında eklenen 48. maddede ise “Aday öğretmenler sınav ve mülakatla alınacak.” hükmü getirilerek bu uygulamaya zemin hazırlanmış oluyor. KPSS sınavını derece ile kazanıp kadro açılmaması sonucu atanamayan binlerce öğretmenin durumu ise muğlak kalıyor. Ayrıca öğretmenlere, girdikleri ders saatine göre verilen ek ödemeler artacak. Yeni düzenlemeyle normal bir öğretmen kadrosunun ek ödeme oranı yüzde 100’e, uzman öğretmenin yüzde 120’ye, başöğretmenin ise yüzde 140’a çıkacak. Böylece daha önce ödeme oranı 65 olan öğretmen 468 TL ek ders ücreti alırken, yeni dönemde 252 TL’lik artışla 721 lira alacak. MEB’in önerisiyle 2009’da çıkan ancak Danıştay tarafından iptal edilen uzman ve başöğretmenlik mekanizmaları da bu kanunla yeniden getiriliyor. Öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç tip öğretmenlik sistemi geliyor.

    AZINLIK OKULLARI HERKESE AÇILIYOR

    Mevcut yasaya göre azınlık okullarına sadece kimliklerinde gayrimüslim olduğu yazanlar ile çifte vatandaş statüsündekiler gidebiliyordu. Yeni düzenlemeyle azınlık okullarıyla ilgili kanunda geçen “…Bu okullarda yalnız kendi azınlığına mensup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çocukları okuyabilir.” hükmü kaldırılıyor. Böylece isteyen vatandaş, çocuğunu eğitim için isterse en yakın azınlık okuluna gönderebilecek. Yasanın gerekçesinde toplumsal bütünleşme adına bu adımın atıldığı vurgulanıyor.

    MEMURA YURTDIŞINDA EĞİTİM İZNİ

    Yeni kanun kapsamında yurtdışına eğitim amacıyla gönderilen memurlar, gönderildikleri kurumların ilgili kadrolarıyla ilişkilendirilip eğitim müddetince kurumlarından ücretsiz izinli sayılacak. Mevut durumda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lisansüstü eğitim amacıyla yurtdışına burslu gönderilen öğrencilerin halen devlet memuru olmaları halinde memuriyetten istifa etmeleri gerekiyordu.

    ANADİLDE EĞİTİM ÖZEL OKULLARDA

    Demokratikleşme çalışmaları içerisinde anadilde eğitim konusu, yeni hazırlanan ve Başbakan’a sunulan yasa tasarısı içinde yer aldı. Düzenlemede “Türk vatandaşlarının günlük yaşamlarında geleneksel olarak kullandıkları farklı dil ve lehçelerde eğitim ve öğretim yapmak amacıyla ilk ve ortaöğretim kurumları açılabilir.” ibaresi geldi.

    Bu okullarda eğitimi ve öğretimi yapılacak dil ve lehçeler Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek. Hangi derslerin bu dil ve lehçelerde okutulabileceği ile bu kurumların açılmasına ve denetimine ait esaslar yönetmelikle belirlenecek.
    Emel Hoca and HALE GAMZE like this.

  • #2
    "sessizlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Aralık.2011
    Nereden
    sanal alemde
    Mesajlar
    42
    @"sessizlik"







    hayal gibi mi desem imkansıza yakın mı desem gerçek olursaaaaaa iyi olacağından şüpheliyim mi desemm bilemedimmm :S

  • #3
    Esinay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Kasım.2013
    Mesajlar
    30
    @Esinay







    Bana göre felaket gibi bir uygulama. Önce haberi doğru anlamak lazım. Bu uygulamaya göre KPSS kalkmıyor, yalnızca özel okula dönüştürülen dershanelerdeki öğretmenler mülakatla özel okulda öğretmenliğe başlıyor ve kadroya alınıyor. Yani biz KPSS ile boğuşurken onlar bir mülakatla göreve başlayacak... Dershanelerde mülakata başvurduk diyelim, adamların 10 yıldır beraber çalıştığı öğretmenler varken bizi alırlar mı? Her dershanede özel okula dönüşemeyeceği için kapatılan dershanelerdeki öğretmenler boşta kalacak. Peki ya sonra? Öğretmen açığı artacak KPSS atamaları iyice tıkanacak... Kısaca bu eğitime devrim değil DARBEDİR...

  • #4
    GLJYN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Kasım.2013
    Nereden
    bilinmeyenlerden
    Mesajlar
    2,177
    @GLJYN







    bence kayırma çok olur
    kpss iyiydi
    BURCU-BAŞKAL likes this.
    Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardir
    Yanmissam külümden yapilan bir hisar vardir
    Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardir
    Sirlarin sirrina ermek için sende anahtar vardir
    Gögsünde sürgününü geri çagiran bir damar vardir
    Senden umut kesmem kalbinde merhamet adli bir çinar vardir
    Sevgili
    En sevgili
    Ey sevgili

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. ücretli için kpss şartı?
      Konu Sahibi burcu09 Forum ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SORUNLARI
      Cevap: 12
      Son Mesaj : 27.Haziran.2016, 22:08
    2. Öğretmen il içi atamalarında sorun oluştu!
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 16.Temmuz.2013, 19:21
    3. Çubukçu: Öğretmen atamalarında erteleme olmayacak
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 23.Kasım.2010, 21:30
    4. Öğretmen Atamalarında Adaletsizlik Var
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 13.Eylül.2009, 19:53
    5. MEB öğretmen atamalarında usulsüzlük yaptı mı?
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 07.Haziran.2009, 13:45

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş