İşte bu yılın gözdeleri; tıp, hukuk, reklmacılık.


ÖSYS tercihleri son hızla devam ediyor. Tercih işlemlerinde en fazla kullanılan elektronik alan olan www.tercih.tv adresinde şu ana kadar 525 bin tercih yapıldı. Bu tercihlere bakıldığında öğrencilerin MF, TM ve TS alanında dağılımı şöyle gerçekleşti:

MATEMATİK-FEN'DE İLK 10: Tıp, fizik tedavi, bilgisayar mühendisliği, mekatronik mühendisliği, makine mühendisliği, mimarlık, yazılım mühendisliği, matematik bölümü, ilköğretim matematik öğretmenliği, çevre mühendisliği. MF alanında yapılan 125 bin tercihin 89 bini adı geçen 10 bölüme kullanılmış. İlginç olan tıp fakültelerine geçen yıl başarı sırası 20 bin üstünde olan öğrenciler tercih listelerine yazmazken bu yıl ÖSYM kılavuzundan dolayı 30 bin hatta 40 bin başarı sırasındaki öğrenciler dahi yazmış. Tıp tercih sayısı bundan dolayı iki katına yükseliyor. Bu yıl en fazla tercih edilen mühendislikler yazılım ve mekatronik oldu. Mühendislik tercih eden her 100 öğrencinin 65'inin listesinde bu bölümler yer alıyor.

TÜRKÇE MATEMATİKTE İLK 10: Hukuk, psikoloji, pdr, sınıf öğretmenliği, sosyoloji, ekonomi, uluslar arası finans, işletme, iktisat, siyaset bilim ve uluslar arası ilişkiler. TM tercihi yapan 217 bin tercihin içinde açık ara hukuk önde. Hukuk fakültesini TM tercihi yapan 217 bin öğrencinin 138 bini listesine yazmış. İşletmeden daha fazla uluslar arası finans ve ekonomi tercih alıyor bu da farklılaşma isteğinden kaynaklanıyor.

TÜRKÇE-SOSYAL'DE 10 MESLEK: Reklamcılık, iletişim tasarımı, sinema televizyon, türkçe öğretmenliği, Türk dili ve edebiyatı, halkla ilişkiler, gazetecilik, sosyal bilgiler öğretmenliği, coğrafya, sanat tarihi TS alanında yapılan 165 bin tercihin 138 bininde iletişim fakülteleri yazılmış. Özellikle iletişim tasarımı ve reklamcılık tercihlerin birçoğunda yer alıyor.


memurlar.net