İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMELERDE YAŞANAN YOLLUK PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ
Torba Kanunun 89 uncu maddesiyle 6245 sayılı Harcırah Kanunu’nun 3. maddesinde yapılan düzenlemeyle “Memuriyet mahalli” tanımı yeniden yapıldı.
Buna göre “Memuriyet Mahalli; Memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgâhının bulunduğu şehir ve kasabaların belediye sınırları içinde bulunan mahaller ile bu mahallerin dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu şehir ve kasabaların devamı niteliğinde bulunup belediye hizmetlerinin götürüldüğü, büyükşehir belediyelerinin olduğu illerde ise il mülki sınırları içinde kalmak kaydıyla memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgâhının bulunduğu ilçe belediye sınırları içinde kalan ve yerleşim özellikleri bakımından bütünlük arz eden yerler ile belediye sınırları dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu yerlerin devamı niteliğindeki mahaller ve kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerleri” şeklinde tanımlandı.
11 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren torba kanunla birlikte büyükşehir sınırları içindeki hizmet içi eğitimlerde ve yer değiştirmelerde yolluk alamama problemi giderilmiştir. 31 Mart 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak bu maddeye istinaden büyükşehirler dâhil il içi yer değiştirenler, geriye dönük yolluklarının verilmesini idareden talep edebileceklerdir. Milli Eğitim Müdürlüklerine bir dilekçe ile yapılabilecek bu başvurularla (kararnamesinde yolluksuz yazanlar hariç) ödenmemiş yolluklar talep edilecektir.
ogretmendiyari.com/