İki meslek lisesinde, kayıt yaptıran velilerden çeşitli kırtasiye malzemesi istediği iddiaları, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Aziz Ersoy'u kızdırdı: "Bakanlığın kayıtlarla ilgili gönderdiği genelgeyi hassasiyetle okumanızı istiyorum. Zorunlu olan belgelerin dışında hiç bir şey isteyemezsiniz. Eğitim devletimizin vatandaşımıza parasız verdiği bir hizmettir."

- Manisa'da da, diğer illerde olduğu gibi lise ve dengi okullarda kayıtlar başladı. Manisa merkezdeki iki meslek lisesinde, çocuklarını kayıt yaptıran velilerden çeşitli kırtasiye malzemesi istediği iddiaları İl Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy'un, meslek lisesi müdürleriyle olağanüstü toplantı yapmasına neden oldu. İl müdürlüğü binasındaki toplantı salonunda meslek lisesi müdürleriyle bir araya gelen Ersoy, Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in kendisine bir zarf verdiği ve bu zarfın içindeki listede iki meslek lisesinin kayıtta isteği kırtasiye malzemelerini görünce şaşkına döndüğünü söyledi. Ersoy, "Böyle bir istek olamaz. Görünce çok şaşırdım" dedi.

BAKANLIK GENELGESİ HATIRLATILDI

DHA'nın haberine göre; Meslek Lisesi müdürlerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın kayıtlarla ilgili gönderdiği genelgeyi hatırlatan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy şunları söyledi:

"Bu genelgeyi tüm okul müdürlerimize gönderdik. Ancak sanıyorum ki bazı müdürlerimiz genelgeyi ya okumamışlar, ya da üzerinde hassasiyetle durmamışlar. Genelgede kayıt yaptıracak olan velilerden herhangi bir ücret ve zorunlu evrak haricinde hiçbir şey talep edilmeyeceği belirtiliyor. Ama bazı okul müdürlerimizin zorunlu evrak dışında bazı kırtasiye malzemeleri talep ettiğinin şikayetlerini aldık. Bu yanlış bir davranıştır. Eğer eksik bir kırtasiye malzemesi varsa, bunu bize bildirin biz gönderelim. Biz eksiklerinizi tamamlamak için varız. Bakanlığın gönderdiği genelgeyi hassasiyetle tekrar okuyun."

'ASLA BAĞIŞ İSTENMEYECEK'

Kayıt yaptırırken velilerden zorunlu olarak bağış alınmayacağının altını çizen Müdür Ersoy şöyle devam etti:

"Asla bağış istenmeyecektir. Veli isterse, gönlünden koparsa okula bağış verebilir. Devlet eğitim ve sağlık gibi önemli hizmetleri ücretsiz olarak vatandaşımıza vermektedir. Velilere asla, 'Bunu getireceksin. Okul Aile Birliği'ne şu kadar bağış yapıp makbuzu getireceksin' gibi durumları asla kabul etmeyiz. Zorunlu bağış isteyen okul yöneticisinin veya personelin asla gözünün yaşına bakmayız."

SINIFTA KALANLARA İKİNCİ ŞANS

Bakanlığın sınıfı geçemeyen öğrenciler için tanıdığı ikinci sınav hakkındaki genelgesi konusunda da çağrıda bulunan Ersoy şöyle konuştu:

"Bakanlığımız bir veya birkaç dersi veremediği için sınıfta kalan öğrencilere ikinci bir sınav hakkı tanıdı. Bu sınavlar 15- 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Velilerimiz ve öğrencilerimiz bunu bilemez. Bunun için okul müdürlerimiz önce sınıfını geçemeyen öğrencileri tespit edecek, daha sonra telefon açıp ya velilerine ya da öğrencilere ikinci sınav olacağının bilgisini verecek. Ayrıca okullarımız kendi web sitelerinde duyuru yapacak. Sınıfı geçemeyen tüm öğrencilerimiz bu sınava katılacak. Bu konuda müdürlerimiz hassasiyetle üzerinde duracak ve çocuklarımızın mağduriyetini önleyecek." diye konuştu.

Ersoy iki önemli uyarıda bulunduktan sonra toplantının geri kalan kısmını basına kapalı olarak gerçekleştirdi.


memurlar.net